Skocz do zawartości
nrl

Crysis - Zamykamy :]

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze parę stron temu można było przeczytać o optymalizacjach na komputery 3-4 letnie. I gdzie ta optymalizacja? W rozdzielczości 640*480? :lol:

A czego on oczekiwal od 8600GT w DX10? Niech odpali w DX9. Pewnie wlaczy medium, ale w 1024x768 lub high 800x600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no w 640x480 to porażka na całej linii ;p na takiej rozdziałce to ja może z 7 lat temu pracowałem ;p

edit: obejrzałem 1 filmik w troszkę lepszej jakości i jeżeli to są ustawienia MEDIUM to textury są chyba ULTRA LOW :D Jak koleś podbiegł do hummera to doskonale było widać super rozmazane tekstury, 0 mappingu. Patrząc na tylko ten pojazd to FC z teksturami na high zjada go na podwieczorek, a do tego przy jakim fpsie ;)

Edytowane przez LPKorn3324

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a skad pewnosc, ze to wlasnie nie dzieki dx10 chodzi tak, a nie inaczej? moze w dx9 nawet na tych ustawieniach nie da sie grac?

Właśnie to mnie martwi ;). Oby dx10 było wolniejsze od dx9 inczej to bedzie klops i zeby sobie spokojnie pograć (1024x768 all max @ 60FPS) trza bedzie mieć 8800gtx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a skad pewnosc, ze to wlasnie nie dzieki dx10 chodzi tak, a nie inaczej? moze w dx9 nawet na tych ustawieniach nie da sie grac?

Skoro tworcy napisali, ze gra pojdzie na czteroletnim sprzecie to raczej byl to dx10. Jakby to bylo w dx9 to by to tworcom nie za bardzo sie oplacalo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tworcy napisali, ze gra pojdzie na czteroletnim sprzecie to raczej byl to dx10. Jakby to bylo w dx9 to by to tworcom nie za bardzo sie oplacalo :P

"pojdzie" nie jest jednoznaczne z "grywalne" :P , a to czy im sie cos oplaca, z ich punktu widzenia moze wygladac zupelenie inaczej niz z naszego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głowa moze rozbolec od tej zgadywanki "pojdzie czy nie" wyczekajmy az to demo sie pojawi. Widze, ze od tego crysisa mozna zbzikować, a jak jeszcze ta gra okaze sie crapem to pewnie jakies samobojstwa odnotujemy.

Dokładnie o tym samym pomyślałem. Oj oby nie było takiego zawodu jak z nowym Medalem (dla mnie). Jak już napisałem kiedyś. Ładne kolorowe pudełko ,ale puściutkie w środku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD 64 X2 5600+ 2.8GHz

2GB RAM

NVIDIA GeForce 8600GT (VRAM unknown, DxDiag stated 1492MB)

Windows Vista + DirectX10

HP w1907 19" Monitor (1440x900) :) Dla mnie to ladnie wygladalo, bym powiedzial, ze bardzo ladnie. Czyli skoro tak ladnie wyglada na 640x480 na medium to sobie wyobrazcie 1280x1024 na very high

Edytowane przez v1per86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh jak dla mnie to jest ściema jak grafika może ŁADNIE wyglądać w 640??? Nie no nikt mi takiego kitu nie wciśnie ...

Przeciez widziales na filmiku, ze to taka rozdzialka i to nie tworca sie wypowiadal tylko user grajacy na takiej konfiguracji. Rzeczywiscie, ze wszystkich sciem jakie mozna trzasnac walnal by najglupsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh prawdę mówiąc to mi to na 640 nie wyglądało ale kłócić się nie będę bo jakość nagrania i tak pozostawia sporo do życzenia. Tak czy inaczej w tą wersję po prostu nie chce mi się wierzyć.

Inna sprawa to TEORETYCZNIE gdyby była to prawda to panowie z crytecha raczej sobie jajca z ludzi robią bo jak inaczej można powiedzieć o grze na granicy płynności na jakby nie patrzeć naprawdę mocnym dwurdzeniowcu, 2 gb ram i znów nie najgorszej karcie przy rozdziałce sprzed 6+ lat ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to nie jest 640x480.

Widac po rozmiarze tego "menu" gdzie sie wybiera rodzaj kombinezonu ( koles niewidzialnosc wybral) ze jest on dosc malutki. To w 1440x900 powinien byc niewidoczny wrecz (2x mniejszy) Poza faktem iz na panoramie nie wydaje sie ze jest cos porozciagane, gra dziala dosc wolno:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co panikować przecież były filmiki z multi na 7800gtx i chyba 1280*1024 , gierka spoko chulała.

Na tym filmiku rozdziałka jest dość wysoka , tylko detale przycięte.

