Jabar83 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 No no x1800xl recomended. Ale wszystkich bajerów na banq nie będzie można włączyć choćby tak ostre cienie jak na filmikach bo poprostu się zamuli. Trzeba poczekać na demko i wtedy będzie można pisać co i jak się ma w rzeczywistości. Przeca to stare wymagania jak barszcz i troche chyba nieaktualne Jeśli mowa o DX9 to myślę że x1800/7900 bez problemu pociągnie także wymagania jak najbardziej aktualne. Zapominasz chyba na jakim sprzęcie można było grać w FarCry ;) BTW. Gregor widzę że karcioszkę zmieniłeś. Zdradziłeś ATI/AMD! jak mogłeś ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) odpalić się odpali na r9550, ale więcej jak 10fps na low w 800-600 bym nie nie spodziewał..., chociaż kto wie far cry też powalał grafiką, a na GF2 MX na low w 1024-768 działał całkiem dobrze. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez maruh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 O jakich kartach mowisz ? :blink:1950 pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) odpalić się odpali na r9550, ale więcej jak 10fps na low w 800-600 bym nie nie spodziewał..., chociaż kto wie far cry też powalał grafiką, a na GF2 MX na low w 1024-768 działał całkiem dobrze.całkiem dobrze ? ... na medium detale 1024x768 na GF3 ti500 nie dało sie grac na "dalszych" mapach, tzn były odczuwalne znaczne spowolnienia widoczne gołym okiem. o 9550 w Crysis zapomniał bym.... Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) 1950 proNo to jasna sprawa, będzie działać w trybie dx9 zarówno na XP, jak i Vista, gra w końcu nie jest tylko dx10. całkiem dobrze ? ... na medium detale 1024x768 na GF3 ti500 nie dało sie grac na "dalszych" mapach, tzn były odczuwalne znaczne spowolnienia widoczne gołym okiem. o 9550 w Crysis zapomniał bym.... Nie zapominaj, że te spowolnienia na dalszych mapach były winą również procka. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez WDK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) tak czy siak to XPka nie zmienie jeszcze przez co najmniej rok, vista nie jest mi kompletnie potrzebna do szczęścia :] WDK@ popatrz na sygnaturę (proc) , jeszcze tydzień temu w miejsce 8600 (co wiązało sie tez z wyminą płyty-z GB k8ns 939 było 302x9 wiec różnica ~40mhz) miałem tego GF3, i właśnie niedawno odpalałem FarCry na starej karcie ... i jasno wynika ze to karta dostawała czkawki. wiec przestańcie co niektórzy pisać bajeczki o płynnej grze w FC na gf2mx Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Hee? Ja na swoim gf2 mx gralem na luzie w FC, detale low i 800x600, moze nawet cos na medium moglbym dać i by smigało ale nie próbowałem bo to dawno temu było. I gra na pewno miala wiecej niz 20 fpsów ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 ja na lapie skonczylem FC na gf4m - i tu uwaga - 16mb ram.... przepraszam za offtopic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andare Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Prawda jest taka, ze w kazdej grze strasza wymaganiami a kazda gra jest grywalna na srednim sprzecie. Poprostu nie nalezy wlaczac full detali, proste :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mission123 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Mój A64, 2GB, 7900GS wystarczą. Jest co świętować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Prawda jest taka, ze w kazdej grze strasza wymaganiami a kazda gra jest grywalna na srednim sprzecie. Poprostu nie nalezy wlaczac full detali, proste :)tak.... szczególnie takie gry jak Colin: Dirt :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 IMO jesli mój komputer (z 2GB ramu który niedługo zakupie), wystarczy do Dx9 z low/medium detalami i bedzie za to wyglądał lepiej od far cry, to bede szczesliwy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Bardzo sie cieszymy Twoim przypuszczalnym szczesciem ale czy moglbys nie syfic w tym temacie ? Powiedz mi kogo to obchodzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andare Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 tak.... szczególnie takie gry jak Colin: Dirt :]Jak masz 2 rdzenie na procku to gra jest juz plynna. Wystarcza cienie na low. Kto patrzy na cienie w samochodowkach ? Wlaczamy je na low (nie da sie na off) i gra dostaje sporego kopa. Na kazdym komputerze spelniajacym wymagania mozna jakos pograc. Poprostu ludzie sie upieraja na detale na full zamiast wylaczyc nic nieznaczacy bajer typu cienie i sie potem dziwia, ze jest jak jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Jak masz 2 rdzenie na procku to gra jest juz plynna. Wystarcza cienie na low. Kto patrzy na cienie w samochodowkach ? Wlaczamy je na low (nie da sie na off) i gra dostaje sporego kopa. Na kazdym komputerze spelniajacym wymagania mozna jakos pograc. Poprostu ludzie sie upieraja na detale na full zamiast wylaczyc nic nieznaczacy bajer typu cienie i sie potem dziwia, ze jest jak jest.kompletnie Cie nie rozumiem, to jakaś regułka wyuczona na pamięć ? "Jak masz 2 rdzenie na procku to gra jest juz plynna" :lol2: ... mając proca 2 jaja :] i kartę typu 7300 to myślisz ze gra dostanie kopa ? otóż nie, karta będzie wąskim gardłem dla procesora i te 2 jadra a nic sie zdają :] .... wyłączyć cienie, to , siamto , tamto ... detale na low ... może najlepiej cofnijmy sie do pasjansa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andare Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 kompletnie Cie nie rozumiem, to jakaś regułka wyuczona na pamięć ? "Jak masz 2 rdzenie na procku to gra jest juz plynna" :lol2: ... mając proca 2 jaja :] i kartę typu 7300 to myślisz ze gra dostanie kopa ? otóż nie, karta będzie wąskim gardłem dla procesora i te 2 jadra a nic sie zdają :] .... wyłączyć cienie, to , siamto , tamto ... detale na low ... może najlepiej cofnijmy sie do pasjansa ? Mam na mysli leciwego juz 7900GS. Na nim mozna grac na 2 jajkach w Dirta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Mam na mysli leciwego juz 7900GS. Na nim mozna grac na 2 jajkach w Dirta to całkowicie zmienia kolej rzeczy :P tylko ze wcześniej o tej karcie nie wspomniałeś . fakt 2 jaja i 7900gs raczej coś zwojują :P również w Crysis ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Dobra ludzie STOP. Starczy piep...yc 3 po 3 o swoim sprzecie o kartach, "u mnie pojdzie", "u mnie nie", po co? Spytalem sie tylko o dx10 czy bedzie lekarstwo, to zescie zaczeli o kartach i o FAR CRY'u gadac. Juz wszyscy skonczyli nawijac o swoim sprzecie i powrocmy grzecznie do tematu :>. Premiera - > styczen 2008? Edytowane 25 Czerwca 2007 przez st1ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andare Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Dobra ludzie STOP. Starczy piep...yc 3 po 3 o swoim sprzecie o kartach, "u mnie pojdzie", "u mnie nie", po co? Spytalem sie tylko o dx10 czy bedzie lekarstwo, to zescie zaczeli o kartach i o FAR CRY'u gadac. Juz wszyscy skonczyli nawijac o swoim sprzecie i powrocmy grzecznie do tematu :>. Premiera - > styczen 2008? A nie wrzesien 2007? Z tego co wiem premiera w Europie 13 wrzesien. Rozumiem, ze to bylo pytanie. Wez tutaj nie strasz ludzi :P Takie trefne newsy podnosza cisnienie. Dobrze, ze to tylko gupio zartobliwe pytanie :) Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Andare Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Jeśli mowa o DX9 to myślę że x1800/7900 bez problemu pociągnie także wymagania jak najbardziej aktualne. Zapominasz chyba na jakim sprzęcie można było grać w FarCry ;) BTW. Gregor widzę że karcioszkę zmieniłeś. Zdradziłeś ATI/AMD! jak mogłeś ;) Zawsze wierny byłem jak mój Golden Retriver ;) ATI ale miałem 1000zika zbędne i kupiłem NV nie miałem 1400zl na x2900 . Pewnie że bym kupił ale poprostu brakło :( jak doprcują stery to NV się nie pozbiera trzymam kciuki za ATI!!! Jak tylko się pozbierają sprzedam tego gtsa i od razu ATI - kupuję thats the way meant be played - tak zawsze było , ale u ATI - kto nie miał ten nie wie !!!! Tyle mam do powiedzenia jak widzę zje... bane cienie w condemned, wieszający się lost planet itp !!!! Tego na ATI nie doświadczyłem :). Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Gregor1230 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Nie zdziwie sie jezeli wielki crysis bedzie crapem z mega grafa. Tworcy zapewne wiecej zarobia na sprzedazy silnika graficznego niz samej gry. Ile to juz razy sie powtarza ten schemat - lata czekania, a 2 miesiace po wyjsciu nikt o grze nie pamieta ;) Troche opanowania panowie. Dobry marketing i zapowiedzi a ludzie jak pieski biegna po nowe grafy, ktore (patrzac na screeny) nie pociagna tej gry nawet w high, nie mowiac o ultra ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Dobra dobra do tej pory farcry robi wrażenie jak składam kompy ludziom i instaluję go do pogrania a mieli ps2/xbox !!! Sam sobie w niego gram chociaż gra wyszła już prę lat temu . To samo będzie z CRYSISEM nie oszukujmy się ;) !! Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Gregor1230 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dobra dobra do tej pory farcry robi wrażenie jak składam kompy ludziom i instaluję crysisa do pogrania a mieli ps2/xbox !!! Sam sobie w niego gram chociaż gra wyszła już prę lat temu . To samo będzie z CRYSISEM nie oszukujmy się !! ;) Co do samej gry to crapem nie będzie raczej na pewno, bo nie wierze, aby rozgrywka nie stała przynajmniej na poziomie tej z Far Cry ;) Zresztą nawet jakby to 20 patchy i będzie się grało przyjemnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Tak tak to wczorajsze piwo ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andare Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 W pewnym numerze Playa bodajze napisali, ze po tym co widzieli na zywo stwierdzaja, ze Crysis jest czyms najlepszym co widzieli do tej pory w grach fps tyle, ze z ta roznica, ze dwa razy lepszy :) Chce zeby tak bylo jak pisza i zaczynam w t wierzyc :) Poprostu pokladam olbrzymie nadzieje w tej grze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 taaa super optymalizacja kolesie juz grali na QX6700 Quadcore, 4 GB Corsair RAM und mittlerweile zwei NVidia 8800GTS mit 640mb i w porywach mieli 20fps lol http://www.crysisnews.de/news-artikel,22004,1.html czas kupic konsole lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) taaa super optymalizacja kolesie juz grali na QX6700 Quadcore, 4 GB Corsair RAM und mittlerweile zwei NVidia 8800GTS mit 640mb i w porywach mieli 20fps lol czas kupic konsole lol nie wierze w to, co to była by za polityka, żeby gra tak chodziła na takim sprzecie a co do konsoli sie zgadzam ;) Edytowane 26 Czerwca 2007 przez FanEk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 normalna polityka pieniądza ludzie będą chcieli pograć na detalach max to pójdą do sklepu i kupią nowe części , oczywiście nie mowie tu o Polsce bo żyjąc tu i pracując przeciętny człowiek nie może sobie pozwolić na kupno quada i 8800 w sli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 taaa super optymalizacja kolesie juz grali na QX6700 Quadcore, 4 GB Corsair RAM und mittlerweile zwei NVidia 8800GTS mit 640mb i w porywach mieli 20fps lol Min fps był na poziomie 20fps. Moim zdaniem fizyka zabija wydajność , tak jak było z Cell Factor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kakoss Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) ehh jak male dzieci ktos dal haslo i juz placz :mur: 8800 gts sli no ale coz nie podana rozdzialka 4gb no coz fajnie tylko ze po co i tak za duzo 2gb styknie quad core heheh smiac mi sie chce jeszcze na gametrailers pojawila sie ostatnio wspaniala wazeliniarska ( nvidia+microsoft+crytek) opowiastka jak sie te firmy wspomagaja. Z ekranu plynely hektolitry wazeliny. Najsmieszniejsze bedzie dopiero to jak zobaczymy wykresy uzycia tych 4 rdzeni i faktyczny przyrost fps. A co do tej opowiastki z gametrailers podobno intel w swej szczodrosci dostarczyl specjalne programy do optymalizacji pod c2d. Jeszce dojdzie do tego ze podczas instalacji na prockach amd dostaniemy blue screena i error. Przy ageia mega quadcore intela amd to syf . Kupa nie fiza. Bo owszem sobie strzelimy w drzewko - zlamie sie fajnie - a co np jak walnie bomba jadrowa na caly las no co 1fps bedize jak cpu test smark 06. Szkoda ze ageia jest droga . Poki co nawet najlepszy quadcore zwykly cpu jest w stanie dostarczyc nam quasi fizyki w duzo ograniczonej skali bo ja bym chcial takie cos w crysisie a nawet wypasione quadcory w nawet dual cpu nam tego nie dostarcza bo do obliczen fizycznych sa za slabe bo sa ogolno obliczeniowe wiec tak jakby kowalski siedzacy pol zycia przed tv postanowil pobiegac na 100m ze sprinterem :lol2: Edytowane 26 Czerwca 2007 przez kakoss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...