Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam zintegrowana karte dziwiekowa AC98 ale to jest mniej wazne, instotna zecza jest to ze mam 3 wyjscia od tego karty. Wszystkie wyjscia zajmuja mi glosniki Creative P5800 przez to nie moge podlaczyc mikrofonu. Czy jest na to jakies rozwiazanie. Mam drugie glosniki jak chce pogadac przez Skype odłączma Creative P5800 i podlaczam stare 2.1 i mikrofon i w opcjach dzwieku zmieniam z 5.1 na 2.1 ale to nie jest dobre rozwiazanie. Co musze zrobic aby miec zestaw + mikrofon a moze zakup SB pomoze z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahahahah, dobre dobre. Twoja karata obsluguje tylko 2 głośniki a reszta wejśc to jest mikrofon i coś jeszcze. Zostaw głośniki podłączone do jednego wyjścia(najprawdopodobniej zioelnego) a do innego podłącz mikrofon(nie wiem do którego). Ale i tak najlepiej będzie jak kupisz inną kartę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie "klapi" skoro mówisz, że twoja karta obsługuje 5.1, i masz 3 wyjścia to znaczy, że :

1) albo nie masz możliwości używanie czegokolwiek poza głośnikami( w co nie wierzę)

2) w twojej karcie zastosowano mini jacki(takie jak normalne jacki tylko troche mniejsze i mogące przenosić o jeden sygnał więcej) Dlatego poszukaj czegoś o swojej kracie "AC98" i w jakimś manualnu napewno będzie pisać coś o tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie "klapi" skoro mówisz, że twoja karta obsługuje 5.1, i masz 3 wyjścia to znaczy, że :

1) albo nie masz możliwości używanie czegokolwiek poza głośnikami( w co nie wierzę)

Uwierz, bo tak wlasnie jest u niego. W zintegrowanych kartach dzwiekowych (bo o takiej jest mowa) powszechna swego czasu praktyka bylo robienie trzech zlacz, ktore pelnily rozne funkcje w zaleznosci od ustawionego trybu - w 2.1 bylo to Line Out Line In, Mic In, w 5.1 wszystkie 3 zlacza robily za wyjscia do glosnikow (uniemozliwiajac tym samym korzystanie z wejsc).

Co moge polecic autorowi topicu, poza kupnem karty dziwekowej? Zajrzenie do instrukcji od plyty glownej i popatrzenie, czy nie ma tam zlacz do podlaczenia pzredniego panelu (zlacze sluchawek i mikrofonu). Jesli sa, to udac sie do jakiegos sklepu i zakupic takowy panel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi