raven_88 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nie Ty jeden :)... faktycznie część dachu nad drzwiami rozpada się zanim auto wpada w budynek...:mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Taa, niestety tu widać, że to jedynie skrypt, a nie prawdziwa fizyka... Oby przy innych obiektach było lepiej, bo jakoś nie wyobrażam sobie jakoś śmiesznie walących się drzew :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) no a na dodatek zauważ jak ciężarówka w dziwny sposób podskakuje Mi sie podoba widok plaży jak widać piasek pod wodą ahh pojechało by sie na jakieś wyspy :D hmm z reszta za cene komputera żeby Crisis ruszył można sobie już coś zafundować :D Niewiem jak wy ale ja chce żeby fizyka była już standardem. Mam dośc animacji takich jak w Call of duty gdzie ciała czasem potrafią leżeć w powietrzu :/ Edytowane 24 Stycznia 2006 przez JestemNoobem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 No...już mnie trafia jak w każdym fps'ie tylko w jakieś maszkary trzeba strzelać... dalej mi się marzy fps w klimatach Parku Jurajskiego zrobiony na tym silniku...ehhh... ale trzymam kciuki za koderów...oby niczego nie zawalili a i tak gra będzie git... zgadzam sie z kolega w 100% ;o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 No i mogliby dać swobodną możliwość sejwowania a nie jakieś checkpointy. Momentami to mnie nerwica brała w FC ;). Wiem że może jestem lamer i gra nie powinna być znacząco łatwa ale też powinna dawać max przyjemności a nie denerwować. Niektóre momenty to przeszedłem mając farta (za którymś razem). Jeżeli AI wrogów byłoby naprawdę dobre a co za tym idzie przeciwnicy byliby "trudni" to już to starcza w zupełności za przeszkodę. Nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Czytałeś wywiad? Przecież będzie można ręcznie sejwować :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 a ja bym tu dodał mniej liniowości... :/ aby moznabylo skonczyc gre na setki sposobow ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 No jasne, raz idziesz przez krzaczory po prawej a raz przez krzaczory po lewej stronie, tak jak w far :cry: A jeśli chodzi o umiejętności przeciwników to chyba lepiej jeśli są dobrzy i stanowią wyzwanie, większa przyjemność z grania wtedy jest. :D A jak ktoś woli spacerki po lesie i strzelanie do już padniętych kaczek to odpowiednia zmiana opcji uczyni oponentów zezowatymi debilami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) No jasne, raz idziesz przez krzaczory po prawej a raz przez krzaczory po lewej stronie, tak jak w far :cry: A jeśli chodzi o umiejętności przeciwników to chyba lepiej jeśli są dobrzy i stanowią wyzwanie, większa przyjemność z grania wtedy jest. :D A jak ktoś woli spacerki po lesie i strzelanie do już padniętych kaczek to odpowiednia zmiana opcji uczyni oponentów zezowatymi debilami. proponuje na najłatwiejszym poziomie dać wrogom koszulki z napisem "Shoot me!" i dużą czerwoną strzałke pokazującą ich pozycje :D mam nadzieje że niebędzie tak jak w niektórych grach że AI na easy to kołki a na hard mają aimbota :lol: Edytowane 24 Stycznia 2006 przez JestemNoobem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Czytałeś wywiad? Przecież będzie można ręcznie sejwować :wink: Nie czytałem (trochę długawy kawłaek a ja czasu nie miałem ;) ). LOL ze mnie ;). Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 -> Klik <- według tego info wyjdzie tez na next geny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 -> Klik <- według tego info wyjdzie tez na next geny No to sie wkurzyłem :angry: my ( PCciarze z dość starym już sprzętem) będziemy musieli wydać 3 tysiące na porządny sprzęt żeby pograć na full detalach a konsolowcy kupią konsole za 1600 zł i będe sobie grać ;/ Heh i gdzie tu sprawiedliwość :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ale powiedzcie mi jak to jest... Czy gdy sobie dokupimy do konsoli myszkę i klawiaturę, to można normalnie (tak jak na PeCecie) celować myszką bez żadnych problemów we wszystkich FPS-ach, czy gra musi to obsługiwać itp.? Bo przecież to autocelowanie to śmiech na sali, jakbym miał w ten sposób przejść taką świetną grę (czyli w sumie tak jakbym filmik oglądał z niewielką swoją inicjatywą, no może trochę przesadzam :wink:) na PS3 to bym się chyba załamał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 z tego co mi wiadomo to klawiatura na X360 jest z taka razem z padem taka mała jedym słowe shit a o normalnej klawiaturze i myszce pod X360 niesłyszałem pozatym konsolowcy uważają to za przeżytek i wolą grać na padach ;] Miałem xboxa i granie w FPSy na padzie to porażka na dodatek AI jest wtedy łatwiejsze żebyś mógł padem wycelować :mad: KB and Mouse PC ONLY :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 KB and Mouse PC ONLY :grin: A n00b'y niech grają na padach z auto celownikiem :lol: :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 A n00b'y niech grają na padach z auto celownikiem :lol: :razz: kiedyś sie konsolowiec kłucił że na padzie gra sie tak samo dobrze, i jak sie umie to sie tak szybko jak na myszce celuje.....chyba niegrał po sieci w CODa, Quaka albo CSa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoboS Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Studio Crytek znane przede wszystkim z udanego shootera Far Cry podpisało właśnie umowę z Electronic Arts, które to stało się wydawcą nowego dziecka developera – gry Crysis. Będzie to pierwszoosobowa strzelanka osadzona w niedalekiej przyszłości. Fabuła jest dosyć interesująca – na tropikalnej wyspie rozbija się UFO. Kosmici do przeżycia potrzebują ujemnych temperatur powietrza, przeistaczają więc wysepkę w teren skuty lodem. My jako Jake zostajemy wysłani na miejsce katastrofy, aby dowiedzieć się co dokładnie wydarzyło się na wyspie. gry.wp.pl a mialo byc tak pieknie .. no chyba, ze EA bedzie TYLKO wydawca a producentem nadal Crytek, bo jak spece-marketingowcy od EA wezma to w swoje lapy to bedzie bieda .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Nie no raczej EA da Crytek'owi wolna reke. Ale co do wydawanie przez EA to moga oni niezle poganiac Cryteka przez co dostaniemy niedopracowany produkt. Obym sie mylil... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 witam :) poniżej znajduje się trochę info o gierce i noe screeny :D giera wygląda wypaśnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon4417 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Nie no a ja niedawno kupiłem 6600GE i myślałem że teraz pogram sobie nawet w nowe gierki na dobrych detalach, ale w tę gierę to będę mógł włączyć chyba tylko na 640x480 i wszystko na low :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Dla tego ja narazie nie kupuję nowej grafy tylko czekam na gry NextGeny i zobaczę, która grafa sobie z tym poradzi. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Szymon - do premiery Crysisa zdążysz sprzęt zmienić...:) Tak patrzę na te wszystkie screeny z gry i mi się przypomina text Stefana "Siary" Siarzewskiego - "Mają rozmach sk........" Pięknie się to zapowiada... choć jeden zgrzyt jest...znowu mutanty grrrrrr.... królestwo za t-rex'a...albo chociaż poczciwego predatora... nienawidzę mutantów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 no troche lipa z tym zamrazaniem terenu, wole tropiki , jaskinie, stawy, rzeki, a nie tylko lod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoboS Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 zią, wyglada na to, ze nie wszystko bedzie zamarzniete, tylko ta wyspa na ktorej ten shit wyladowal, nie wierze, zeby zrezygnowali calkowicie z tropikow, ktore kopaly zad, lodowa sceneria tez pewnie bedzie kopala dupe :D w ogole gierka zapowiada sie wysmienicie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 mmm nowe klimaty... a właściwie klimat :D jeszcze nie widzialem gry w ktorej poruszamy sie po wyspie tropikalnej/zimowej krainie... zapowiada sie super! :E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ja z tych screenow nie moge jakos wywnioskowac czy to grafika czy poprostu rysunki wiec nie wiem ;s dbezdzard - nie grales w far cry, ze nie widziales gry w tropikach? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Screny robią wrażenie. Już widać nad czym pracowali pranowie od Far'a. Patrząc na sam fakt że screny z gry już są, i pokazują taki wysoki poziom to można już pogdybać nad wymaganiami. Bo przecież nie robią tego na stacjach badawczych liczących pył w kosmosie :P. Tak mi się wydaje że gra bedzie chodzić płynnie na PC'cie pokroju Athlon X2/FX i grafie 7800/X1900 co do ramu to sam nie wiem.. ale takie 2 GB powinno być odpowiednia. Do tego trzeba pomyślec o tym że Crytek lubi optymalizować sfoje silniki :P .. Z drugiej strony też trzeba spojżeć na sam fajkt że silnik już mają prawie skończony, trzeba pewnie jeszcze popracować nad mapami, AI, muzą, dopieścić szczegóły, zoptymalizować i wydać :P. Mam nadzieje że z Multi też nic nie spieprzą. Zapowiada się naprawde dobra gra.. :P I należy się nie bać tych wymagań co wspomniałem wyżej. Zanim wyjdzie ta gra minie naprawde dużo czasu... Pewnie już Semprony dwu rdzeniowe się pojawią.. i grafa pokroju Geforce'a 7800 bedzie na poziomie średnim ... Powozdrawiam i życze miłego czekania :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Coś mi się wydaje, no i też tak było mówione, że aby pograć na maxa trzeba będzie mieć: 1. Grafę obsługującą DX10 i shadery 4.0 2. Proca 4 rdzeniowego. Co do grafy to Nvidia wyda takową jeszcze w tym roku, zaraz po 7900 GT/GTX. A takiego proca AMD zapowiada wydać w 2007 roku. CRYSIS ma podobno wyjść w połowie 2007 więc wszystko by się zgadzało. Edytowane 6 Lutego 2006 przez LCC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Nauczyl mnie ostatni rok, no moze 2 lata aby sie wymaganiami nigdy nie przejmowac. Czy wydano kiedys jakas gra z ktora by sobie owczesne kompy nie poradzily ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Kaeres ma racje. Co do wymagan, to sie niepotrzebnie jaracie. Rzucacie jakies kosmiczne hasla. Spokojnie... na razie to nawet nie wiadomo, czy screeny nie sa renderowane, a engine w rozsypce. Wystarczy pokazac wam pare fotek i myslicie, ze wszystko jest dopracowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...