Kaeres Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Okazuje sie ze w wielu testach jest on lepszy nawet od P4 1.8 A!!! Co za tym idzie ? Oczywiscie zmiata durnie na pyl. Poczekamy na cene. http://www.digit-life.com/articles/celeron...w128/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 a czy są pod to jakieś dobre płyty na intelu na DDRy najlepiej Abita albo Gigabyta? na 2.2 to na chłodzeniu powietrznym zwyklym coolerem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ceny są na komputroniku :D nawet spoko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 a czy są pod to jakieś dobre płyty na intelu na DDRy najlepiej Abita albo Gigabyta? na 2.2 to na chłodzeniu powietrznym zwyklym coolerem? O ile sie nie myle to intel pracuje nad specjalnym chipsetem dla tych celkow. No a narazie masz do wyboru i845D lub E, jest jeszcze SIS645DX ale pytales o intela ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loom Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Widzialem celerona 1.7 na www.pcproject.pl za 450 zl. Cena calkiem przystepna .Tylko jaka plyte do tego wybrac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ceny są na komputroniku :D nawet spoko :D No bez przesady :P na moja kieszen duzo za duzo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Widzialem celerona 1.7 na www.pcproject.pl za 450 zl. Cena calkiem przystepna .Tylko jaka plyte do tego wybrac ? Najlepiej ABIT BD7-II :D :wink: Swoja droga to ciekawe na ile poleci na wodnym :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Widzialem celerona 1.7 na www.pcproject.pl za 450 zl. Cena calkiem przystepna .Tylko jaka plyte do tego wybrac ?ty chyba nie wiesz co mówisz.Za tę cenę to masz Athlona Xp1700,a co jest lepsze pozostawię bez komentarza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ceny są na komputroniku :D nawet spoko :D No bez przesady :P na moja kieszen duzo za duzo :( niedługo będą spadać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Ja tam nie chce wywoływać kolejnej kłutni ale czy nie lepiej jst kupić sobie athlona XP 1700+ w PCproject kosztuje teraz tylko 475 zł czyli tylko o 25 zł drożej od nowego celerona 1,7 a bije nowego celerona na łeb na szyje :)))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 zastanawiam się co zrobić? kupić Athlona XP 1800+ czy zmienić płytę i kupić sobie P4 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ale INTEL się ceni Intela się kupuje raczej dla stabilności niż wydajności , na celku system przez rok potrafil dobze dzialac a na AMD srednio co półtora miesiąca reinstalka nie wnikając w problemy typu zazynania sie gier na windzie Me , jak sie pogra duzej w colina np. albo Diabli II , albo Metal of Honor tudzież inną grę to wszystko skacze, na intelu nie miałem takich problemów a moze to poprosu wina VIA, celka mialem na chipsecie Intela 440BX, VIA z tym systemem moze nie wspolpracuje tak dobze ciekaw jestem czy na XP albo 98 jest to samo, a moze na plytach pod AMD na sisie nie ma tych problemów, nie wiem bo nie mialem takowej plyty w swoich rękach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 zastanawiam się co zrobić? kupić Athlona XP 1800+ czy zmienić płytę i kupić sobie P4 :?:to zalezy jaką masz tą płytę? w sumie P4 dobze się kręcą te 1.7 ale nie wiem czy ci się to oplaca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 zastanawiam się co zrobić? kupić Athlona XP 1800+ czy zmienić płytę i kupić sobie P4 :?:to zalezy jaką masz tą płytę? w sumie P4 dobze się kręcą te 1.7 ale nie wiem czy ci się to oplaca MSI K7T266 Pro2 (VIA KT266A) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjbax Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 A ja widziałem takie testy !!! http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1622&p=1 I ten Celek tak różowo już nie świeci :lol: [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 A ja widziałem takie testy !!! http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1622&p=1 I ten Celek tak różowo już nie świeci :lol: [/url] Naprawde, nie chce mi sie juz gadac. Mozna poswiecic chwile czasu na przeczytanie chociaz topica i zobaczyc, ze nie chodzi o C 1.7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 A ja widziałem takie testy !!! http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1622&p=1 I ten Celek tak różowo już nie świeci :lol: [/url] Naprawde, nie chce mi sie juz gadac. Mozna poswiecic chwile czasu na przeczytanie chociaz topica i zobaczyc, ze nie chodzi o C 1.7 no niestety ten celeron kipsko wypadł i widać to w testach. chyba zostane przy AMD :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 A ja widziałem takie testy !!! http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1622&p=1 I ten Celek tak różowo już nie świeci :lol: [/url] Naprawde, nie chce mi sie juz gadac. Mozna poswiecic chwile czasu na przeczytanie chociaz topica i zobaczyc, ze nie chodzi o C 1.7 no niestety ten celeron kipsko wypadł i widać to w testach. chyba zostane przy AMD :D Nastepny!!! Pokaz mi test na anatechu gdzie jest test celerona 1.8 @ 2.2 !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 A ja widziałem takie testy !!! http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1622&p=1 I ten Celek tak różowo już nie świeci :lol: [/url] Naprawde, nie chce mi sie juz gadac. Mozna poswiecic chwile czasu na przeczytanie chociaz topica i zobaczyc, ze nie chodzi o C 1.7 no niestety ten celeron kipsko wypadł i widać to w testach. chyba zostane przy AMD :D Nastepny!!! Pokaz mi test na anatechu gdzie jest test celerona 1.8 @ 2.2 !!! sorry mój błąd :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ... Nastepny!!! Pokaz mi test na anatechu gdzie jest test celerona 1.8 @ 2.2 !!! nie wiem co Toba powoduje - jakies zaslepienie przeciez ten Baleron to porazka - szczegolnie widac to na przykladzie gier, co z tego ze tam jest podkrecony 1.7@2.26 - ale nawet to jest wazne bo przy tym taktowaniu jest na pewno szybszy od 1.8@2.2 - i co wymieka nawet przy XP 1600 (1400MHz) "kolego" czas otworzyc oczy, a nie ulegac magii liczb PS ja sam uzywam Intela (na razie) ale jak tak dalej bedzie to przesiade sie na AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ... Nastepny!!! Pokaz mi test na anatechu gdzie jest test celerona 1.8 @ 2.2 !!! nie wiem co Toba powoduje - jakies zaslepienie przeciez ten Baleron to porazka - szczegolnie widac to na przykladzie gier, co z tego ze tam jest podkrecony 1.7@2.26 - ale nawet to jest wazne bo przy tym taktowaniu jest na pewno szybszy od 1.8@2.2 - i co wymieka nawet przy XP 1600 (1400MHz) "kolego" czas otworzyc oczy, a nie ulegac magii liczb PS ja sam uzywam Intela (na razie) ale jak tak dalej bedzie to przesiade sie na AMD tu kolega ma rację. miałem zmienić platformę znowu na intela ale na razie sytuacja nie przedstawia się zbyt różowo dla intela. mam durona 1000 i miałem go zmienić na P4 1.6 albo wyżej a teraz zastanawiam się nad Athlonem XP 1.8 :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Spodziewałem sie czegoś lepszego po tym celeronie a tu taki shit i jeszcze strasznie drogi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Okazuje sie ze w wielu testach jest on lepszy nawet od P4 1.8 A!!! Co za tym idzie ? Oczywiscie zmiata durnie na pyl. Poczekamy na cene. http://www.digit-life.com/articles/celeron...w128/index.html kaeres gdzie ty tam widzisz ze ten celek zamiata durnie? ja tam widze ze chodzi prawie jak p4 1.8a haha:D a o p4 mi juz nic nie mow bo ja tam wiem co on potrafi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Okazuje sie ze w wielu testach jest on lepszy nawet od P4 1.8 A!!! Co za tym idzie ? Oczywiscie zmiata durnie na pyl. Poczekamy na cene. http://www.digit-life.com/articles/celeron...w128/index.html kaeres gdzie ty tam widzisz ze ten celek zamiata durnie? ja tam widze ze chodzi prawie jak p4 1.8a haha:D a o p4 mi juz nic nie mow bo ja tam wiem co on potrafi to napisz co bo nie wiem czy zmieniać na P4 czy zostać przy AMD tylko wymienić proca :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ale INTEL się ceni Intela się kupuje raczej dla stabilności niż wydajności , na celku system przez rok potrafil dobze dzialac a na AMD srednio co półtora miesiąca reinstalka nie wnikając w problemy typu zazynania sie gier na windzie Me , jak sie pogra duzej w colina np. albo Diabli II , albo Metal of Honor tudzież inną grę to wszystko skacze, na intelu nie miałem takich problemów a moze to poprosu wina VIA, celka mialem na chipsecie Intela 440BX, VIA z tym systemem moze nie wspolpracuje tak dobze ciekaw jestem czy na XP albo 98 jest to samo, a moze na plytach pod AMD na sisie nie ma tych problemów, nie wiem bo nie mialem takowej plyty w swoich rękachtroche nie rozumiem twoich postulatow. Jak to ci sie gry zarzynaja? Ja mam kompa wlaczonego 10h i gra sie tak jak po uruchomieniu windowsa a ty cos mowisz ze ci tnie. Moze ci sie poprostu ram zapycha, skombinuj se jakis program do defragmentacji i ramu i spokoj. A 2-ga przyczona moze byc nieszczesny ME bo chyba kazdy wie ze to niewypal. Ja na WinME mam 2000punktow mniej w 3dmarku niz na 98_se :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Okazuje sie ze w wielu testach jest on lepszy nawet od P4 1.8 A!!! Co za tym idzie ? Oczywiscie zmiata durnie na pyl. Poczekamy na cene. http://www.digit-life.com/articles/celeron...w128/index.html kaeres gdzie ty tam widzisz ze ten celek zamiata durnie? ja tam widze ze chodzi prawie jak p4 1.8a haha:D a o p4 mi juz nic nie mow bo ja tam wiem co on potrafi to napisz co bo nie wiem czy zmieniać na P4 czy zostać przy AMD tylko wymienić proca :( co mam napisac przeciez kazdy wie jak sie sprawa ma. P4 i Athlon to dla porownania ci powiem Silnik benzynowy Vs Diesel. Benzyniaka masz 1.6l i masz kopyto jak na TDi 1.9l.TAk samo jest z p4 1900mhz wydajnoscia rowna sie XP 1900+(1600mhz) a nawet ten Xp jest szybszy.Cena to samo Diesel drozszy :D P4 drozszy:) eksploatacja jedynie jest tansza na dieslu ale chyba procek nie tankuje ropy:D Poprostu zobacz sobie na testy p4 i zobaczysz jakie to scierwo:( Mozna jedynie liczyn na extremalny overclocking ale to sie wiaze z dodatkowymi kosztami i utrudnieniami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ale INTEL się ceni Intela się kupuje raczej dla stabilności niż wydajności , na celku system przez rok potrafil dobze dzialac a na AMD srednio co półtora miesiąca reinstalka nie wnikając w problemy typu zazynania sie gier na windzie Me , jak sie pogra duzej w colina np. albo Diabli II , albo Metal of Honor tudzież inną grę to wszystko skacze, na intelu nie miałem takich problemów a moze to poprosu wina VIA, celka mialem na chipsecie Intela 440BX, VIA z tym systemem moze nie wspolpracuje tak dobze ciekaw jestem czy na XP albo 98 jest to samo, a moze na plytach pod AMD na sisie nie ma tych problemów, nie wiem bo nie mialem takowej plyty w swoich rękach trochę się mylisz. ja na swoim AMD na VIA przeszedłem całe Medal of Honor i jakoś wszystko działało zawsze ok a jedynym objawem długiego grania jest temperatura na procku ale to normalne i dla intela. nie wspomnę o innych grach czy programach. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Okazuje sie ze w wielu testach jest on lepszy nawet od P4 1.8 A!!! Co za tym idzie ? Oczywiscie zmiata durnie na pyl. Poczekamy na cene. http://www.digit-life.com/articles/celeron...w128/index.html kaeres gdzie ty tam widzisz ze ten celek zamiata durnie? ja tam widze ze chodzi prawie jak p4 1.8a haha:D a o p4 mi juz nic nie mow bo ja tam wiem co on potrafi to napisz co bo nie wiem czy zmieniać na P4 czy zostać przy AMD tylko wymienić proca :( co mam napisac przeciez kazdy wie jak sie sprawa ma. P4 i Athlon to dla porownania ci powiem Silnik benzynowy Vs Diesel. Benzyniaka masz 1.6l i masz kopyto jak na TDi 1.9l.TAk samo jest z p4 1900mhz wydajnoscia rowna sie XP 1900+(1600mhz) a nawet ten Xp jest szybszy.Cena to samo Diesel drozszy :D P4 drozszy:) eksploatacja jedynie jest tansza na dieslu ale chyba procek nie tankuje ropy:D Poprostu zobacz sobie na testy p4 i zobaczysz jakie to scierwo:( Mozna jedynie liczyn na extremalny overclocking ale to sie wiaze z dodatkowymi kosztami i utrudnieniami no właśnie. pomyślałem że albo kupie Athlona 1.8XP albo P4 1.6 i go o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Okazuje sie ze w wielu testach jest on lepszy nawet od P4 1.8 A!!! Co za tym idzie ? Oczywiscie zmiata durnie na pyl. Poczekamy na cene. http://www.digit-life.com/articles/celeron...w128/index.html kaeres gdzie ty tam widzisz ze ten celek zamiata durnie? ja tam widze ze chodzi prawie jak p4 1.8a haha:D a o p4 mi juz nic nie mow bo ja tam wiem co on potrafi to napisz co bo nie wiem czy zmieniać na P4 czy zostać przy AMD tylko wymienić proca :( co mam napisac przeciez kazdy wie jak sie sprawa ma. P4 i Athlon to dla porownania ci powiem Silnik benzynowy Vs Diesel. Benzyniaka masz 1.6l i masz kopyto jak na TDi 1.9l.TAk samo jest z p4 1900mhz wydajnoscia rowna sie XP 1900+(1600mhz) a nawet ten Xp jest szybszy.Cena to samo Diesel drozszy :D P4 drozszy:) eksploatacja jedynie jest tansza na dieslu ale chyba procek nie tankuje ropy:D Poprostu zobacz sobie na testy p4 i zobaczysz jakie to scierwo:( Mozna jedynie liczyn na extremalny overclocking ale to sie wiaze z dodatkowymi kosztami i utrudnieniami Oj nie był bym taki pewien, 1.9TDI w wydaniu VW ma juz 150KM a 1.6 102? wiec co ty porównujesz? jedynie to 1.9TDI z 1.8 benzyna turbo (150KM) ale i tak zawsze Diesel ma lepszy moment obrotowy :))) Z reszta Intel jak Diesel tani w eksploatacji (awaryjnosc) troszeczke drozszy od AMD (Benzyna) a i tak coraz czesciej nabywany przez uzytkowników Intel (Diesel) :))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Jatam sie nie bawie w wojne INTEL AMD Kaeres kiedy bedzesz mial go w domu i nim zakrecisz chce to widzeć :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: będze na co patrzeć :P :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...