wamak Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Na ostatnim filmiku dla mnie gorzej wygląda głównie dlatego, że gamma jest żle ustawione, a powodem są niedopracowane sterowniki do G80. Ze szczegółowością cieni to rzeczywiście przesadzają, bo w rzeczywistości to nie są takie szczegółowe. Edytowane 5 Grudnia 2006 przez WDK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Ja tam tez nie widze zbytnio wielkiej rewolucji jesli chodzi o grafike,... ze sie tak wyraze, to wzieli to co jest najlepsze z "nowych starych" gier np. tekstury z Fear'a, cienie z Call of Juarez itp itd. -> grafika jest naprawde dobra, ale mi czegos jeszcze brakuje zeby to okreslic mianem "next-gen'a". Zeby nie bylo - nie to ze grafika mi sie nie podoba, tylko ze jakos takos oczekiwalem czegos lepszego heh :) (to pewnie przez te screeny, ktore sie ukazywaly przez ostatnie miesiace heh) I jeszcze jedna sprawa - moze powiecie ze jestem slepy, ale imo te wszystkie efekty graficzne mozna uzyskac spokojnie na Dx'ie 9 :wink: Mam nadzieje ze cos jeszcze ciekawszego bedzie z tego Dx'a 10, a jesli nie to i tak microsoft wyda pokolei wersje kolejne B, C a potem Dx'a 11 a potem znowu nowy system itp itd (sorry za offtop) I tak na zakonczenie powiem, ze obawiam sie ze producent kladzie zbyt duzy nacisk na grafike i moze zaniedbac fabule i inne roznosci, ale mniejsza z tym i koniec gdybania! :wink: P.S. sorry za brak polskich literek, ale juz mi sie o tej porze nie chce ich pisac ;) Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Popiół Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Nasunęła mi się jedna myśl: a może z części bardziej zaawansowanych efektów musieli zrezygnować bo obecny hardware nie dałby rady tego uciągnąć? Może nie kompletny top ale upper-middle i niżej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 o tym wczesniej juz chyba mowilem :) natrzaskaja do trailerow pelno efektow urealniajacych grafe a pozniej klops, masowe ciecia efektow bo gra ma za duze wymagania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Jeżeli chodzi o grafe ze ostatniego movie (dx 10 foliage czy jakos tak) to juz niczym mnie nie zaskoczyła (w sumie woda wygladała bardzo przecietnie na wejsciu do śluzy - potem ofc juz była bardzo dobra). To był ostatni filmik jaki obejrzałem. Wcześniej nie potrzebnie lookałem kazde filmiki i teraz za dużo wiem co sie bedzie działo i znam mniej wiecej kolejność wypadków :?. Nie bedzie juz takiego zaskoczenia. Wiem ze Crysis bedzie miał najlepsza jak dotąd grafe wiec ja juz nowych movie nie lookam ;). EOT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 taki sobie news Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Lepiej niech dopracowują a nie wypuszczają grę która będzie lagować cały czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Crysis i konsole artykuł po angielsku http://crysis-online.com/Articles/crysis-o...-the-matter.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Cevat Yerli, CEO and President of Crytek has a point to prove. He wants to show the world that gaming on the pc is not dead, but rather more alive than ever before. The PC gives Crytek much more freedom than a console such as the Xbox360. Crytek have many goals they would like to achieve with Crysis. Some of their goals just can't be achieved on a console. Unlike many other game developers, Crytek have integrity. Cevat Yerli has a vision, that is to make the best FPS ever made. That milestone is just so much harder to reach on a console due to the hardware limitations.Another reason is that Crytek have more experience with making games on the PC. They've only ever made one other game, and that was the pc version of FarCry (ubisoft bought the rights to FarCry soon after it was released). The majority of Crytek's fans are pc gamers, so why disappoint a large fan base by producing a game for console To są ważne słowa i to od słów CEO, a jeśli taki człowiek słyszy jakieś plotki, że gry na PC są martwe