Skocz do zawartości
nrl

Crysis - Zamykamy :]

Rekomendowane odpowiedzi

crisis

1) (cut)

2) a time when a difficult or important decision must be made

Wprawdzie to moja wlasna interpretacja (ten przelom nieszczesny), ale czyz nie bylaby to piekna gra slow dla tak przelomowej gry? B-)

A wracając do gry, to Crysis kojarzy mi się z FEAR'em - grą, która oprócz bardzo efektownej rozwałki, nie zaoferowała wiele. Najprawdopodobniej taki sam będzie Crysis.

To ja poprosze o jak najwiecej gier oferujacych tak kiepska fabule na PC.

Serio pisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

crisis

1) (cut)

2) a time when a difficult or important decision must be made

Wprawdzie to moja wlasna interpretacja (ten przelom nieszczesny), ale czyz nie bylaby to piekna gra slow dla tak przelomowej gry? B-)

To ja poprosze o jak najwiecej gier oferujacych tak kiepska fabule na PC.

Serio pisze.

Człowieku kup Xboxa 360 nie czekaj na Crysisa, zabij psa sąsiadowi i odłuż klawiature by dokuczać innym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisal ۞ Radeon 9500@9700@365/620 ۞

Nie wiem - smiac sie czy plakac?

Pytanie retoryczne: po co wam demko, skoro nie ma jeszcze kart, na ktore gra jest pisana?

Weź lepiej wypowiadaj się w temacie guitar hero. Zapewne masz większą wiedzę w tamtym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis. Tyle z mojej strony.

A Crysis czyta sie tak samo jak crisis. Przelom?

Tyle z mojej strony.

Zrodlo: Walijczycy. Wiem, ze maja dziwny akcent, ale chyba jezyk angielski znaja dosc dobrze?

edit: pokazalem im wyraz CRYSIS i poprosilem o przeczytanie na glos - jak wdg nich powinno sie to czytac. Przeczytali KRISYS - wiec nie KRAJZIS. Proste. Moze przeczytali zle, moze to kwestia walijskosci - nie wiem. Podaje info.

Weź lepiej wypowiadaj się w temacie guitar hero. Zapewne masz większą wiedzę w tamtym temacie.

Postaw konkretne zarzuty bo na pierdzenie nie chce mi sie pierdzeniem odpowiadac.

@JestemNoobem - spokojnie, czy ja tu komus dokuczam?

Napisalem, ze MOIM ZDANIEM czekanie na demko z 9500 wykreconym na 9700 na pokladzie to tak jak wierzenie w to, ze Rydzyk faktycznie pomaga bezdomnym, poparlem draaka w jego interpretacji tytulu FarCry na podstawie tego, o co spytalem w firmie w ktorej pracuje i na koniec podalem wlasna interpretacje tytulu Crysis. EOT.

Edytowane przez sialala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG, to wg ciebie nie moge sie wyupowiedziec na temat jakiegos super samochodu bo nie mam akurat miliona dolarow w kieszeni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sialala. W każdym temacie prowokujesz kłutnie i robisz zamieszanie wokół własnej osoby. Dziwne jest to, że inni dostają bany a Ty nie! Jak to jest? :/

Jeśli chodzi o samą grę to będzie tak samo jak z Far Cry. Nie przypominasz sobie, że nie tylko posiadacze 9700/9800 grali w tą grę ale także na 9100, na FX-ach czy GF3/GF4 z mniejszymi detalami? I na ich sprzętach gra wyglądała ponad normę. Nie tak było? Więc po co to wyśmiewanie innych? Co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaw konkretne zarzuty bo na pierdzenie nie chce mi sie pierdzeniem odpowiadac.

Na razie to Ty cały czas popierdujesz i jak widać nie jestem jedynym, który tak uważa.

Pytanie retoryczne: po co wam demko, skoro nie ma jeszcze kart, na ktore gra jest pisana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak podniecac sie gra, ktorej dlugo nie bedzie.

Jesli bedzie tak samo slaba jak farcry to tylko maniacy wysp kupia ta gre.

Od razu mowie ze mi farcry nie podobal sie wcale, nudna gra z ladna wyspa i nic wiecej. Fabula bezsensowna.

Coz moze jestem drugim sialala starym zrzeda ale jak ktos chce grac na zabytkowej karcie w to ... to nie zycze nawet powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Jak bedzie "tak samo słaba" to bedzie murowanym hitem.

+1

Far CRy też kupowali sami maniacy wysp :lol2: no ba bo gra była przecież kompletnie do niczego :lol:

Oj jesteś, jesteś :razz:

wracając do tematu to tego jeszcze tu nie widziałem

http://www.crysis.ws/images/stories/crysis...comparison3.jpg

http://www.crysis.ws/images/stories/crysis...comparison2.jpg

http://www.crysis.ws/images/stories/crysis...-comparison.jpg

http://totalcry.com/

Edytowane przez JestemNoobem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ot]To że napisałem że czekam na demko nie znaczy, że do tego czasu nie zmienie grafy... A jeśli nawet zostane na tym 9700 to myśle, że pociągnie Crysisa na all low w 800x600 przynajmniej ;] Zresztą w tym topicu już nawet niektórzy posiadacze 9550 pisali, że czekają na demo i się nikt ich nie czepiał także... :mur: [eot]

A co do screenów to dalej uważam, że niektóre są za bardzo przesadzone ... Coś mi się nie chce wierzyć, że gra może tak wyglądac ;] Ale wszystko jest możliwe [;

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj

Mogli by puscic jakies demko jeszcze w te wakacje :)

Gra bedzie na 100% graficzna rewelacja

juz nie moge sie doczekac pierwszych testow

Edytowane przez MPA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wychodzi na to, że podano oficjalne wymagania sprzętowe:

Minimum Requirements

CPU: Athlon 64 3000+/Intel 2.8ghz

Graphics: Nvidia 6600/X800GTO (SM 2.0)

RAM: 768Mb/1Gb on Windows Vista

HDD: 6GB

Internet: 256k+

Optical Drive: DVD

Software: DX9.0c with Windows XP

Recommended Requirements

CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)

Graphics: Nvidia 7800GTX/ATI X1800XT (SM 3.0) or DX10 equivalent

RAM: 1.5Gb

HDD: 6GB

Internet: 512k+ (128k+ upstream)

Optical Drive: DVD

Software: DX10 with Windows Vista

...

"procesor:3.0GHZ-HyperTechnology,1.7GB ram,Graphic cards 7800GS-AGP without smoothing and of such idiocy it he'll run on what graphics settings? "

-

"My guess would be as follows...

Resolution: 1024x768

Textures: Max

Models: High Poly

Shading: High

Motion Blur: Off

Shadows: Hard

Diffuse Ray: Off

Effects: High

Cloud Detail: High

Smoke Detail: Medium

Particles: High

You should get about 30-40fps with those settings. However it may bog down in scenes with heaps of physics due to your CPU."

admin oficjalnego forum zaznacza również, że crysis będzie w ogromnym stopniu korzystał z cpu ...

Edytowane przez LPKorn3324

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś nie pamiętam żeby Far Cry miał jakieś OGROMNE wymagania jak na tamte czasy. Cieszył silnik graficzny i to że gra nie była liniowa (sory za pominiecie innych plusów :P) a co do Crysis'a to też nie wyobrażam sobie żęby Crytek zrobił taką grę, w którą pograją tylko najbogatsi z najlepszym sprzętem ponieważ wtedy straciliby straszną kasę jakby tej gry nie kupili zwykli userzy tacy jak my :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś nie pamiętam żeby Far Cry miał jakieś OGROMNE wymagania jak na tamte czasy.

Zgadza się w demko FC pograłem sobie jeszcze na GF2Ti, w średnich detalach i było miodzio (oprócz widoku morza), R9500@pro@... nie miał już większych problemów z tą grą B)

Crysis też nie będzie miał ogromnych wymagań, patrząc na wysoko-średnie detale prawdopodobnie możliwe do osiągnięcia już na GF7800GS-AGP, czyli 16potokowym kastracie, w momencie premiery byle karta ze średniej półki poradzi sobie doskonale z tą grą. Może dzisiaj jeszcze dwa jajka, lub zgodny z dx10 ekwiwalent GF7800GTX, robią wrażenie, ale za parę miesięcy będzie to standart, już na jesień zapowiadanych jest sporo nowości i obniżek cen sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się w demko FC pograłem sobie jeszcze na GF2Ti, w średnich detalach i było miodzio (oprócz widoku morza), R9500@pro@... nie miał już większych problemów z tą grą B)

Crysis też nie będzie miał ogromnych wymagań, patrząc na wysoko-średnie detale prawdopodobnie możliwe do osiągnięcia już na GF7800GS-AGP, czyli 16potokowym kastracie, w momencie premiery byle karta ze średniej półki poradzi sobie doskonale z tą grą. Może dzisiaj jeszcze dwa jajka, lub zgodny z dx10 ekwiwalent GF7800GTX, robią wrażenie, ale za parę miesięcy będzie to standart, już na jesień zapowiadanych jest sporo nowości i obniżek cen sprzętu.

Mało tego :) Ja w FC grałem na gf 2mx ale miałem wtedy Durona 800 i 128 sdram także brakowało go ale jak dołożyłem kolejne 128 to dało się grać na najniższych detalach a chcąc nie chcąc w 2004 r to był słaby sprzęcik a kupiłem go 2 albo 3 lata wcześniej i nic nie modowałem :) IMO - na moim Sempronie 2800 1 gb ramu i 6600 po o/c powinienem spokojnie cieszyć się grą z ustawieniami pomiędzy niskimi a średnimi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o, czyli sie załapuje ;d

teraz tylko demko obadać w jakich detalach mniej więcej będzie się dało pograc, ew. zacząć już zbieranie na dualcora/cos z serii 7xxx ;]

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś nie pamiętam żeby Far Cry miał jakieś OGROMNE wymagania jak na tamte czasy.

widocznie nie miales "przyjemnosci" odpalic Far Cry z HDR na 6800U. imho tak wlasnie bedzie dzialal Crysis na topowych kartach dx9c - 20-30fps w max detalach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak minimalnie GF 6600 to mi pójdzie, bo z tego co mi wiadomo mój radzio jest wydajniejszy od GF 6600 non o/c ;D ;] W najbliższym czasie wymieniam procka na A64 @ 2.7Ghz także proc, aż takim wąskim gardłem nie powinien być :) No i @Sialala się pomylił mówiąc, że mi Crysis nie ruszy i nie mam co liczyć na pogranie w demko :P

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...