Skocz do zawartości
nrl

Crysis - Zamykamy :]

Rekomendowane odpowiedzi

no screeny gniota klate :lol: KaszaWspraju jestes pewny ze to sa screeny z ustawien "high" ? :D bo jesli tak to Crysis = FarCry + motionblur + kombinezon + klopoty z wydajnoscia ;)

tego co jest w tle (gory i roslinnosc) na tym screenie http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...st&id=17133 juz nie skomentuje.

Tak moge ustawic , nic wiecej nie zmienie( blokada ?, sprzet slaby ?) , a aa nie robi nic, jak by go nie bylo, obojetnie czy w sterach czy w grze.

post-116203-1191329459_thumb.jpg

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga, uwaga... grzybek atomowy ^^

Dołączona grafika

Muszę powiedzieć, że efekt nawet fajny. Błysk, fala uderzeniowa i te sprawy. Tylko na trailerach fajniej to wyglądało ;)

PS

Proszę się nie śmiać z mojego konfigu na jakim "testuję" Crysisa :P Po prostu ciekawość zwyciężyła zdrowy rozsądek (chociaż grać się da, tylko wygląda gorzej niż Far Cry).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:Focus

mamy podobne konfigi :D tylko ja mam trochę mocniejszego proca A64 :]

gra standardowo ustawia all na low :D ale przynajmniej stały płynny frame rate trzyma. grzybek widziałem :D myślę, że w sp będzie wyglądać dużo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra słów kilka od gregora ;). Tyle czekania i bugów więcej niż jaka kolwiek gra kchyba kiedykolwiek miała !!!!

z tego co widze jak "rozwija" sie beta, tez mam duze watpliwosci, aby zmiescili sie w terminie. osobiscie nie wierze, ze maja juz zrobiony single i dopieszczaja MP. zostalo im troche ponad miesiac, nie ma szans, aby sie z tym wszystkim uporali. dx9 wyglada i dziala jak widac, a gdzie dx10? ze niby w SP bedzie lepiej? przeciez to ten sam silnik, a oni teraz go lataja w MP :) demo single za miesiac, byc moze, ale pelna wersja nie wczesniej niz z nowym rokiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huhu jak pierwszy raz wszedlem na serek i zobaczylem te krzaki co pokazywal qqrydza to mowie niezla beka ;) Po kilku zmianach graficznych podczas gry gra sie zawiesila :| Odpalilem ja jeszcze raz po restarcie kompa i o dziwo 95% bledow graficznych zniknelo. Na moim kompie 1024/med chodzi plynnie i praktycznie nic nie haczy choc czasami sie zdarza. 1280/med rowniez da sie o dziwo grac i wydajnosc jest jedynie o ciupinke gorsza. Dalem wiec 1280/high i grafa sie polepszyla jedynie fpsow na oko z 15 ;) Ogolnie jak dopracuja i wydadza stery pod crysisa to mysle ,ze przy C2D i moim radku da sie pokusic o granie w singla na high, ale to sie jeszcze zobaczy ;) Tymczasem ide obczaic o co chodzi w mp ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ludzie. Wlazłem na jeden serwer i odrazu 5 FPS na dzień dobry. Momentami mam 14-18 ,ale ogólnie nie idzie grać :/

Screeny:

ciach!

Co mnie urzekło to wybuchy. Tyle na razie mogę powiedzieć ,bo nie grałem. Siedziałem na spectie ,bo co ja bym tam zrobił ;) Po testuję zaraz ze wszystkim na LOW. Gracze na serwerze po moim żaleniu się, że mam 5 FPS odpisywali : don't worry ,I have 7 FPS ,this is a Beta, etc. Jak widać na ostatnim screenie sporo osób gra na low. :) No nic czekam na ram i procka. :)

EDIT:

A no właśnie, ,musiałem czekać jakieś 2 minuty aby wszystkie tekstury się załadowały na mapie.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na serwerze było sporo ludzi ,może stąd to. Sprawdzę jeszcze na medium. Nie mogę postawić swojego serwera ,a szkoda ,bo chętnie bym połaził po mapie sam by zrobić rozpoznanie :) Gdzie kampić etc. ;)

P.S mam tylko 1.5 gb RAM ,więc to też może mieć znaczenie. Proc jest obecnie odkręcony do 2.52 ghz ,bo mam zwisy. Gra potrzebuję dwóch rdzeni ,no ale mam nadzieję że to u mnie szybko się zmieni.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

NO pogralem troche - brak dynamizmu .. albo mzoe lolki taki graly serwer na 32;p imo na 64 powinno byc jak w bf2

Ook teraz framrate:

High i znalazlem moja rozdzialke swoja 1680x1050

i tak min to 25 czasami 19 a max to 30 cos

Obnizylem detale na medium i jakos bardziej wyraziste to jest i fpsy od 33 do 70 !! nieraz nie jest zle

Ogolnei mapa duza a malo ludzi i akcji .. na 64 moglo by byc :)

Kupowanie broni cos jak w CS , zabijasz przeciwnikow , zdobywasz flagi dostajesz kase (XP)

Ogolnie nie jest zle .. atomowka powala , efekty tez , dzwiek spoko , muza tez tylko teraz mi ni gra nie wiem dlaczego ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz troszke o gamepley MP.

Mnie osobiscie bardzo sie spodobal. Mozna sobie dostoswowac styl walki pod siebie. Gra wymusza zabawe TP, zobywanie obiektow w celu ulepszenia, zbudowania, zmodyfikowania, odblokowania pojazdow, broni i modyfikacji do nich, sprzetu i.t.p. Widac ,ze caly pomysl na MP zostal solidnie przemyslany. Kazdy znajdzie klase dla siebie, poprzez wybor broni osprzetu do niej i wyposazenie dla siebie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kurna troche wkurzony jestem bo dalej nie moge dostac tego klucyka :( Ponawiam pytanko "odstąpi ktoś keja??"

Co do gry to nie jest w cale tak kolorowo jak zapowiadali tworcy "gra bedzie chodzić na sprzęcie z przed 3 lat"?? Naprawde jest tak słabo z tą opytmalizacja??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kurna troche wkurzony jestem bo dalej nie moge dostac tego klucyka :( Ponawiam pytanko "odstąpi ktoś keja??"

Co do gry to nie jest w cale tak kolorowo jak zapowiadali tworcy "gra bedzie chodzić na sprzęcie z przed 3 lat"?? Naprawde jest tak słabo z tą opytmalizacja??

Na 7900GS 2GB ramu i C2D chodzi na medium dobrze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja coś z formy wyszedłem ,albo mi tak kiepsko idzie. Nie wiem do czego są te pojazdy. Tylko do transportu ? Czemu wybuchają jak z nich się wysiądzie ? Ktoś podłożył minę ? Jak te miny się podkłada. Gość raz jakby mnie zamroził czy coś podobnego. Jak to zrobić ? Gra jest za bardzo przekombinowana ,ale bardzo grywalna.

BTW. Skąd mogę wziąć czołg ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby miec pewne pojazdy czy bronie terzeba zdobyc na mapie odpowiednie budynki a potem z kasy zdobytej z gry( fragi,za wykonanie celow na mapie), kupic je, wyprodukowac, odblokowac. Jak pojawi sie ikonka koszyka( lewy dolny rog) w zdobytym budynku, wciskamy klawisz P( domysny i tam wszystko jest podzielone w zakladach). Koszyk pojawia sie tez na "respie" i wtedy wybieramy bron i jesli sa , dodatki do niej .

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak u was, ale mi się wydaje ze okropnie gra czuła na podkręcanie pamięci. Trochę podniosę częstotliwość i się robi śnieg na drzewach :D

Ogolnie to da sie grać na sprzęcie z siga w 1024, tekstury na high, a reszta na medium.

Edit: nie to raczej nie kwestia podkreconej grafy. Na defaultowych ustawieniach tez mam lekką kaszkę na bardzo odległych drzewach. Sterów nie chce mi sie zmieniać, bo nie sądzę, że długo w tą bete pogram.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah dokladnie przed chwila to sprawdzilem .. myslalem ze szalu dostane cielo mi sie ;p na tych samych detalach co na XP :)

takze ja nadal zostaje przy XP :)

Troche sobie posnajpilem tak to mi sie podoba ale DUZA MAPA MALO LUDZI !! NA 64 powinno byc ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...