AMDX Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Witam ! Chcę zrobić remont kompa czyli cpu,płyta,graf => 1 tys. na upgrade Zaznaczam: -Nie chce podzespołów do super hyper oc (DFI,Venice) czytałem dużo postów w co ok.2 jest odp. tak tak kupuj: DFI,A643kVenice,PDP,Corsair -Akceptuje małe oc a do takich poczynań nie jest potrzebna DFI ani Venice Zamierzam kupić: PŁYTA: granica cenowa 250-320zł -wiadomo pod AMD64 z NF4 tylko mam 1 dylemat s754 czy s939 ?? wole 754(tanie) bo i tak następny proc to i tak kupie nową płyte a zanim wymienie A64 to minie z 2-3 lata a za ten czas ta płyta to bendzie nadawać się tylko do muzeum| ale jeśli ktoś przedstawi mi mocne argumenty za 939 to się rozmyśle :rolleyes: 2 dylemat to czipest NF4 chyba best ale ostatnio pojawił się 6100 z zintegrowaną grafą zbieram na gf7800gt ale czy chwilowa Gf6100 podołała by podstawowym zadanią (ta zintegrowana jest chyba porównywalna z 6200 ale nie jestem pewien nigdzie o zintegrowanej 6100 nie pisze| wydaje mi się że 6100 był by dobrym rozwiązaniem a wydajność jeśli chodzi o czipest to NF4 i 6100 raczej się nie różnią Gigabyte GA-K8NE nVidia nForce4 4x Gigabyte GA-K8N51GMF nVidia GeForce 6100 CPU: granica cenowa 440-500 zł oczywiste A64 3K+ lub 3.2K+ dylemat ? rdzeń na Venice nie moge sobie pozwolić (koszty)i po co mi taki zapas mocy :D AMD Athlon 64 3000+ bulk GRAFA: zbieram kase na 7800GT ale chwilowo może być jakiś badziew typu R X300SE , GF 6200LE z allegro :blink: Jeżeli ktoś potrafi uzupełnić moją wiedze Lub doradzić może jakieś inne podzespoły będę zadowolony :wink: ----------------------------------- dla niewtajemniczonych: K to skrót od tysiąca np. 2k to 2tys. = 2000 :lol2: Edytowane 21 Stycznia 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ile masz kasy na to?? Może coś takiego, asrock dual sataII, sempron 3000+, ramy potrzebujesz, grafe też?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zalezy ile masz kasy, ale zestaw zaproponowany przez grzecha jest bardzo dobry no i mimowoli dostałbys dobry do podkrecania procesor. Jesli twoj sprzet jest taki jak w sigu to sprzydało by sie tez drugie 512MB RAMU. A co do płyty ze zintegrowana grafa to szkoda za nia płacic jesli nie bedziesz z niej korzystał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) kasy mam 1 k jak na razie w google znalazłem 1 opis układu graficznego 6100 - wynik dobra grafa ale z 512 ram - 128 kiepsko ram na tym wyląduje sempron odpada tylko Athlon (tradycja)(wydajność) Ramu dokupie 512 geil razem ok . cpu 450 zł + płyta 280 zł + ram 220 zł = 1k zł aha asrock odpada kiepski bios na tym 0 oc można Edytowane 21 Stycznia 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 - mobo - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20312 - 250 zl - CPU - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24292 - 766 zl Graficzna mozesz zostawic bo Mobo obsluguje AGP i PCI-E... Ram tez... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 - mobo - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20312 - 250 zl - CPU - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24292 - 766 zl w www.apollo.pl te czesci sa tansze o 120zł <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Moze i tak... Ja tylko pokazalem przyklad... No to jakby nie patrzec jeszcze na 512 MB ramu zostaje :D I sprzecik jak znalazl a na 7800 to zbieraj spokojnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 - mobo - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20312 - 250 zl - CPU - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24292 - 766 zl jeśli chodzi o mobo to jego czipest to TRAGEDIA a firma.. cienkie biosy cpu za tą cene to bym wolał Venice 3K+ kupić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) jeśli chodzi o mobo to jego czipest to TRAGEDIA a firma.. cienkie biosy cpu za tą cene to bym wolał Venice 3K+ kupić ... Co do proca sie zgodze. Ale ten Asrock to naprawde bardzo udana konstrukcja,bios pozawala na bardzo dobre O/C("Tanie DFI" tak twierdzi wiele osób z tego forum i nie tylko) Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Maciag czy tu wiesz jaki czipest tam jest ?? jest ULi Może w niektórych dziedzinach jest dobry ale dla mnie czipesty z rodziny ULi ALi to porażka w www.apollo.pl te czesci sa tansze o 120zł <_< THX za link jest tanio ale nie zawsze tanio oznacza dobrze taki np procesor zapewne jest z bardzo ubogiej partii (chodzi mi o to z którego mniejsca wafla krzemowego został wycienty) do takiego sklepu dochodzi to że jest raczej nie znany nie wiadomo czy można im zaufać kupując sprzęt Komputronik jest wzorem do naśladowania najlepszy towar 1 w rankingu sklepów internetowych znakomita obsługa , dobre ceny , opis dokładny opis towaru 1 najważniejsza rzecz jeśli towar ci sie nie podoba możesz go zwrucić w ciągu 7 dni bez podania przyczyny ma dużo sklepów w tym w gdyni tam gdzie mieszkam krok i jestem w sklepie po co płacić za przesyłke sry rozpisałem się wróćmy do tematu Edytowane 21 Stycznia 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) "Komputronik jest wzorem do naśladowania najlepszy towar" n/c Czlowieku ale pod jakim wzgledem ? Wysokosci cen ? To tak, ma jedne z najdrozszych ! Szukasz taniego sklepu ? http://www.skapiec.pl ! Wszystkie sklepy ktore tam sa to sa sprawdzone sklepy !!! I zobacz na jakis produkt a pozniej zobacz na roznice w cenie pomiedzy Apollo.pl a Komputronik.pl W komputroniku jest zawsze drozej niz w Apollo, a co do np wafla krzemowego to ty myslisz ze oni robia tak: "tutaj jest z poczatku to do komputronika , a tu z konca wafla to do Apollo.pl" Jesli naprawde tak myslisz to wez sie walnij patelnia w leb... :| Jesli chcesz miec selecty to szukaj ich np na tym forum ( u PITer-a )... Edytowane 21 Stycznia 2006 przez tazikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Sam kupilem w apollo.pl kompa za (2k) , no niestety czekam na obudowe juz ponad tydzien ale mysle ze w poniedzialek juz wysla :) apollo sie rozni tym od komputronika ze maja taniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) I zobacz na jakis produkt a pozniej zobacz na roznice w cenie pomiedzy Apollo.pl a Komputronik.pl W komputroniku jest zawsze drozej niz w Apollo, a co do np wafla krzemowego to ty myslisz ze oni robia tak: "tutaj jest z poczatku to do komputronika , a tu z konca wafla to do Apollo.pl" Jesli naprawde tak myslisz to wez sie walnij patelnia w leb... :| Jesli chcesz miec selecty to szukaj ich np na tym forum ( u PITer-a )... Spokojnie nie panikuj czy ja pisze że komputronik jest NAJTAŃSZYM skelpem odp . nie pisze że jest porządnym sklepem 1 naucz się czytać ze zrozumieniem 2 patelnią co najwyżej to sie sam możesz puknąć 3 jeśli chcesz to możesz brać u Konrad164 lekcje z poprawnego czytania oraz pisania (jeśli sie zgodzi) Edytowane 21 Stycznia 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 1 w rankingu sklepów internetowych znakomita obsługa , dobre ceny , opis dokładny opis towaru Tak sie sklada ze on ma jedne z najwyzszych cen w polsce... Co do obslugi to tez mozna miec zastrzezenia... Jedyne co maja dobre to strone www... Chociaz jest identyczna jak na benchmark.pl i teraz kwestia kto od kogo sciagal... :| Ad.1 Umiem czytac ze zrozumieniem, Ty chyba nie umiesz pisac, napisales ze ma dobre ceny a teraz sie tego wypierasz... Ad.2 Ty sie puknij :P Pozyczyc patelnie ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Weź mnie nie denerwuj człowieku dobre to nie najlepsze benchmark współpracuje z komputronikiem od ty ty to dzieci sie wyzywają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Maciag czy tu wiesz jaki czipest tam jest ?? jest ULi Może w niektórych dziedzinach jest dobry ale dla mnie czipesty z rodziny ULi ALi to porażka Wiem jaki tam jest chipset i zapraszam do poczytania o nim klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Wiem jaki tam jest chipset i zapraszam do poczytania o nim klik :blink: wiesz co chyba miałem za starą wiedzę na temat ULi żle oceniłem ten czipest a teraz poważnie zastanowie się czy nie kupić tej płyty dzięki Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Niema za co :wink: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Przestańcie sie wszyscy kłócić nawzajem. ASRock dual sataII jest bardzo dobrą płytą, czy to do kręcenia czy nie, za tą kase nie dostaniesz nic lepszego (do 250zł). Goście na niej kręcili nawet opterona, wyszło im chyba 3000mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ja mu pomagam, znajduje mu dobra plyte glowna a on mnie wyzywa... Chamstwo :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...