piohal Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Sprzet jak w podpisie. Napięcie ustawione na 1,3725 V. I wykres jego przedstawia się następująco: Czy to normalne że są takie wahania? Co na to może wpływać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) NAPIECIA MIERZY SIE MIERNIKIEM Edytowane 21 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Powtorze zeby bylo latwiej zapamietac ;] NAPIECIA MIERZY SIE MIERNIKIEM ! OD TEGO ON JEST ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piohal Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Dzięki za pomoc. :lol: Jak to zrobić przy procku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Dzięki za pomoc. :lol: Jak to zrobić przy procku?wahania napięcia przy prockach na rdzeniu Prescot są normalne, odpowiada za to mechanizm VRD (Voltage Regulation Down) temat do zamknięcia Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Dokladnie - nawet na opakowaniach prockow jest podawane napiecie - dla rdzeni Prescott jest to zawsze jakis przedzial - z tego co pamietam na moim jest 1,28-1,4V... Nie wiem czy na kazdym jest tak samo opisane, ale te wahania sa calkiem normalne (tym bardziej mierzone programowo) :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Nie zaszkodzi w takim wypadku Prescotowi zrobienie vdropa ? tak tylko z ciekawości pytam bo jak patrzę na miernik to ma ten mój Cielak wachnięcie od 1,25 do 1,45 i się zastanawiałem nad drop modem płyty .... czy to coś da w kontekście tego patentu Inhella zwanego VRD ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Nie zaszkodzi w takim wypadku Prescotowi zrobienie vdropa ? tak tylko z ciekawości pytam bo jak patrzę na miernik to ma ten mój Cielak wachnięcie od 1,25 do 1,45 i się zastanawiałem nad drop modem płyty .... czy to coś da w kontekście tego patentu Inhella zwanego VRD ??szukaj bo było wiele razy pozatym to nie zaszkodzi tylko polepszy OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Nie zaszkodzi w takim wypadku Prescotowi zrobienie vdropa ? tak tylko z ciekawości pytam bo jak patrzę na miernik to ma ten mój Cielak wachnięcie od 1,25 do 1,45 i się zastanawiałem nad drop modem płyty .... czy to coś da w kontekście tego patentu Inhella zwanego VRD ??procesor sobie obniży napięcie, tak czy inaczej ale nie ma to wpływu na stabilność samego układu więc mod może jedynie poprawić stabilność zasilania procesora w prąd ale VRD nie zablokuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...