Skocz do zawartości
DoctorPulse

Black Box Worklog

Rekomendowane odpowiedzi

W tym topicu będę opisywał postęp w pracach nad moją obudową do FC. Nie będzie to topic gdzie przez 5 stron będę pisał co mam zamiar kupić itp. Tylko worklog, bo ostatnio więcej tych 1 :wink:

Najpierw będzie/jest szkielet z kątowników (2cm):

wymiary 65x40x40cm (dł x wys x szer), napierw miały być mniejsze ale musi być jednak miejsce.

Na szkielet zostanie "przyśrubowana" blacha alu (2mm grubość propably), całość będzie pomalowana na czarny metalik przez znajomego lakiernika. Front zostanie zaopatrzony w termometr i potencjometr do regulacji wentylatorów na skraplaczu. Bliżej górnej prawej krawędzi znajdą się 2/3 przyciski :

1. On/off kompressor

2. On/off oświetlenie (napisu bocznego)

3. On/off podświetlenie frontu

Ssąca będzie podobnie umiejscowiona jak w Vapo/Promce.

Jest to ciągle Beta 1, więc podczas tworzenia może się jeszcze coś zmienić/ ubyć :wink:

Ogólne założenie:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dziś znajomy pospawał mi szkielet, gdyż nie udało mi się wychaczyć migomatu...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

no i pojawił się problem, w jednym miejscu jest 2cm wyżej niż w innych, dopiero po użyciu ścisków i przykręcenia do podłoża jest równo :mur: póki co nie wiem co z tym zrobić.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sam szkielet wymaga jeszcze kosmetyki, usunięcie wszelkiego rodzaju syfu co na nim jest i usunięcie widocznych spawów. Stay tuned :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli jutro nie wykombinuje czegoś z tym szkieletem do w poniedziałek zrobie inny, tyle że wtedy użyje kątowników już wyczyszczonych i po letkiej polerce...i napewno nie będzie spawany ;)

a jeśli nazwa Black Box już się gdzieś przewinęła to trudno ;) inna mi nie przychodzi do głowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm bardziej interesujaco by wygladal uklad FC w obudowie zintegrowany z buda kompa, powiedzmy wpakowany do jakiegos big towera i ladnie zamaskowany.

Ale czekam na dalsze fotki

tylko że wtedy musisz mieć zmniejszone rozmiary agregatu, Dioda wykonywał podobne projekty. W ten sposób masz wykonaną Promke i Vapo...powiedz mi jak ja mam władować w bude ten agragat:

Dołączona grafika

IMO ten projekt jest lepszy, no tylko że mobilność nie taka duża

dalsza część projektu jutro, tylko niestety szkielet musze wykonać od nowa :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi