Kor4d Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Sluchajcie jak nazwać grupę wyrazów - eater - owner - user - member - fan - lover chodzi o tą drugą cząstkę w userbarach ( userbars.nuh.pl ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 O co konkretnie chodzi :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kor4d Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) no mam grupe wyrazow - eater - zjadacz - owner - posiadacz - user - user - member - uzytkownik, czlonek - fan - fan,kibic - lover - kochacz maja one ze sobą cos wspolnego, bo wyrazaja co ktos robi.. tylko jak nazwać jednym słowem tą grupę ? Edytowane 22 Stycznia 2006 przez Kor4d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 to mi wygląda na proszenie o pomoc przy odrobieniu zadania :> ja bym ich nazwał konsumentami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kor4d Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 hehe nie pomoc :) poprostu prowadze forum o tym czyms i musze wiedziec to i owo :) konsumentami... nie nie to slowo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Wg mnie za cholerę nie stworzysz z tej zbieraniny jakiejś nowej grupy wyrazów. Z definicji wyrazy należące do grupy pochodzą od jakiegoś konkretnego słowa, które tworzy podstawę a z niej tworzysz pochodne. A tu masz: jeść, posiadać, użytkować, uczestniczyć, kibicować, kochać. Nie wiem, może komuś wpadnie go głowy część wspólna :) Na pewno można je zaliczyć do rzeczowników osobowych odczasownikowych :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 - lover - kochacz :lol: a cóż to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 no mam grupe wyrazow - eater - zjadacz - owner - posiadacz - user - user - member - uzytkownik (forum etc) - fan - fan,kibic - lover - kochacz maja one ze sobą cos wspolnego, bo wyrazaja co ktos robi.. tylko jak nazwać jednym słowem tą grupę ? Wykonawcy czynności. Czynnościowcy :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 member to czlonek a user to urzytkownik, nieuki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visual Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 member to czlonek a user to urzytkownik, nieuki ! I kto tu jest nieukiem <_< Btw: nie wiem jak nazwać te grupe wyrazów. A może to zadanie z haczykiem ? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Wykonawcy czynności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Geeez... mózg sie Wam lasuje od tych kompów :D Nic nie potraficie wymyśleć :P Nazwij grupę tak "I am..." albo "Jestem..." i już :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Może "types of people:" (typy ludzi) albo "groups:" czyli grupy (w domyśle: ludzi), bo w sumie określają one jakieś grupy ludzi. Inna sprawa, iż wg mnie różnica między "user", a "member" jest tak znikoma (w kontekście forum), iż nie widzę sensu rozgraniczenia tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Nieuki lol! Lover to nie jest kochanek? ;) Kor4d - czynnościowce? ;P Edytowane 22 Stycznia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 :arrow: Słownik Angielskiego ON-LINE :idea: Czy tych wyrazów nie łączy to, że wszyscy są amatorami dosłownie i w przenośni :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 tylko nie próbujcie tlumaczyć całych zdań w tym tlumaczu :lol: np. ten tłumacz jest do **** - this translator is for ***a haha to jest niezłe albo to Ala ma kota - Has cat Ala - normalnie rotfl skoro nie da sie tłumaczyc zdan nawet prostych to po co jest taka opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kor4d Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) dzieki :) jeden z kolegow poruszyl kwestie member a user Forum Tweak Member Photoshop User roznica ;) Edytowane 22 Stycznia 2006 przez Kor4d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Hmm. Ja myślałem raczej w trochę innym kontekście: forum member, forum user. W Twoim kontekście różnica jest oczywista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ja bym tutaj oparł się jeszcze na więzach spójności: tweak user - ktoś sobie wchodzi, przegląda, niezobowiązująco. Tweak member - osoba zarejestrowana, aktywnie działająca (w pozytywnym znaczeniu), czująca się częścią grupy (de facto członek grupy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulleto Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Sluchajcie jak nazwać grupę wyrazów - eater - owner - user - member - fan - lover chodzi o tą drugą cząstkę w userbarach ( userbars.nuh.pl ) Hedoniser :) zakladasz forum dla hedonistow ? :D btw gdzie poczytac o tym jak zalozyc forum ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kor4d Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Hedoniser :) zakladasz forum dla hedonistow ? :D btw gdzie poczytac o tym jak zalozyc forum ? :P heh... ja juz mam forum, nie zakladam i zupelnie o czyms innym niz hedonism :P a jak zalozyc forum? chocby na fora.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulleto Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 A czy widzisz roznice w dzialaniu itp. miedzy np. tym forum a forami umieszczonymi na fora.pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kor4d Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 A czy widzisz roznice w dzialaniu itp. miedzy np. tym forum a forami umieszczonymi na fora.pl ?oczywiscie, ale do IPB potrzeba licencji :( /koniec offtp :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ale jest jeszcze PHPBB. Zresztą poszukaj, był chyba temat o zakładaniu własnego forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...