cavarr Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 collerek boxowy od A64 zostaw, może się przydać do gwary czego ci nie życzę ;) ps. facet pomyśl trochę bo zadajesz coraz głupsze pytania ps2 echhhhhhhhhhh możesz tego coolera od AXP użyć do chłodzenia karty graficznej lub chipsetu pasywnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 collerek boxowy od A64 zostaw, może się przydać do gwary czego ci nie życzę ;) ps. facet pomyśl trochę bo zadajesz coraz głupsze pytania ps2 echhhhhhhhhhh możesz tego coolera od AXP użyć do chłodzenia karty graficznej lub chipsetu pasywnie :) Moze w twoim mniemaniu "facet" :angry: co widzisz glupiego w tych pytaniach??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 JejoX Sprawdź dokładnie jakie wiatraki są Ci potrzebne bo widzę, że w aukcji trochę zmienili opis i w tej budzie są miejsca tylko na 80-tki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) piotrcz-dzieki za troske i za info Nawet nie wiesz ile mi zajelo czasu dowiedzenie sie jaka ja mam obudowe chiefteca-no masakra!!!Wszystkie wygladaja identycznie a maja rozne rozmiary miejsc na wiatraki.W koncy doszlo do tego ze musialem sie wycofac z jednej aukcji na fandera 120mm bo okazlo sie ze jednak w obudowie z tylu jest miejsce tylko na 92mm(nie sprawdzilem bo bylem pewny rozmiarow podanych na necie).Na kazdej aukcji inne oznaczenia byly wiec musialem sie schylic :wink: (hehe) i zmierzyc.Wybaczycie głupote studentowi uczacemu sie do sesji??? :oops: sytuacja wyglada tak: 1x80mm z prawej 1x80mm z przodu 2x92mm z lewej 1x92mz tylu pozdro p.s Widze ze sprzedawcy na allegro nie kwapia sie do sprawdzania informacji ktore podaja.Wyczytalem nawet ze pasta srebrna nie przewodzi prądu. :wink: Edytowane 28 Stycznia 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Te PAPSTY i SunOn --> Są bardzo mocne - ale raczej do zastosowań tam, gdzie cisza sie nie liczy - serwery. Widziałem takie kolosy w akcji - naprawdę jak odkurzacz - ale dmucha tak, że szok. DO domu - nie polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam, Zakupiłem właśnie 2 wiatraczki fandera 92mm do MOJEJ (wersja czarna)obudowy i zastanawiam sie gdzie je podlaczyc. 1.jeden z tyłu napewno:) 2.Z boku z lewej strony sa 2 miejsca na te wiatraczki(jeden na dole i jeden troszke wyzej) i nie wiem gdzie go wsadzic. Gdzie je wsadzic zeby przepływ powietrza był najlepszy.Dodam ze na procku bedzie siedzial Arcic Coolin Freezer 64 pro co zmienjszy w duzym stopniu przestrzen w tej obudowie.Buda stoi we wnęce biurka i jesli przesune ja maksymalnie w prawą strone to z lewej strony jest 6cm wolenej przestrzeni, mam nadzieje ze jest to wystarczajaco do prawdidlowego zasysania powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 heh tak czytam ten temat i patrze że masz identyczną obudowe jak ja :P i też bede miał a 64 w niej za jakiś czas :D i też chciałem se do tego dodać ac freezera 64 na procka. Co do ułożenia wiatraków radze ci wsadzić z lewej na dole bo w tedy wieje ci na grafe. 6 cm to raczej starczy. i jeszcze taka mała rada sprzodu ten otwór na wentyl radze co jakiś czas ściągać przedni panel (to nie problem 6 zatrzasków) i wyczyścić lubi sie baaardzo duzu kurzu tam zbierać ja miałem taki niezły dywanik kurzu :P ale to chyba po roku no i było na atlonie xp na boxowym 66 stopni teraz jak poczyściłem mam tylko 55 ale jednak radze czyścić chyba że chcesz mieć dużą temp w obudowie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 heh tak czytam ten temat i patrze że masz identyczną obudowe jak ja :P i też bede miał a 64 w niej za jakiś czas :D i też chciałem se do tego dodać ac freezera 64 na procka. Co do ułożenia wiatraków radze ci wsadzić z lewej na dole bo w tedy wieje ci na grafe. 6 cm to raczej starczy. i jeszcze taka mała rada sprzodu ten otwór na wentyl radze co jakiś czas ściągać przedni panel (to nie problem 6 zatrzasków) i wyczyścić lubi sie baaardzo duzu kurzu tam zbierać ja miałem taki niezły dywanik kurzu :P ale to chyba po roku no i było na atlonie xp na boxowym 66 stopni teraz jak poczyściłem mam tylko 55 ale jednak radze czyścić chyba że chcesz mieć dużą temp w obudowie. Pozdro Proponuje w tym miejscy cooler zalorzyc i problem kurzu powinien zniknac.Ja tak chyba zrobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Mi podobaja sie produkty ARCTIC COOLING - ciche, wydajne tanie (Dostepne na allegro). Nie widzialem w ich ofercie 60x60 tylko 80x80. niebawem maja byc dostepne rowniez "wieksze" rozmiary. Osobiscie tez mam zalozone dwa coolerki, ale troche inaczej. Jeden 92x92 na sciance bocznej obudowy wdmuciach!e powietrze do srodka (ok 10 cm od dolu scianki). Drugi 92x92 na gorze obudowy ktory wydmuciach!e powietrze z obudowy. W moim akurat przypadku sprawdza sie znakomicie. dobrze Ci radzi wentyl na samej górze ("dach" obudowy) daje doskonałe efekty, ale obudowe musisz ciąć i nie będzie tak prosto jak w przypadku 70->80 z tyłu Z przodu obodowy nie zmieści mi sie wiecej jak 80 mm. Z tyłu mam diurkowaną powierzchnie na wiatraczek 60 mm wiec nie wiem jak tam przymocować inny jak 60 mm ( chyba ze sobie kupie przejściowke od revolteka) faktycznie lepiej wstaw 80 nie musisz wycinać nic, otwór możesz zostawić a jedynie zrobić same dziurki do przykręcenia:) uważaj, bo jeszcze coś spiep*zy i bedzie na Ciebie :lol: bez przesady niby co mozna spieprzyć:] ja bym Ci polecał opcję z przodu wdmuciach!e, z tyłu....wdmuciach!e (zaraz mnie ludzie opieprza że herezje pisze) i na górze "dach" wydmuciach!e. Efekt zaje... bardzo dobry:) sam tak mam i sięzdziwiłem jak wentyle które z tyłu wydmuchują obróciłem na wdmuchiwanie. Jeśli nie chcesz wyrzynać dziury w obudowie ("na dachu";) (fajne określenie) możesz w miejscu napędów 5.25 wziąźć zaślepki, skleić je razem, i wyciąć w nich otwór na wentyl wdmuchujący, a z tyłu nad zasilaczem wentyl wydmuchujący, nie napisałeś jakąmasz budę więc nie wiem czy masz taką opcję sprawdzałem u siebie na konfihuracji wentyli --- wszystkie wdmuchują na 5/7v i na górze z przodu 12cm wdmuciach!e z tyłu 9.2cm wydmuciach!e na 12v 12 i 9.2. efekt doskonały a obudowy nie tniesz. Co do cięcia obudowy... zauważ że osoby które bawią się w o/c majądo tego albo przystosowane obudowy (np. chieftec jak ja) albo modują je właśnie przez przeróbki/cięcie itd. zacznij też od wymiany chłodzenia na procku bo pewnie masz boxowy na Freezer'a 64 sam zamierzam ze wzg. na jego wydajność i cisze:) rób to jaknajtańszym kosztem ale bez przesady bo procka masz za prawie 700zł:) co do wentyla 12cm to polecam glacialtech'a 30zł a jest zaje...bardzo cichy nawet na 12v a wentyle to AC Pro TC 7zł allegro a jak chcesz wbrew mojej opini;) mieć przód wdmuchujący a tył wydmuchujący to weź SilverStone FN82 80mm te 80mm to montaż, bo łopatki ma 92mm przez co zwiększysz znacznie wydajność. Tak czy inaczej nie montuj 70mm:) pozdro Edytowane 4 Lutego 2006 przez blank2424 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRrad Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Ja bym Ci z kolei radził wsadzić: 1x z tyłu (wydmuciach!ący) 1x z przodu (wdmuciach!ący) i przynajmniej 1 z lewej (wdmuciach!ący) Gdzieś czytałem test różnym rozmieszczenia wentyli w budzie (jak znajde to wrzuce link). edit/ mam ten link http://www.short-media.com/review.php?r=230 tylko że to jest sprawdzane tylko na jednej obudowie i każda inna może wentylować się troche inaczej i brakuje kilku kombinacji. Edytowane 4 Lutego 2006 przez MRrad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Witam, Własnie dostałem juz moje wiatraczki fandrea 92mm do tej obudowy ktora widzicie na dole na zdjeciach.Obudowa posiada wiecej i inne rozmiary miejsc na wiatraczki niż te ktore podal producent-dziwna sprawa. Obudowa posiada miejsca na: 2x92mm z lewej strony(u dołu i nieco wyżej)co widac na zdjeciach 1x120mm z przodu(w zatrzasku)co mnie zdziwiło bo myślałem ze tam bedzie miejsce tylko na 80mm 1x92mm z tyłu 1x80mm z prawej strony(wiejacy na twardziela) Ok ale o co mi chodzi?Juz wam mówie.Mam te 2x92mm fander i sie zastanawiam jak je do tej obudowy podłączyć(jaka konfiguracja).Jeszcze zamiast tego boxa bedzie tam Artcic Cooling Freezer 64Pro wiec prosze pomozcie mi stworzyc dobre AC w tej obudowie tak aby wszystko było ładnie chłodzone 1 opcja:1x92mm z tyłu i 1x92mmz boku z prawej strony na dole 2 opcja:1x92mm z przodu(jesli jest tam miejsce na 120mm to chyba bez problemow zainstaluje tam 92mm???) 3 opcja:skoro jest miejsce na 120mm to moze:1x92mm z tyłu,1x92mm z boku,1x120mm z przodu???ale wtedy razem juz z AC64 pro to juz bedzie troszke ciasno i przesadnie,jak myślicie? Która opcja bedzie najlepsza a jesli zadna z tych to prosze o podpowiedzi. Tak wygląda moja buda(Chieftec Dragon midi tower): Edytowane 4 Lutego 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 12cm zawsze jest dobry, ja mam obecnie boxowy cooler taki jak Twój obudowe też taką tylko big i rewelacyjny efekt daje wentyl z tyłu wdmuciach!acy prosto na radiator:0 z wymienionych opcji 12cm jest niezły dużo wejdzie z przodu i cicho będzie kup glacial tech'a super wydajny i super cichy czy będziesz miał problemy z instalacją... tak:) zobacz sam po ułożeniu dziur. z boku masz 92 jak byś chciał tam zainstalować 80 to nie byłoby problemu ze wzg. że w chieftecu wentyl z boku mocuje siękołkami (w zestawie) choć śrubkami też można tak czy inaczej montuje go sięw tej siatce. na dole nie dasz rady bez jakiejś przejściówki na przejściówkach się nie znam bo nie używam a nawet nie widziałem dzisiaj sięna forum dowiedziałem że coś takiego istnieje;) do rzeczy w skrócie, bo bredze powoli... glacial tech wdmuciach!ący na dole z boku fander wdmuciach!acy z tyły fander wyciągający:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Ja mam dwa Papst'y 4412F/2GL 120mm i sparwują się bardzo dobrze (bardzo cichutko i wydajnie pracują). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 za drogie glacial porównywalny ostatnio test widziałem alen ie wiem gdzie a o wiele tańszy 30zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 wracając do 80-tek arctica tych za 7zł lepiej kupic te za 9-9,50 te "niestandardowe" lepiej dmuchaja i są cichsze od tych za 7zł, ale można je tylko założyć jako wypychające, no i zajmują wiecej miejsca :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Co do cięcia obudowy... zauważ że osoby które bawią się w o/c majądo tego albo przystosowane obudowy (np. chieftec jak ja) albo modują je właśnie przez przeróbki/cięcie itd. zacznij też od wymiany chłodzenia na procku bo pewnie masz boxowy na Freezer'a 64 sam zamierzam ze wzg. na jego wydajność i cisze:) po pierwsze, freezer 64 jest cichy dopiero po puszczeniu go na nizsze obroty ;) po drugie.. nie wiem czy ustawienie wiatraczka z tylu obudowy na wdmuchiwanie jest az tak dobrym pomyslem, zwlaszcza w przypadku freezera, ktory w zamysle jest tak skonstruowany, ze cieple powietrze ma kierowac na tyl obudowy, wprost na wyciagajacy wentylator. co do ciecia obudowy i o/c to nie jest to zadna regula. ja nie mam jakiejs specjalnie przystosowanej do o/c obudowy, z przodu sa 2x80mm, z tylu 1x80mm i tyle (+ ew. 2x80 w zasilaczu). co prawda chcialbym zamontowac z tylu 120 ale z braku narzedzi i talentu nie zabieram sie za to :P wszystkie wiatraczki w calym kompie kreca sie wolno (5-7V) takze mam cisze + chlod + o/c w jednym :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 ja bym na twoim miejscu zainwestował w 3 wiatraki fandera... najlepiej jak najwieksze czyli 120 ale jak jest miejsce na 92 to wkrec tam 92... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) A z przudu -tam gdzie mam miejsce na 120mm mozna wsadzic 92mm?Bo mam tylko dwie 92mm.Luknijcie na zdjecie.Bo juz koszty powoli dochodzą do punktu krytycznego a kolejny fander 120mm to koszt znowu 40zł-chyba ze polecicie cos tanszego a rownie dobrego???..Jak by zrobił tak: 1x92mm z przodu 1x92mm z tyłu Edytowane 5 Lutego 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 co sądzicie o arctic cooling pro fan TC, pytam tu bo nikt się w moim temacie ie wypowiada:( Wasza opinia, czy faktycznie piszczy zamiast lekkiego szumu powietrza i jak długo go macie i nie padł ;) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRrad Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 co sądzicie o arctic cooling pro fan TC, pytam tu bo nikt się w moim temacie ie wypowiada:( Wasza opinia, czy faktycznie piszczy zamiast lekkiego szumu powietrza i jak długo go macie i nie padł ;) ??? No to ja się wypowiem. Mam 2 wiatraki arctic fan pro2L z reczna regulacja obrotów (wybralem dlatego ze nie lubie TC) i są wmiare ciche i wydajne. Dałem za jednego coś ok 18PLN. Na najniższych obrotach niesłyszalne w budzie. TC nadaje się tylko na wydmuchiwanie z budy powietrza, gdzyż tylko wtedy to TC ma sens. Jak dasz żeby wdmuchiwały no to wiadomo że zasysa zimne powietrze i wiatrak zawsze na najniższych obrotach poleci. Wiadomo że te moje wiatraczki to nie te same co Ty masz na myśli (różnią się grubościa (bo podświetlane) i nie wiem czy też ten sam silniczek), ale z moich modeli jestem bardzo zadowolony i spełniły moje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 po pierwsze, freezer 64 jest cichy dopiero po puszczeniu go na nizsze obroty ;) po drugie.. nie wiem czy ustawienie wiatraczka z tylu obudowy na wdmuchiwanie jest az tak dobrym pomyslem, zwlaszcza w przypadku freezera, ktory w zamysle jest tak skonstruowany, ze cieple powietrze ma kierowac na tyl obudowy, wprost na wyciagajacy wentylator. co do ciecia obudowy i o/c to nie jest to zadna regula. ja nie mam jakiejs specjalnie przystosowanej do o/c obudowy, z przodu sa 2x80mm, z tylu 1x80mm i tyle (+ ew. 2x80 w zasilaczu). co prawda chcialbym zamontowac z tylu 120 ale z braku narzedzi i talentu nie zabieram sie za to :P wszystkie wiatraczki w calym kompie kreca sie wolno (5-7V) takze mam cisze + chlod + o/c w jednym :P jasne, że puszczony na wolne obroty ale to jest chyba tak oczywiste.... co do wdmuchiwania z tyłu to testowałem to na boxowym coolerze i efekt był dość zdumiewający 3 stopnie w stresie mniej:) modowanie oczywiście regułą nie jest ale zapaleni overclockerzy ZAZWYCZAJ mają sam moduje powoli, narazie okno i w zaślepkach 5.25 glacialtech 120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) jasne, że puszczony na wolne obroty ale to jest chyba tak oczywiste.... co do wdmuchiwania z tyłu to testowałem to na boxowym coolerze i efekt był dość zdumiewający 3 stopnie w stresie mniej:) nie wiem czy takie oczywiste, z tego co podaje producent to freezer64 pro ma cos kolo 18dB na max obrotach.. wiec spodziewalem sie ciszy, a okazal sie glosniejszy od mojego starego arctica, ktory mial 21dB. na boxowym coolerze faktycznie mogloby byc chlodniej, moze na freezerze tez, ale chyba tylko na procku (w koncu to na niego wieje ten tylni wiatraczek). jesli z przodu i z tylu (i jeszcze moze z boku) wszystkie wentylatory wdmuciach!a to w srodku robi sie maly kociol. generalnie wentylatory powinny byc tak ustawione, zeby wiecej powietrza bylo wyciagane z obudowy, a mniej wdmuchiwane. btw. jesli u siebie zwieksze obroty wentylatora z tylu (wyciagajacy) to tez na cpu mam ~2*C mniej. imho lepiej pomyslec jakby tu pozbyc sie cieplego powietrza ze srodka, niz pchac tyle zimnego ile sie da ;) Edytowane 6 Lutego 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 glaciale jak dla mnie najlepsze cenowo, ciche (na 10V nieslyszalne), lozysko nie terkocze (mam je ponad 6 miesiecy) i sa bardzo tanie: 120mm - 25pln 80mm - 20pln drozszych fanderow bym nie kupil bo roznicy i tak sie nie zauwazy, a za 50gr mozna dokupic dowolny potencjometr i tez bedzie mial regulacje i to w zakresie jakim sie chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ktos tam wspomnial ze juz nie mozna bylo brzydszej budy kupic... Czyzby ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83774184 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ktos tam wspomnial ze juz nie mozna bylo brzydszej budy kupic... Czyzby ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83774184 :P Sorka za OT ale jak ty zmiesciles w tej budzie tego Zalmana VF-bo jak widzilaes na moich zdjeciach ja tam niemam qrcze zbyt wiele miejsca na alternatywne chlodzenie.Nie wiem czy mi sie tam zmiesci Zalman a juz nie mowiac o Accelero ktore chce kupic.Co moge zrobic żeby sie jednak pomieściło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Zrobie zdjecie to zamieszcze... Ale narazie nie za bardzo ze zdjeciem bo aparat mi sie popsul :| --edit-- zrobilem zdjecie telefonem wiec przepraszam za jakosc, ale glowne rzeczy widac ( czy nie ? bo jesli nie to zrobie jeszcze jedno ) http://img138.imageshack.us/img138/634/zdjcie109hh.jpg Edytowane 6 Lutego 2006 przez tazikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Zrobie zdjecie to zamieszcze... Ale narazie nie za bardzo ze zdjeciem bo aparat mi sie popsul :| --edit-- zrobilem zdjecie telefonem wiec przepraszam za jakosc, ale glowne rzeczy widac ( czy nie ? bo jesli nie to zrobie jeszcze jedno ) http://img138.imageshack.us/img138/634/zdjcie109hh.jpg Dzieki za zdjecie-jest OK. Widze że tez mam tam ciasno ale za to porzadek w kablach... nie tak porozpiepsz.... jak umnie.Co bede musial wymodzic zeby to zmieścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Według mnie nie jest zbyt rozsadne montowanie w taki sposob wenta na procesorze, nie da sie go obrucic tak aby wiatrak wiał na tyl obudowy ( rozumiem ze do góry sie nie da ). Najlepiej gdybys jednak zmontował chłodzenie o tradycyjnym wygladzie Edytowane 6 Lutego 2006 przez Cloperflake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 A mozna na DFI inaczej ustawic cooler CPU ? :| Ja moge tylko zeby wial do gory albo zeby wial w dol ( ale to w dol to sie mija z celem bo z jak wszyscy wiedza cieple powietrze idzie do gory... ) Mozna jakos podstawke odwrocic ? :| Nie spotkalem sie jeszcze :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Freezer 64 Pro ma mozliwosc obrotu zapinki o 90*. Ze zdjecia widac ze to wersja Pro (3 heatpipey) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...