to coś się dzieje niedobrego... Chociaz Crytec walczy dla Pecetów, ale kto wie, gdyby Directxq10 bylby w XP i niebyłoby nowego Windowsa Visty, kto wie czy Microsoft by niepodkupil aby tylko na Xboxa sie to nie pojawilo, a tak konflit interesow Edytowane 9 Grudnia 2006 przez niko2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 jezeli on chcą walczyć dla pc-tów :) tak jak jest napisane to niech się biorą do roboty! Jak chcą zrobić najlepszego fps to muszą popracować nad gameplajem i fabułą bo samą grafiką można podniecać się na początku, ale co z tego jak gra moze być nudna... Tak było z far cry- mimo, że grafika byla bardzo dobra to gra w środku była pusta i pozbawiona tego czegoś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Co do gameplay'a to mogli by chociaz Multiplayer wzorowac na BattleField 2 W singleplayer dodac elementy sterowania teamem jak w Brothers and Arms taki typowy samotny FPS to juz nie to co mozliwosc wspomagania sie swoja ekipa Co do rynku gier na peceta to wszystko idzie ku dolowi :/ zero nowych pomyslow Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Bemx2k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 mi sie wydaje że to zależy od ponkto widzenia. Taki Pc ma swoje tytuły super grywalne jak WoW, gildWar, enemy territory, battlefield'y, counter-stike'y, gothic. Zapowadane Crysis, quake war, hallgate londo itp.. To jest rynek PC.. Np. taki x360 też ma swoje tytuły... GoW, hmm Cod 3 itp..... wii :P też coś tam ma, PS3 ma.. wszyscy mają... Rynek gier skazujemy my takim podejściem itp.. on nie upadnie nie martwcie sie... nikt mi nie da możliwości stworzenia jakiegoś modu, mapy do gry, zamieszczenia jej w sieci i zyskania uznania innych ludzi... Proste.. Ja jestem zdania że Crysis sie utrzyma, i bedzie dobrą grą.. napewno nie wybitną.. taki GoW na x'a też jest super grą, ale czy ona jest wybitna.. ;p Jak dla mnie liczy sie rynek PC bo poprostu odpowiadają mi gry na niego tworzone, ktorych ostatnio dużo jest.. taki dodatek do Guild War, , company of heroes.. zapowiadany quake wars, crysis i pewnie jeszcze kilka perełek.. a z konsola to jedynie chce mieć w przyszłości wii i to wszystko... Ciekawe ile ludzi mnie skrytykuje na tym forum.. Przepraszam za offf... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ciekawe ile ludzi mnie skrytykuje na tym forum.. Przepraszam za offf... Znając życie dużo :wink: @Hooded man daj spokój czepianie się błędów na dodatek to raczej pomyłka klawisza przez pośpiech a nie błąd ortograficzny ;] Rynek gier na PC ma się dobrze i będzie się miał dobrze przeżył Play Station, przeżył Playstation 2 i Xboxa i przeżyje nextgeny. Rynek PC jest raczej stabilny i trwały ciągle lepsza jakość ciągle dobre gry wychodzą. Taka linia powoli ciągnąca ku górze. Za to konsole żyją przez kilka lat. W pewnym punkcie osiągają maximum możliwości i są lepsze od PC ale nie mogą ciągnąć dalej technologia na więcej już nie pozwala. I po jakimś czasie PC znów wychodzi na przód więc pojawia się następna generacja konsol. Na mojego Xboxa już nic porządnego nie wychodzi :/ Nie ma w co nowego grać. Xbox chyba już umiera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) ludzie wyluzujcie taka to juz forma tego forum - ja jestem zawsze bezlitosnie tepiony za bledy. Prawde mowiac bardziej sie usmialem z tego, ale widze ze niktororzy poczuli chuć. Z postem boro sie zgadzam, ale chyba zapoczatkowal on lekkiego offtopa ktorego pociagnal dzielnie Ludwiczek ;) Pozostaje sie tylko cieszyc z tego co pisze pan Cevat Yerli, tylko ze pewnie duzo na tej grze nie zarobia, bo to bedzie gra nastawiona na single player, czyli bedzie mozna piracic w zaciszu. Napewno robiac porta na x-boxa360, zarobili by kupe siana (pomijajac tez pewien margines piractwa) czy ma ktos jakies konkretne wypowiedzi kompetentych osob z crytek ktore kategorycznie zaprzeczaja powstawniu crysisa na nextgeny? Edytowane 9 Grudnia 2006 przez hooded man Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 @Bemx2k Nie wydaje mi się żeby ten tytuł ciągnął PC ku dołowi, ale spoko. Przekombinowane gry w moim odczuciu nie są zbyt pociągające. Oczekuję od crysisa tego samego co w farcry tylko z lepszą fizyką, grafiką i paroma bajerkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Oczekuję od crysisa tego samego co w farcry tylko z lepszą fizyką, grafiką i paroma bajerkami. a ja wolał bym żeby bardziej skupili się na fabule, bo nie ma nic gorszego w grach niż płytka i głupkowata linia fabularna. Oczywiście mogli by te wszystkie elementy razem połączyć :) tylko na prezentacjach i wszedzie w opisach piszą o wspaniałej grafice, a gdzie fabuła? far cry był fajny, ale nie miał tego czegoś, w zasadzie już nie pamietam tej gry. Co innego HL, HL2, Metal gear solid, mafia itd. Te gry na zawsze zachowam w pamieci. Wole gry przeżywać, a nie przechodzić i patrzeć po ścianach jakie ma textury. to tak jak z czytaniem dobrej książki, niby grafika słaba :) a bardziej wczuwamy się w klimat niż w filmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Gregor1230 Zle mnie zrozumiales Takie rodzynki jak FAR CRY czy Crysis wlasnie podtrzymuja jako taki poziom gier na peceta do tego grona zalicza sie rowniez moj ulubiony Battlefield 2 niestety jakies 75-80% gier na peceta to smieci ,warte co najwyzej ceny 19.99zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 bo to sa wlasnie wypelniacze luk miedzy tymi bardzo dobrymi grami ktore chcac nie chcac powstaja baaardzo dluugo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Oczywiście mogli by te wszystkie elementy razem połączyć icon_smile3.gif tylko na prezentacjach i wszedzie w opisach piszą o wspaniałej grafice, a gdzie fabuła?Fabuła jest już znana, wypaplali ją producenci, powtórzyli redaktorzy rożnych pism, a na filmikach pokazali z kim będziemy walczyć i o co będzie chodzić, tak samo było z far cry od razu wiadomo było że będziemy biegać z mutantami po dżungli... żadnego zaskoczenia. W crysisie pewnie będziemy z początku czegoś szukać potem dowiemy się że szukamy kosmitów (tak jak byśmy nie wiedzieli tego z filmików), dowiemy się także że kosmici są duzi i potężni (zjedzą nam lotniskowiec) i chcą zmienić klimat na ziemi (zamrozić) i oczywiście musimy ich powstrzymać... obym się mylił, a fabuła była bardziej złożona i zawierała ciekawe wątki, a nie była tylko "usprawiedliwieniem" dla wydania grywalnego demka technologicznego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 interaktywny 3dmark :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Fabuła jest już znana, wypaplali ją producenci, powtórzyli redaktorzy rożnych pism, a na filmikach pokazali z kim będziemy walczyć i o co będzie chodzić, tak samo było z far cry od razu wiadomo było że będziemy biegać z mutantami po dżungli... żadnego zaskoczenia. W crysisie pewnie będziemy z początku czegoś szukać potem dowiemy się że szukamy kosmitów (tak jak byśmy nie wiedzieli tego z filmików), dowiemy się także że kosmici są duzi i potężni (zjedzą nam lotniskowiec) i chcą zmienić klimat na ziemi (zamrozić) i oczywiście musimy ich powstrzymać... obym się mylił, a fabuła była bardziej złożona i zawierała ciekawe wątki, a nie była tylko "usprawiedliwieniem" dla wydania grywalnego demka technologicznego.Cicho. Nie wiem jak Ciebie ale mnie np koncówka Far Cry'a zabiła :) Nie spodziewałem sie tego a tu prosze. Hehe. Crysis nie musi mieć fabuły na wysokim poziomie. Wiadomo dlaczego. Chociaż jak takowa będzie to oczywiscie wielki plus ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Jak dla mnie fabuła w Crysis będzie tylko dodatkiem do biegania po mapie i oglądanie tekstur :lol: ( żarcik taki mały ;]) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kargul Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Jak dla mnie fabuła w Crysis będzie tylko dodatkiem do biegania po mapie i oglądanie tekstur :lol: ( żarcik taki mały ;])farcry to byla taka wyspa dr moreau crysis bedzie wojna swiatow i tyle wazne ze bedzie grafa i bedzie mozna kosic drzewka jak w filmie predator reszta mnie nie obchodzi licze na dobry multiplayer ( zreszta producenci crytek tez) dzisaj next gen to nie tylko ladna grafa ale wypasiony multi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Na mojego Xboxa już nic porządnego nie wychodzi :/ Nie ma w co nowego grać. Xbox chyba już umiera. nie chce Cie martwic, ale Microsoft zrobil "kuku" XBoxowi 1 za pomoca XBoxa 360. zabil go lopata z pelna premedytacja, dodatkowo bezczeszczac zwloki bezczelnie sikajac na nie. a Crysis? interakcja na poziomie Blacka na PS2/XBox1 ;) ze znacznie lepsza fizyka - to fakt, bo w Blacku to byly skrypty - jednak tak patrzac na skryptowane efekty postrzelen wiesniakow w Resident Evil 4 i porownujac to do Havocowych efektow postrzalow z takiego FEARa czy innego Gears of War, to zastanawiam sie, czy nie lepiej czesc rzeczy pozostawic jednak skryptom, bo z obliczaniem fizyki to sobie kompy jak na razie srednio na jeza radza - szczegolnie jesli te skrypty sa tak doskonale zrealizowane jak we wspomnianych przeze mnie grach. mnie nie interesuje sposob w jaki gra oblicza jak cos sie zachowuje po trafieniu - mnie interesuje efekt koncowy, czyli widowiskowosc. a jak na razie to filmiki z Crysisa prezentuja mniejsza interaktywnosc niz gameplay z Blacka. IMO zeby nie bylo kolejnej wojny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) @Samodobro radzę poczekać na gre zamiast oceniać interaktywność po screenach i filmikach bo jeszcze w przyszłości stwierdzisz, że się mylisz :razz: I zapomniałeś dodać, że oprócz fizyki grafika też jest znacznie lepsza. Co do obliczania fizyki średnio? Błagam litości :wink: Mnie też obchodzi efekt końcowy i wiesz skrypt czasem potrafi nam zrobić taki błąd jak zawiśnięcie w powietrze itd Chociaż fakt potrafią wyglądać efektownie ( czasami efektownie ale nie naturalnie jak w westernach) ale w Max Payne 2 też było efektownie a gra wykorzystywała te havoki i polecam zagrać w Dark Messiah tam jest dobra fizyka i można się przekonać po co ona jest jak dla mnie efekt daje lepszy od skryptów. Jak dla mnie skrypty to już przeszłość. Co do Xa fakt MS pozostawił swoje dziecko i od samego początku woli się zajmować X36 ( może to chyba i dobrze?). Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Crysis Demo From the makers of the beautiful and lush Far Cry, Crysis looks to be an incredible next-generation FPS title which has movies alone that ties our stomach into knots. Take a look for yourself at this Trailer. • Status: UNCONFIRMED • Date: TO BE ANNOUNCED • RESERVE THIS DEMO NOW . . . chetni i zarejstrowani, moga juz rezerwowac demko na fileplanet ;) btw: tez sa inne tytuly do "rezerwcji" - World of Warcraft Post 2.0.1 Patch, Supreme Commander Demo, Rainbow Six: Vegas Demo, Enemy Territory: Quake Wars Demo, Command & Conquer 3 Demo. jakos watpie, aby kazali czekac pol roku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 A mnie się zdaje że karzą poczekać bo np. demo Command & Conquer 3 Demo raczej nie pojawi się szybciej niż w lutym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 A mnie się zdaje że karzą poczekać bo np. demo Command & Conquer 3 Demo raczej nie pojawi się szybciej niż w lutym.Luty jest za niecale dwa miesiace, a to troche krocej niz pol roku i taka data pojawienia sie dema Crysis jest calkiem realna. ;] Trzeba cierpliwie czekac na dalsze wiesci. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Każdy ma inne pojęcie czasu, ja bardzo i to bardzo nie lubię czekać, nie to żę jestem w gorącej wodzie kompany ale cierpliwość to nie ja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 No jak by wydali demo Crysisa jeszcze w tym roku to jade do niemiec ucalowac ich w piety :) No jak by wydali demo Crysisa jeszcze w tym roku to jade do niemiec ucalowac ich w piety :) No jak by wydali demo Crysisa jeszcze w tym roku to jade do niemiec ucalowac ich w piety :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...