Skocz do zawartości
JejoX

Mam Juz Wszystko Ale Co Byscie Jeszcze Proponowali?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzwine troche to moje pytanie ale pytam bo chcialbym sie dowiedziec cobyscie kupili na moim miejscu.Dzieki temu forum udało mi sie złorzyć dobrego kompa a dzieki znalezionym niskim cenom zaoszczedziłem troche kasy i chce ja władować w kompa!!Co tu kupic???Hehe-chciałbym miec czesciej takie problemy :D

Ostatni zaczalem bawic sie w o/c wiec mysle nad jakims chlodzeniem procesora(ACF64)ale z drugiej strony na boxowym coolerku tez mozna niezle wykrecic tego proca.Zastanawiam sie tez nad dodtakowa pamiecia ale znowu chyba Venice nie działa w opcji 4x512 dual(jesli sie myle to mnie poprawcie).Myślalem tez nad dyskiem Samsunga 160jj SAtaII bo wiele pozytywnych jak i dziwnych opinni(głośny) słyszałem na jego temat.I tak teraz nie wiem na co wydac te pieniadze!!Napewno chce udoskonalic swoj komputer- tylko w co???Lubie sobie pogiercowac to może nowa klawiaturke i myche???co byscie kupili patrzac na ten zestaw?

AMD Athlon64 3000+ Venice Box

Asus A8N-E

GeForce 6800GS

TwinMos 2x512 Dual DDR

WD 80 GB-jakis stary ma chyba z 2 lata

Tagan 380 UO1

AOC spectrum 7klr+-też nie pierwszej świerzości

HP 1510

DVD-Rom

Lite-On wypalara

Obudowa chieftec

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiesmchlodzenie do Grafiki?Referencyjne jest wystarczajace?

Jesli chodzi o glosniki to nie potrzebuje-podpieta mam do wiezy.

WC-za 400zl to chyba ciekawego Wc nie kupie

A dysk?Mam WD80 Sata-jak bym sie przesiadł na sata 2 to bedzie duza roznica???

Edit::Lista zakupów

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=AC+FREEZER+64 - może mi da coś zmiana z boxowego?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82480405 - bo siostra juz nie widzi literek na starej :lol:

jeszcze troche zostało(300)....walczymy dalej...propozycje,propozycje......

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie o tym tez pomysle....a jakis przykładzik takiego zestawu do 400zl???Bo jesli chodzi o WC to ja jestem zielony.

Jak kupie pamiec 512DDr do juz posiadanego 2x512 dual DDr to bedzie ok???Czy raczej sie tak nie robi?

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bym miał tak 400zł na wydanie to raczej nie ładowałbym tego w kompa, ale jak już to chyba kupiłbym nowy wygodny fotel :D

Klawiature to wybrałeś wg. mnie kiepską... Zaszalej i bierz to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80862303

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bym miał tak 400zł na wydanie to raczej nie ładowałbym tego w kompa, ale jak już to chyba kupiłbym nowy wygodny fotel :D

Klawiature to wybrałeś wg. mnie kiepską... Zaszalej i bierz to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80862303

Wiesz ze to jest naprawde madra propozycja!!!Moje siedzisko jest średnio wygodne...stuka,puka,wygina sie we wszystkie strony....

co do klawiatury to moim zdaniem jest ok...mi wystarczy w zypełności.

Czy jesli dokupie 2x512 Dual DDR do instejacych 2x512 Dual DDr to bedzie to pracowac tak jak trzeba???

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak. Napisz w jaki rodzaj gierek grasz... Bo jesli FPS ( zamiennie uzywane z FPP ) to Logitech MX518 + IceMat 2nd + Logitech UltraX Flat... Jesli w inne to tylko Logitech UltraX Flat ( to jest klawiatura tak dla informacji :] )... Co jeszcze do 400 zl... dobre sluchawki... Ja mam IceMat-y Black i polecam w 100% i z całym szacunkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TOPIK mega wypasiony w ryj ! :))))

Moze powiedz jaka fortune masz do przechulania ;)

W takim zestawiku napewno bolaloby mnie brak przyzwoitego HDD za 450 kupisz Caviera 250GB 16mb cache lub z oferty innych cos podobnego moze z NCQ ? Chclodzenie CPU jesli sie sprawuje to czy jest sens ?(pocieszyles mnie ze ten boxowy wentyl nie jest jakis strasznym pasciem-jakie masz max temp ? )

Co do klawki i myszki ciezko mi zaakceptowac cene za mysz 150-200 zyka :P kiedy moja 800dpi za 15 zyka :D

daje rade ale kierke logitecha formula gp za 160pln tak jak ostatnio udalo mi sie znalesc (nowa) to bym sobie chetnie sprawil :) glosniki creative 5.1 za 300 sluchawki jednak ustepuja funkcjonalnoscie kolumna .

Gs zamienil na x850xt :P a asus na dfi idac sladem Mac'a ;) Joke

po prostu zamiast 1t musisz ustawic 2t bo kontroler nie wyrabia przy 2*1gb problem znika a jak do oc to moze dfi??

pole manewru szerokie a pieniazki lepiej madrze wydac bo jestem przekonany ze np glosniki sa lepszym wyborem od myszki z odwaznikami itp choc nie zaprzeczam ze komfort jest wyzszy ale cena niczym nie uzasadniona.

Za to z ogladania filmow z dolby lub w dts :D gra z przestrzennym lub nawet sluchanie muzy na dobrym sprzecie kazdemu sprawia radosc. A taki Creaive 5900 5.1 nie gra najgorzej a kosztuje grosze.

Edytowane przez Bulleto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi