Gość Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 dragonlore @ zwolnij wodze, żeś nie nomen omen że wszystko najlepiej musisz wiedzieć. tak jak st1ch uważam że Crysis to bardziej gra dla reklamy engine niż stworzenia innowacyjnego gameplay, pomysły w Crysis to w większości kopie z poprzednich części FarCry (nie tylko wersja PC) . i bardziej czekam na premierę CoD4 niż Crysis'a ponieważ znudziło mi się granie dla samej oprawy graficznej. wnioski takie można wyciągnąć po zapoznaniu się z materiałami przedstawionymi na E3 . Crysis słaby, przeciętny ... na pewno nie będzie, ale grą przy której trzeba szukać kopary pod biurkiem raczej też nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ja też wolę sto razy COD 4 czy chociażby GOW, chociaż nie posiadam konsoli niż kolejną część FC, pod innym tytułem. to po jaka cholere siedzisz w tym temacie??pomyliles wiec topic ,wybaczamy :lol2: acha fanem Crysis nie jestem-aczkolwiek ta gra jak i Farcry zwieksza doznania z grania wiecej niz wszystkie CoDy razem!!!-dlaczego ??bo daje mi wielki obszar zmagan,zadnych cholernych drozek z ktorych nie moge zejsc,czy tez smieszny brak mozliwosci przeskoczenia jakiegos plotka-realizm!!! buchahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) No jest racja w tym, że Crysis ma plus taki, że jest nie liniowy, można sobie pozwiedziać przy przepięknej grafice ale minus taki, że nie ma takiego klimatu i można popaść w rutynę rozwalania. COD4 plus ma taki, że klimat rozwala i na prawdę można się poczuć jak na wojnie, oprawa jest rewelacyjna, a doznania jak w realu, jednak minusem jest z pewnością troszkę gorsza grafa no i ta liniowość. Obie gry należą do jednego gatunku mimo wszystko jednak dzielą je spore różnice i zarówno Crysis jak i COD4 mająto coś w sobie i każdy znajdzie w nich też coś dla siebie :) Podsumowując dajcie spokój z porównaniami tych gier. Edytowane 14 Lipca 2007 przez LCC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 CoD 4 żywo przypomina mi ulubioną grę Black Hawk Dawn i poszli w tym kierunku (żadnej nowiny poza grafiką nie zauważyłem). FarCry2 czekam i będę się śmiał jak zapaleńcy będą wymieniać komputery! Bo brakuje dwóch cieni oraz czołg nie ma wgłębienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Hm, FarCry - napakowany zeglarz, ktory wie wszystko o broni, i niezle pakowal - nice fabula - hah! Jeśli wszystkie gry w które grasz rozumiesz "inaczej" to o fabule się raczej nie wypowiadaj w ogóle. Myślę, że crysis da nam jeszcze więcej możliwości i sposobów pokonania danych etapów niż far :cry: . Nanoubranko, różne pojazdy, obszar no i sama broń... wszystko to pozwoli nam na przejście gry na wiele sposobów i stosować różne taktyki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Myślę, że crysis da nam jeszcze więcej możliwości i sposobów pokonania danych etapów niż far :cry: . Nanoubranko, różne pojazdy, obszar no i sama broń... wszystko to pozwoli nam na przejście gry na wiele sposobów i stosować różne taktyki. I tego oczekuję od Crysis w pierwszej kolejności. Grafikę (ustawienia) dostosuję do posiadanego sprzętu, nie na odwrót (chyba że już naprawdę będzie źle). Edytowane 14 Lipca 2007 przez WDK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Hm, FarCry - napakowany zeglarz, ktory wie wszystko o broni, i niezle pakowal - nice fabula - hah! No fajnie tyle ze z tego co napisałes masz zerowe pojęcie na temat tej gry... Jak na temat innych gier masz tez takie rewelacje do napisanie to lepiej moze nie pisz juz nic wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Gra ciekawa , bardzo interesująca, czekam na premierę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Oby tylko do września. Oby. Co do liniowości to ja się już do tego przyzwyczaiłem. No ale nie miałbym nic przeciwko temu ,aby dokonywać jakiegoś wyboru w trakcie gry. No ale do tego tez potrzebna jest też jakaś fabuła. Edytowane 14 Lipca 2007 przez Devil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 No fajnie tyle ze z tego co napisałes masz zerowe pojęcie na temat tej gry...i nie tylko tej ;) Jak na temat innych gier masz tez takie rewelacje do napisanie to lepiej moze nie pisz juz nic wiecej.a co moze napisac "madrego" czlowiek dla ktorego starcraft2 wyglada tam samo jak starcraft1 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Nowy gameplay (między innymi niewidzialność, zwierzęta i woda): Fajnie się żółnierzyki zachowują :) HD http://www.gametrailers.com/player/22195.html SD http://www.gametrailers.com/player/22196.html Edytowane 14 Lipca 2007 przez LCC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Omg tyle powiem. Nie chodzi o grafe czy sama gre ale o to ze Cryteck właściwie całą fabułę niedługo opowie w tych trailerach i podczas gry już nic nas nie zaskoczy :|. Tak jak wcześniej to wejście w "lodową kraine". Za dużo spoilerów imo w tych trailerach (nie tylko w najnowszych). To samo w MoH:AA. Producenci pokazali bardzo duża cześć ostatniej misji. No bez jaj... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Przecież nikt nikogo nie zmusza do oglądania tych że filmików. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Ja oglądam tylko filmiki, jeszcze żadnego wideo z gry nie oglądałem z głosem, no chyba, że był tylko dzwięk i muza z gry. EDIT: Jeszcze raz daje linki bo jest jeszcze druga część tego gameplaya :) CZĘŚĆ 1 (zwierzęta, woda itd...) SD http://www.gametrailers.com/player/22196.html HD http://www.gametrailers.com/player/22195.html CZĘŚĆ 2 (podróż łodzią itd...) SD http://www.gametrailers.com/player/22213.html HD http://www.gametrailers.com/player/22212.html Edytowane 15 Lipca 2007 przez LCC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Jeżeli te filmiki pokazują wszystko na co stać Crysis, to szkoda kasy. Nie samą grafiką człowiek żyje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Omg tyle powiem. Nie chodzi o grafe czy sama gre ale o to ze Cryteck właściwie całą fabułę niedługo opowie w tych trailerach i podczas gry już nic nas nie zaskoczy :|. Tak jak wcześniej to wejście w "lodową kraine". Za dużo spoilerów imo w tych trailerach (nie tylko w najnowszych). Po obejrzeniu tego filmika z gameplay'a, niestety ale nasuwa mi się takie samo stwierdzenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Jeżeli te filmiki pokazują wszystko na co stać Crysis, to szkoda kasy. Nie samą grafiką człowiek żyje.RALF11 jeśli oczekujesz od Crysis'a czegoś więcej niż przyjemnej rozwałki w ładnym otoczeniu, okraszonej świetną grafiką i efektami audio to niestety musisz się przenieść do innego tematu. Crysis z założenia nie ma być grą ambitną ze świetną fabuła. niepodziewanymi zwrotami akcji, itd. to ma być bardzo fajna strzelanka ze świetną grafiką i mnie to wystarcza bowiem liczę na to, że gra będzie tak samo dobra jak FarCry tylko, że z lepszą grafą. W grach w których będzie się liczyła fabuła i fenomenalny klimat to będą za pewne Bioshock, CoD 4 i parę innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 CZĘŚĆ 1 (zwierzęta, woda itd...) SD http://www.gametrailers.com/player/22196.html HD http://www.gametrailers.com/player/22195.html CZĘŚĆ 2 (podróż łodzią itd...) SD http://www.gametrailers.com/player/22213.html HD http://www.gametrailers.com/player/22212.html CZĘŚĆ 3. SD http://gametrailers.com/player/22239.html HD http://gametrailers.com/player/22238.html :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 2 miesiące do premiery, a AI jest... naprawde słabe. Fajnie wygląda zycie w wodzie. Zaskoczyło mnie to, ze przy rozwalaniu domku framerate spada na łeb na szyje :| Moim zdaniem to bardziej gra jest stworzona dla engine'u niz engine dla gry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 No co ty nie powiesz ? A FC to miał tak znakomitą fabułę że pożal się panie.. Nie nie nie FC wcale nie był reklamą Cry-engine ;) Ja i tak będę się świetnie bawił strzelając sobie do najemników etc. Czysta grywalność. Teraz potwierdzam swoje obawy co do A.I ,no i te nieszczęsne przycinki. Oby to zlikwidowali. ;) P.S widzę że wróciłeś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Alez to sie wszystko cyklicznie powtarza - "czas nadzieji, czlowiek z zelaza" chcialo by sie powiedziec jak to Kazik spiewal hehe ale tak na powanie to naprawde zdumiewajace jest to ze niektorzy oczekuja od COD`a 4 fabuly bardziej wymyslenej od tej z Crysisa. Przeciez to jest smieszne. COD 4 bedzie opisywal jakis tam konflikt militarny i fabula nie bedzie wykraczala nic ponad to - a ludzie pieja ze Crysis nie bedzia mial fabuly, podczas gdy w Crysis beda sie zawieraly inne elementy wchodzace w sklad fabuly ktore nie musz swoja konstrukcja stapac twardo po ziemi, mozemy - i zobaczymy w Crysis wiele widokow, konstrukcji, zdarzen, ktorych nie bedziemy w stanie przewidziec i ktorze urzekna, - tak jak to robil z nami FarCry. Lepiej sobie porownajcie fabule serji COD i fabule FarCry. Nawet szympans wskaze na FarCry jesli chodzi o bardziej ciekawa fabule. To wlasnie seria COD jest bardziej nastawiona na aspekt walki a w Crysis (oprocz tez przeciez istniejacego konflikktu militarnego!!!!) postawiono tez na stopniowe docieranie do prawdy, na pewno bedziemy mieli fabule lepsza niz ta z FarCry. Bedziemy sie przedzierac przez kolejne bazy, busz, opuszczone miejsca, przeciez tyle smaczkow czeka po drodze. A ludzie pisza ze bardziej czekaja na COD bo w Crysis nie ma niczego oprocz grafiki..... Po prostu co poniektorzy powinni sobie darowac wchodzenie do tego watku bo chyba nastapilo u nich "zmeczenie materialu" i chyba udaru dostali od zbyt czestego czytania newsow o Crysis. Pojawilo sie pare filmikow o COD4 i juz niektorzy stracili trzezwosc myslenia. Dam se wszystkie 5 ;) konczyn uciac, ze w miare zblizania sie premiery COD 4 bedzie taki sam babski lament na ta gre jak tylko sie pojawi na horyzoncie inna. Edytowane 15 Lipca 2007 przez hooded man Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Poza tym na filmikach z gameplaya za wiele nie pokazali oprócz ciągle tego samego levela na plaży za pewnie jak w FarCry będzie nie tylko plaża, ale też dalsza część wsypy, może jakieś laboratoria nie zapominajmy także, że przez znaczną cześć gry będzie walka z ufiakami na zamrożonej wyspie, a filmików z tej części gry to ja jeszcze nie widziałem (chyba, że jakieś krótkie urywki). Jeśli będzie to co na filmikach i zlikwidują te przycinki gra za pewne spełni moje oczekiwania. Edytowane 15 Lipca 2007 przez mastertab Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Tak, a w FC pół gry było w zamkniętych pomieszczeniach, tutaj też coś powinno być. Na szczęście jeszcze nie pokazali gameplay z zamrożonym terenem, a to może być znaczna część gry. Nie pokazali celowo, w końcu czymś muszą zaskoczyć, a nie wierzę, że przez cały czas będzie tylko walka na plażach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 nie ma co załamywać rąk, Crysis na pewno zaskoczy nas, jako gra fabułą z dzidziny fantastyki. kurcze.. tak sobie ogladam ten filmik 18-minutowy i mysle sobie ze na stówę dosbroje kompa w karte DX10 zeby pograc elegancko z samego poczatku. ( zawsze mialem marne kompy, to rjeden raz sobie pozwolę na takie coś, hehe ;-) ). tylko jest wazna jedna rzecz - zeby tak zbalansowali gameplay, czyli zeskalowali stopnie trudności, zeby można było grę przechodzic wielokrotnie za każdym razem czerpią frajdę, i zeby na najtrudniejszym nieco "odjąć" ze skuteczności tego super-hiper-skafandra bojowego, takie bajery w grach FPP niezbyt mi odpowiadają :))) ( tak jak w FEAR, lub.. BLADE OF DARKNESS - tylko tam było zbyt liniowo i... za któryms razem po prostu zbyt łatwo... zas w FAR CRY troszke drażniła zbytnia powolnośc przeciwników w jednoczesnym połączeniu z ich ogromną celnością ) takze... mam nadzieję ze będzie warto czekać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1676 chyba jeszcze nie było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysg4 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zapowiedź z gry-online.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Tak bardzo pecetową, że zawiesiła mi się po pół godzinie zabawy i tak wymagającą, że nawet na komputerach wystawionych na E3 przez Microsoft (Dual Core’y, GF 8800GTX, 2 GB RAM), wyciągała nie więcej niż 20 klatek na sekundę, tak na oko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Tak bardzo pecetową, że zawiesiła mi się po pół godzinie zabawy i tak wymagającą, że nawet na komputerach wystawionych na E3 przez Microsoft (Dual Core’y, GF 8800GTX, 2 GB RAM), wyciągała nie więcej niż 20 klatek na sekundę, tak na oko.Na oko to chłop umarł, myśli ktoś, że gra która tylko i wyłącznie wyjdzie na PC czyli musi zarobić kasę jaką już włożyli w produkcję i reklamę oraz trochę zielonych dla EA i samych twórców tylko i wyłącznie poprzez sprzedaż na jedną platformę będzie działała tak, że 3/4 graczy nie będzie mogła w to grać ?? Albo ów redaktor grał w jakąś alpha wersje, albo miał ustawione ULTRA QUALITY, które to dopiero będzie w stanie obsłużyć przyszła generacja kart graficznych, a dla 8800 zarezerwowane jest max. HIGH QUALITY. Nie sądzę, aby 14 września wyszła gra, która będzie chodziła na 8800 GTX w ustawieniach HIGH i rozdziałce 1280 w okolicach 20 fps. Przecież to jest EA kasa, kasa, kasa to sobie na wersji konsolowych nie odbiją, więc musi działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Tak bardzo pecetową, że zawiesiła mi się po pół godzinie zabawy i tak wymagającą,ciekaw czy dx9 czy ultra dx10 ;) no i jaka rozdz. ale na 24'' mi to nie wyglada :unsure: Przecież to jest EA kasa, kasa, kasa to sobie na wersji konsolowych nie odbiją, więc musi działać.oni chca zarobic na silniku, a tytul tak i tak bedzie sie sprzedawal, nawet jak bedzie chodzil z 5fps, na topowych cfg. swoja droga, od kiedy to szybkosc dzialania jest jakims priorytetem? bardziej imho szybkosc wydania i widowiskowosc. potem grywalnosc. daleeeko na szarym koncu optymalizacja Edytowane 18 Lipca 2007 przez Sulaco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 ciekaw czy dx9 czy ultra dx10 ;) no i jaka rozdz. ale na 24'' mi to nie wyglada :unsure: oni chca zarobic na silniku, a tytul tak i tak bedzie sie sprzedawal, nawet jak bedzie chodzil z 5fps, na topowych cfg. swoja droga, od kiedy to szybkosc dzialania jest jakims priorytetem? bardziej imho szybkosc wydania i widowiskowosc. potem grywalnosc. daleeeko na szarym koncu optymalizacja No z tych trzech filmików HD to na 100% jest to DX10 , luknij na rysowanie cieni na pniach drzewa , wybychy , wodę itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...