costi Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Sa w tej grze jednostki czeskie (jak ktos czytal trylogie Narrenturm Sapkowskiego, to wie o co chodzi ;) ) - cepnicy, wozy bojowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Trylogia Sapkowskiego jest super :) Nie ma Czechów tylko Węgrzy i nie zauważyłem takich jednostek może są jako najemnicy. Edytowane 7 Grudnia 2006 przez Ulv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Szkoda... pobawilbym sie takimi: albo takimi: Choc ten woz bojowy to IMO kiepska figurka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 pojawil sie poradnik na gry-online Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Nie moge narazie dorwać recenzj, ogólnie gra jest warta kupna? Na scrrenach wygląda nawet fajnie ale z Waszych postów ciężko coś ogólnie o grze wywnioskować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Ja kupiłem ją od razu jak się ukazała i nie zawiodłem się. Jeśli lubisz klimaty średniowiecza i wojen toczonych w tym okresie to jak najbardziej powinienieś kupić. Tyle że polską wersję odradzam ze wględu na tłumaczenia niektórych wojsk i ogólne błędy w tłumaczeniu (dali to do zrobienia komuś kto nie ma zielonego pojęcia o średniowieczu. Oprócz wojny w grze występują fajne smaczki które ją urozmaicają np: Miałem wyszkolonego mordercę na maxa i widać wieść o jego umiejętnościach rozeszła się po sąsiadach bo następca tronu Węgier wynajął mnie do usunięcia z tronu jego rodzica :D A za wykonanie zadania nowy już król obiecał pokój i 5000 kasiorki :D. Takich smaczków jest więcej. No i oczywiście krucjaty, nie tylko na Muzeumanów ale i na wyklęte państwa europy. Poprostu polecam. EDIT: Byczyska poprawione (te największe). ;) Wersję ENG w Anglii zakupiłem. Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Ulv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ulv - zajrzyj wasc do slownika, bo "oprucz" czy "muzeumanie" troszke raza ;) Co do angielskiej wersji - a widzial taka w sklepach u nas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) żeby z polskiej wersji zrobić ang wystarczy zassać pliczek z tego forum odnośnie kawalerii i szarży to żeby odniosła pożądany skutek nalezy pożądnie ją przeprowadzić i pamiętajcie żeby kawaleria szarżowała należy uzyć 1 klik na oddział nie dwa jak kiedyś Edytowane 14 Grudnia 2006 przez cyganos king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 To chyba jednak zainwestuje w tą gre, wsumie zawsze lubiłem strategie, a np: stronghold przypadła mi bardzo do gustu ze wzgledu na to ze był wlasnie w średniowieczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Kupuj Hud kupuj mi możesz zaufać :-P http://www.gamespot.com/pc/strategy/mediev...war/review.html masz recke z gamespotu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Kup nie pozalujesz. To jest gra na długie zimowe wieczory ja juz gram z 2 tygodnie w kampanie skonczylem ja i podbijam sobie całą mapę , można grac i grac a nie 7 godzin i po sprawie. Ta gra jak dla mnie to gra roku bez wątpienia a muzyka w tej grze to istne cudo (szkoda tylko ze tak mało jest , ze tak powiem utworów podczas walk) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 a jak zagrać polską? bo dziwnie się czuję jak gram Anglikami a stolicą jest Paryż xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Musisz przejść jakaś kampanie i wtedy reszta nacji staje się grywalna :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Bylo juz podawane, mozna zmienic jeden wpis w pliku i odblokowywuje sie wszystkie nacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 przejść tzn? wale już 70 turę ale Jerozolimy nie mam xD wystarczy jak zdobędę teraz Jerozolimę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 w głownym katalogu medievaluatea edytujesz plik "medieval2.preference.cfg" i dopisujesz : [misc] unlock_campaign = true Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Jak tak to ide jutro do Empiku, mam nadzieje że giera mnie nie zawiedzie ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 wierz mi :] nie zawiedzie. ostatnio od 9 rano do 18 - mała sesyjka o_0 z przerwami na kibelek i jedzono xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Stronka o Husarii. Moze kogos zainteresuje. http://www.jest.art.pl/ a na niej miedzy innymi ciekawe opisy wybranych bitew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Przez ostatnie 2 dni jak cs nie działał grałem troszke dłużej w Medievaluatea i powiem, że pomimo tego iż Steam juz smiga nadal gram w M2, dawno nie zdarzyła sie podobna sytuacja az sam jestem zaskoczony :D Edytowane 17 Grudnia 2006 przez 3qu!l!br!um Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Czy ktos kupowal wersje kolekcjonerska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Gra jest fenomenalna, nie moge od niej sie oderwać, przed chwilą dostałem ekskomunike bo nie zaniechałem działań wojennych z francją ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Kto by sie nim tam przejmowal , papiez odejdzie do swojego stworcy - a nowy szybko ulituje sie nad Toba. Wkurzylem sie na ta gre wysypuje mi sie do windy gdy walcze ze sloniami (ver ze strzelcami), wqurfia to kompletnie gdy dam automatyczna bitwe komp ja zawsze wygrywa - gdy sam gram i cudem nie wysypie sie z trudem i duzymi stratami wlasnymi wygrywam ja. Czekam na patcha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Patch już jest. http://www.gamershell.com/search/index.htm...amp;x=0&y=0 Edytowane 17 Grudnia 2006 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Dzieki WIELKIE , patch wydany 15 a ja 14 odinstalowalem ja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Jesli w polskiej wersji podmienie sobie plik jezykowy na angielski to jakiego patcha mam pozniej instalowac - ENG czy PL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Sugerowałbym zmianę plików językowych z powrotem na ENG, instalację patcha ENG a później ewentualnie powrót do PL (działa, sprawdzone). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Nie zrozumielismy sie do konca - mam (a raczej bede mial) wersje PL, ktora podmieniam na ENG i juz do PL nie wracam (bo podobno polonizacja jest kiepska). Jaka wersje patcha instalowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) W takim razie powinieneś najpierw ściągnąć patcha PL, a później podmienić pliki. BTW. IMHO polonizacja jest przynajmniej dobra. Edytowane 18 Grudnia 2006 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 A zauważył ktoś smaczek w postaci bitwy historycznej pod Grundwaldem (Tannenberg)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...