8600gt refencyjny i nie podkręcony , to za wydajny sprzęt nie jest.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie leci na dysk MP Beta z FP - 1,17GB. woooolno :/ za pare h bedzei :(

wymagnia MP Beta z readme

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

================================================== ================

System Requirements

================================================== ================

Crysis Multiplayer Beta requires DirectX 9.0c. You can

install DirectX 9.0c by following the onscreen prompts during the

game's installation process.

REQUIRED SYSTEM SPECIFICATIONS:

· OS: Windows XP. This Betatest can be played on Vista but Vista is not officially supported.

· CPU (Single Core): Intel P4 3.2 GHz/AMD Athlon 3200+ or higher

· RAM: 1.5 GB

· Disk Drive*: 8X or faster DVD-ROM drive

· Hard Drive: 4 GB or more of free space

· Video: DirectX 9.0c, NVIDIA 7... series/ATI X... series or higher

· Sound: DirectX 9.0c compatible sound card

· Multiplayer: 2 to 32 players, network or Internet connection required (Cable, DSL, or faster

connection)

Note: While you will be able to play Crysis Multiplayer Beta with the specifications above, play experience may improve

if you have additional RAM, a faster CPU or a better graphic card. Please refer

to the section on Optimizing Graphical Performance in this ReadMe

file for more information.

Edytowane przez Sulaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapowiada się długa noc ;)

w tym samym czasie ET:QW oraz MP Crysis i FP lezy. odpuscilem sobie, tym bardziej, ze przegladajac

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=98166 nic szczegolnego w tej becie nie ma. graficznie nie powala - taki FC na sterydach. byc moze graficznie w single bedzie lepiej - zdaje sie, ze Crytek cos wspominal i z MP ma byc w tej kwestii "troche" sciety. zobaczymy.

odnosnie jeszcze tej "slawnej" optymalizacji

AMD 64 x2 4200 + GTX + 2GB 1024x768 = FPS pomiedzy 10 (wybuchy) do 25-30 gdzie nie robi sie nic.

nc. wiem, ze to beta, do tego MP i takie tam bzdety ;)

Edytowane przez Sulaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Sulaco panike siejesz. Nie czytałem całego tematu, który podałeś ale...

High settings 1920x1200 4xaa

Game plays very well. Changing settings is fast. Loading is suprizingly fast. Textures load quick. I already spoted some dynamic shadow bugs (nothing too serious) but it looks and plays great. The game is good with ALT+Tabin.

Can anyone else do very high settings? Its greyed out for me.

... i jakiś filmik z bety.

http://youtube.com/watch?v=2wSIBKBlYSw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie i to jest najlepsze, że jednym śmiga super, a inni piszą tak "Either way the beta runs crappy for me - FPS around 30 at 1920x1200" (QX6700@3.3Ghz | 2x8800GTX@575/900 | 2GB System RAM), tak więc chyba trzeba poczekać na normalne demo i sprawdzić jak działa, albo czekać aż to demo jakimś sposobem wycieknie do netu w normalnej postaci.

Poza tym graficznie prezentuje się gorzej niż na filmikach z targów w SP, więc albo celowo grafa w MP jest gorsza, albo obniżyli jakość, aby w ogóle dało się grać.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Sulaco panike siejesz. Nie czytałem całego tematu, który podałeś ale...

ale to nie ja ;) to co podalem to pochodzi z forum bety, a tam wiekszosc jednak narzeka na framerate :P

faktem tez jest, ze ta wiekszosc to proce amd x2.

Poza tym graficznie prezentuje się gorzej niż na filmikach z targów w SP, więc albo celowo grafa w MP jest gorsza, albo obniżyli jakość, aby w ogóle dało się grać.

tez tak sadze, ze scieli detale w MP - MP musi smigac, bo inaczej to nie ma sensu, a w SP jak to lubi ;) Edytowane przez Sulaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie i to jest najlepsze, że jednym śmiga super, a inni piszą tak "Either way the beta runs crappy for me - FPS around 30 at 1920x1200" (QX6700@3.3Ghz | 2x8800GTX@575/900 | 2GB System RAM), tak więc chyba trzeba poczekać na normalne demo i sprawdzić jak działa, albo czekać aż to demo jakimś sposobem wycieknie do netu w normalnej postaci.

Przeciez grafika jest niezla, a poza tym kto przy zdrowych zmyslach gra z taka rozdzialka. Wiekszosc gra jeszcze w 1024x768. Niektorzy graja w 1280x1024 a wyzsze to rzadkosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez grafika jest niezla, a poza tym kto przy zdrowych zmyslach gra z taka rozdzialka. Wiekszosc gra jeszcze w 1024x768. Niektorzy graja w 1280x1024 a wyzsze to rzadkosc

Czy ja napisałem, że grafa jest zła ?? <_< Napisałem, że jest gorsza od tej jaka była prezentowana w demie SP na targach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...