Skocz do zawartości
nrl

Crysis - Zamykamy :]

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm.... Bajki miedzy Andersena i braci Grimm. Zostanie mi medium-high wg tabel. Czemu? Bo nie mam zamiaru grac na 1024 bez FSAA x4. Chociaz moze ten 1GHz wiecej da rade na mid-high :|

Zobaczymy przy demku bo alphy sa dosyc wybrednymi bestiami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego czasu jak wyjdzie Crysis, a zapewne jeszcze przesuną premierę (zresztą myślę, że to całkiem prawdopodobne) ukażą się nowe karty od Nvidii oraz AMD, ceny spadną, sprzęt będzie inny. I również śmiem twierdzić, że ten niby screen to fake. IMHO wymagania podniosą się jeszcze, niestety.

A tak w ogóle to dlaczego nie robią gierek na Cry Engine, nie rozumiem tego, przecież jakby go sprzedali, to można by było tłuc całkiem ładne gierki. Mnie się tam ten engine podobał i podoba.

EDIT

A tam, ja tam przestałem wierzyć w te przypuszczenia odkąd spadłem z drzewa przy zrywaniu czereśni ;).

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

@Spylon czy ty umiesz czytać co tam jest na tych screenach napisane ? To są przypuszczenia.

Wywiad jakiś znowu po angielsku

http://www.crysis-online.com/forum/index.p...pic,4835.0.html

i screeny na crysis-online.com

Dołączona grafika

Edytowane przez JestemNoobem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego czasu jak wyjdzie Crysis, a zapewne jeszcze przesuną premierę (zresztą myślę, że to całkiem prawdopodobne) ukażą się nowe karty od Nvidii oraz AMD, ceny spadną, sprzęt będzie inny. I również śmiem twierdzić, że ten niby screen to fake. IMHO wymagania podniosą się jeszcze, niestety.

jeśli gra jest prawie skończona, no przynajmniej silnik gry jest skończony to jak moga podnieść sie wymagania gry ? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

jeśli gra jest prawie skończona, no przynajmniej silnik gry jest skończony to jak moga podnieść sie wymagania gry ? :lol2:

silnik skończony gra na etapie "pre-alpha" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy kiedy kolwiek bylo tak, ze alfa miala mniejsze wymagania niz wersja ostateczna ? Chyba nie, wiec moze byc tylko lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy kiedy kolwiek bylo tak, ze alfa miala mniejsze wymagania niz wersja ostateczna ? Chyba nie, wiec moze byc tylko lepiej.

Bylo tak z Stalkerem :) Alpha jakies 5 lat temu smigala w full detalach na GF4600

Co do Crysisa to tez uwazam ze bedzie tylko lepiej , z tym ze mozna sie spodziewac

ze w finalnej wersji ukryja pare efektow , ogranicza jakosc grafiki

tak jak bylo z Oblivionem w ktorym to dopiero edycja .ini wlanczala max quality.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo tak z Stalkerem :) Alpha jakies 5 lat temu smigala w full detalach na GF4600

Co do Crysisa to tez uwazam ze bedzie tylko lepiej , z tym ze mozna sie spodziewac

ze w finalnej wersji ukryja pare efektow , ogranicza jakosc grafiki

tak jak bylo z Oblivionem w ktorym to dopiero edycja .ini wlanczala max quality.

W Stalkerze tak było, bo dzisiejszy silnik to zupełnie nowy silnik a nie modyfikowany z tego z alfy, tak jakby był pisany od zera. Natomiast silnik Cryteka już nie ulegnie zmianie, chyba, że modyfikacji by lepiej śmigał, więc wymagania sprzętowe nie mają prawa ulec zmianie, tzn zwiększyć się. Mogą tylo sie zmniejszyć :) Edytowane przez Andare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Stalkerze tak było, bo dzisiejszy silnik to zupełnie nowy silnik a nie modyfikowany z tego z alfy, tak jakby był pisany od zera.

No nie do końca. Stalker był od początku robiony na jednym i tym samym silniku. Po pewnym czasie został lekko zmodyfikowany pod karty z efektami dx9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie do końca. Stalker był od początku robiony na jednym i tym samym silniku. Po pewnym czasie został lekko zmodyfikowany pod karty z efektami dx9.

No to nawet, to nie zmienia faktu, że tutaj efektów już nie będzie dodawanych (bo nie ma nowszych niż DX10) więc nie ma co sie martwić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad to wiesz ??

Raz za sam napis "Speculated Crysis performance".

Dwa, że było o tym na poprzedniej stronie i tam jest nawet nieistniejąca X2X00 XTX czy 7950 GS. Ktoś pobawił się w mnożenie.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vista Only czy na XP też pójdzie???

EDIT: już wiem :/

- OPERATING SYSTEM: Microsoft Windows Vista.

- 100% DirectX 10-compatible

- Core 2 Duo E6600 2.60GHz or Athlon 64 X2 5400+

- 2GB RAM.

- Graphics Card: GeForce 8800 or Radeon HD 2900 -3D Accelerated Card with Pixel Shader 4.0

- Microsoft Windows Vista compatible sound card (100% DirectX 10 -compatible).

- DVD-ROM: Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive

- HARD DRIVE: 1.6 GB Hard Drive Space

- INPUT DEVICES: 100% Windows Vista compatible mouse and keyboard

:(((

Edytowane przez piaskoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli tylko na Viscie ? ;0

- OPERATING SYSTEM: Microsoft Windows Vista.

- 100% DirectX 10-compatible

- Core 2 Duo E6600 2.60GHz or Athlon 64 X2 5400+

- 2GB RAM.

- Graphics Card: GeForce 8800 or Radeon HD 2900 -3D Accelerated Card with Pixel Shader 4.0

- Microsoft Windows Vista compatible sound card (100% DirectX 10 -compatible).

- DVD-ROM: Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive

- HARD DRIVE: 1.6 GB Hard Drive Space

- INPUT DEVICES: 100% Windows Vista compatible mouse and keyboard

Jeżeli to nie fake to sprawdz czy da sie ustawić w opcjach dx9 ;] czy cuś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się.

Wymagania z błędem, a skoro już ktoś je podał, to ktoś musiał to ściągnąć (gdzie relacje z gry), tak więc fake.

Mimo to gratulacje, bo na moment dałem się nabrać.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...