Skocz do zawartości
yuucOm

Jakie Wiatraczki Do Obudów Polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

wracając do 80-tek arctica tych za 7zł lepiej kupic te za 9-9,50 te "niestandardowe" lepiej dmuchaja i są cichsze od tych za 7zł, ale można je tylko założyć jako wypychające, no i zajmują wiecej miejsca :/

testowałem obydwa wentyle i wydaje mi sie ze te za 7 zł ciszej chodza (przy takiej samej liczbie obrotów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam już te wentyle ac pro tc, wygląd zachwyca, wydajność nie:( słabe są choć bardzo ciche, jako delikatny przepływ powietrza się nadają.

mam wentyl evercoola ale zupełnie inny niż na allegro, cena na allegro tych innychbardzo atrakcyjna, a ja na swój którego znaleźc w sklepach i na allegro nie mogęma naprawde niezłąwydajność i jest w miare niesłyszalny na 7v a dośc wydajny;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25918

Co o tym myslicie? Mam zamiar wsadzic takie dwa do obudowy; nie chce wydawac duzo pieniedzy, a to jest jeden z najtanszych modeli do ktorych jest dolaczana przejsciowka 3-->4 pin. Niestety mam tylko jedno wyjscie na plycie;/

Edytowane przez Muniol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest potrzeba wycinania kratki na wentyl?Wiem ze pewnie to polepsza zasysanie powietrza z zewnatrz ale czy w tym przypadku tez tak bedzie?Czym najlepiej wyciac dziure w kratce na wentyl?wypiłowac pilnikiem(jakim???) az bedzie jedna wielka dziura?w miejscu ktore pokazuje był koszyczek na wentyl 80mm ale skoro dziura jest wielkosci dokladnie 120mm to czemu nie zalorzyc 120 no nie?chieftec jednak mysli o ludziach.A koszyczek wykorzystam na tył obudowy albo wogóle.

Dołączona grafika

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe też mam taką bude :) Z przodu nie wycinałemi teraz trochę żałuję :/ trzeba było wyciąć, teraz mój Revoltec AirGuard przy max obrotach trochę szumi :(

Edytowane przez dadziuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok...wytne ta dziure tylko czym?Moze wypiłowac tylko kratke(odciac łączenie kratek z obudowa).Czy wycinać całe koło?

Jęsli wytne tylko kratke to mamy ładny szesciokąt który w miare pokrywa sie z wentylatorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi