Gość fuqs Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 heh, czyli czytając wszystkie opinie i uwagii, na high detalach w moim przypadku raczej nie bedzie co grac... no nic trzeba czekac na kolejny high end od nvidii lub ati... Takie czasy nie elegancja Francja to jest tylko beta i to multi... ja mysle jednak, ze full bedzie chodzil znacznie lepiej , zreszta nibawem demko to sie przekonamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Orgiusz z tym A64 nie trafiles ;) Ja jestem kilka dni po upgradzie proca (takie przygotowanie pod nowa karte) i mam porownanie. C2D na razie nie krecony z wiadomych przyczyn ;) daje taka sama wydajnosc w tej becie co Single A64 na 2.8GHz. Wiec gdzie ta optymalizacja pod dwujajowce?? W Bioshocku nawet poczulem roznice i glownie w CSS. Ogolnie FPSy minimalne drastycznie podskoczyly w grach ktore gram i bardzo mi sie to podoba. Problem tylko taki ze w Crysis nic to praktycznie nie dalo ;) Edytowane 7 Października 2007 przez Karas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Hmm moze i racja z tym Bioshockiem. Ktorys tam UE mozna uznac za bardzo dobrze odrobiona prace domowa programistow. Tylko ile elementow sklada sie na jeden poziom Bioshocka a ile na ta mape z Crysisa? Czy mi sie zdaje czy nie widzialem na screenach z BS pomieszcznia wiekszego niz ~100x100m z mnostwem elementow? Tak, jest to napedzanie rynku ale jestesmy na tyle dorosli ze doskonale zdajemy sobie z tego sprawe. HeatheN Nawet jesli cos poprawia to bedzie przyjazdne dla naprawde mocnych maszynek. Czy kiedykolwiek bylo inaczej? Wymagania minimalne ( do odpalenia ) i rekomendowane do rozgrywki bardzo glosno zderzaly sie ze srednia konfiguracja graczy. I zawsze byly jeki niezadowolonych z tego ze ich wypieszczony sprzet nie nadaza :cry: Dlatego najpiekniej jest grac z poltora-rocznym opoznieniem ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Hmm moze i racja z tym Bioshockiem. Ktorys tam UE mozna uznac za bardzo dobrze odrobiona prace domowa programistow. Tylko ile elementow sklada sie na jeden poziom Bioshocka a ile na ta mape z Crysisa? Czy mi sie zdaje czy nie widzialem na screenach z BS pomieszcznia wiekszego niz ~100x100m z mnostwem elementow? Tak, jest to napedzanie rynku ale jestesmy na tyle dorosli ze doskonale zdajemy sobie z tego sprawe. HeatheN Nawet jesli cos poprawia to bedzie przyjazdne dla naprawde mocnych maszynek. Czy kiedykolwiek bylo inaczej? Wymagania minimalne ( do odpalenia ) i rekomendowane do rozgrywki bardzo glosno zderzaly sie ze srednia konfiguracja graczy. I zawsze byly jeki niezadowolonych z tego ze ich wypieszczony sprzet nie nadaza :cry: Dlatego najpiekniej jest grac z poltora-rocznym opoznieniem ;] mysle ze zapomniales ze mapa w bioshocku to nie tylko pokoj w ktorym jestes tylko caly sektor miasta wokol Ciebie, taki maly szczegol ze przemieszczasz sie tunelami i wtedy widac reszte miasta ;) wyjdzie demko Crysisa to dopiero poleci na niego krytyka, zreszta beta MP crysisa jest za bioshockiem i takim Jericho jak narazie troche z tylu jesli oceniac jako calosc wykonania tych gier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Oj obys mial racje ze wyjdzie krytyka jak pojawi sie SP demo ^_^ VS ^_^ Porownanie SP final vs MP beta tez jest ciekawe samo w sobie. Zastanawiam sie jak tragicznie wygladalby BS MP beta :wink: A sry - nie ma multiplayer... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość l33tno0b1n Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Tak tylko to miasto jest zamknięte i co chwile się doczytuje i jak to się ma do otwartego terenu i zasięgu widzenia na kilka kilometrów ? Oddam swój cd key!!! » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « CHY3-AWAS-P0JE-3AL0-CN1E i skończcie z tym spamem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 teraz to nikt z niego nie skorzysta :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Taka mała ciekawostka... planktonik w otchłani morskiej. ... prawie jak SPORE. ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Orgiusz z tym A64 nie trafiles ;) Ja jestem kilka dni po upgradzie proca (takie przygotowanie pod nowa karte) i mam porownanie. C2D na razie nie krecony z wiadomych przyczyn ;) daje taka sama wydajnosc w tej becie co Single A64 na 2.8GHz. Wiec gdzie ta optymalizacja pod dwujajowce?? W Bioshocku nawet poczulem roznice i glownie w CSS. Ogolnie FPSy minimalne drastycznie podskoczyly w grach ktore gram i bardzo mi sie to podoba. Problem tylko taki ze w Crysis nic to praktycznie nie dalo ;)To by się zgadzało, ponieważ ta beta reaguje na zmianę taktowania proca, natomiastustawienie w koligacji na 1 rdzeń w tych samych miejscach nic nie zmienia, czyli wszystko jej jedno, ile rdzeni ma, a tylko takty się liczą. Mam nadzieję, że to tylko w tej becie taka słaba "optymalizacja" pod wiele rdzeni jest. Edytowane 7 Października 2007 przez WDK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Będzie dzisiaj ktoś w to pomykał? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 O co chodzi z tą aktywacją? bo nie za bardzo kumaty w tej sprawie jestem... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Mam nadzieję, że to tylko w tej becie taka słaba "optymalizacja" pod wiele rdzeni jest.A tak super chwalili optymalizacje pod wielowątkowość :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Ale Orgiusz dlaczego porownujesz wielkosc map, szczegolowosc terenu, detali itp?? Ja tylko wspomnialem ze taka gra jak BS potrafi jak widac skorzystac z dodatkowej mocy czy to ze wzgledu na czysta wydajnosc C2D lub byc moze ze wzgledu na dwujajkowosc ;) Crysis tego niestety nie potrafi. Zreszta cos swiadczy o grze skoro jak na leciwym 1950pro mam na high 1280/1024 tak 10-25fps a taki GTS ma ledwie 10 klatek wiecej albo nawet i nie? Na chlopski rozum na najnowszych kartach ta gra powinna nie schodzic ponizej 40fps ;) Zreszta gdzies dzis czytalem ze na GTX w SP w rozdzialce 1600 na cos tam w dx9 Crysis chodzil super plynnie, wiec pewnie ta beta jakas skaszaniona ;) Edytowane 7 Października 2007 przez Karas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) A tak super chwalili optymalizacje pod wielowątkowość :lol2:A czego sie spodziewasz po ALPHA bo prawdziwa beta to niejest. Koncowa Alpha widzialem na SHOW w NY i tam juz owiele lepiej to chodzilo i mialo DX10. A to co jest do sciagniecia to padaka i nieda sie tego nawet porownac do tego w co gralem tydzien temu,ta ala bete odpalilem na 10min i tak sobie lezy na dysku. A to z WCG tam tez jest ta pozna Alpha http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/new...ber-best-gaming Edytowane 7 Października 2007 przez ChrisG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 widze ze ja sie na kluczyk nie doczekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość l33tno0b1n Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Miesiąc to bardzo mało by coś się zmieniło w optymalizacji gry. Pewnie jak będzie chodził full dowiemy się po demie. Jedyne co martwi to brak High endu od NV w tym roku więc pewnie nie pogramy sobie w 2560x1600 na full detalach i z AAx8 : ( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 A czego sie spodziewasz po ALPHA bo prawdziwa beta to niejest. Koncowa Alpha widzialem na SHOW w NY i tam juz owiele lepiej to chodzilo i mialo DX10. A to co jest do sciagniecia to padaka i nieda sie tego nawet porownac do tego w co gralem tydzien temu,ta ala bete odpalilem na 10min i tak sobie lezy na dysku. Czyli nakarmiono nas grubo przeterminowanym produktem, tylko jaki w tym cel? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ano w takim, zeby nam wmowic, ze nasze piece to padaki. Wspominalem wczesniej, ze to zagrywka marketingowa przed wydaniem nowych ukladow od NV. 'Wasze procesory beda sie palic, uklady GPU dymic, a portfele uszczuplac' ; ] Guzik, niech wyjdzie demo ; p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Czyli nakarmiono nas grubo przeterminowanym produktem, tylko jaki w tym cel?a widzisz gdzies logike w "patchowaniu" tej niby przedterminowej wersji? bo ja nie. rozumiem, ze poprawiaja kod sieciowy i serwery, ale dlaczego przy okazji poprawiaja tez bugi w kodzie grafiki, jak i samej mapy? moze faktycznie MP to test dx9, a single to dx10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 A może wydali takie Demo Beta z mega bugami , by ludzie myśleli jaka to kaszana, a tak naprawdę to demo będzie wypasione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Tia, a USA trzyma ufoludki w Bialym Domu. Ale patrzac po konsoli na zolty i czerwony tekst o brakach... Coz - bedzie wersja finalna wtedy zacznie sie powazniejszy watek o grze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 A może wydali bete by połowie ludzi wylać wiadro zimnej wody na głowę. Tak by wszystkie wykresiki które przedstawiały fejkowe wydajności jak to ładnie Crysis latał na 7600GT były rzucone o ścianę. To ciągłe powtarzanie że beta jest be, pewnie grę bardzo poprawią w fullu. Tak, tak, tak na pewno ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 To ciągłe powtarzanie że beta jest be, pewnie grę bardzo poprawią w fullu. Tak, tak, tak na pewno ;] Alpha nie beta i juz jest znacznie poprawiona,to nie powtarzanie to prawda z ta udostepniona,A peny na 100% bedzie w listopadzie jak mowili to z dzisiaj po takim ogloszeniu do sieci Blockbuster niemoga sie juz wycofac z dat. 2774706[/snapback] Tia, a USA trzyma ufoludki w Bialym Domu. Niewiem oco ci chodzi <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Jeżeli ktoś chce jeszcze kod instalacyjny do tego całego Crysisa niech wali na moje PW. Kto pierwszy ten lepszy :P. Jakby co to będe ok 19. EDIT : Już nie aktualne ;D Edytowane 9 Października 2007 przez master_electronic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Jeśli chodzi o ilośc generowanego terenu to wątpię żeby cokolwiek przebiło Just Cause [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Jeżeli ktoś chce jeszcze kod instalacyjny do tego całego Crysisa niech wali na moje PW. Kto pierwszy ten lepszy :P. Jakby co to będe ok 19. EDIT : Już nie aktualne ;D kod instalacyjny a key do uruchomienia gry to imao 2 rozne rzeczy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 nie wiem co jest grane, zainstalowałem najnowsze drivery, a ten dalej swoje: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Plusk pobaw sie ustawieniami daj medium albo low ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 na low to samo, no ale bez jaj na high jest ok i co mam grac majac 10 fps?! ;/ moze uda sie jakiegos mixa w ustawieniach wykombinowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...