Sulaco Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 pisałem odnośnie wcześniejszej ich gry , Far Cry. Bo Crysis nie grałem bo jeszcze nie wyszedł , wiec w czym masz te 40fps i przy jakich detalach ?pisze o Crysis MP na 8800gtx w high. zdaje sie, ze FC tez mial podobny framerate swego czasu na 6800ultra FC z HDR juz zabijal 6800U, ale podobnie imho bedzie z Crysis i dx10 na 8800gtx. historia lubi sie powtarzac. Crytek chce wyprzedzic czas czy poprostu zarobic kase zanim inni wlacza sie do gry ? tym samym niepotrzebnie przyspiesza wprowadzenie Visty i DX10 czy mi sie wydaje ?imo niech wyprzedzaja/przyspieszaja, i niewazne jakim kosztem, nikt mnie do tego nie zmusza, bay w tym uczestniczyc, ale znajdza sie inni chetni. przynajmniej interes sie kreci i w jakis tam sposob podnosza poprzeczke dla innych. dlugo jeszcze Far Cry byl odnoszony do najnowszych tytulow. teraz tak bedzie z Crysis. jezeli nie w grywalnosci to na pewno w jakosci generowanej grafiki btw, chcialbym wkoncu na jakimś trailerze zobaczyć AI w tej grze , narazie dane mi było widzieć strzelanie do "manekinów" ...to zdaje sie dopiero zobaczymy w demie za tydzien. taka mam cicha nadzieje przynajmniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WeqWeq Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Skąd jesteś taki pewny, że obecnie nie istnieje taki komp, który uciągnie Crysis w dx10 high w 1280x1024? Nie podobają mi się po prostu takie narzekania na podstawie czegoś, czego jeszcze nie można zweryfikować. proponuje nie traktować tego zbyt osobiście :) nie jestem pewny i nie moge byc ale ... 2756519[/snapback] imo niech wyprzedzaja/przyspieszaja, i niewazne jakim kosztem, nikt mnie do tego nie zmusza, bay w tym uczestniczyc, ale znajdza sie inni chetni. przynajmniej interes sie kreci i w jakis tam sposob podnosza poprzeczke dla innych. dlugo jeszcze Far Cry byl odnoszony do najnowszych tytulow. teraz tak bedzie z Crysis. jezeli nie w grywalnosci to na pewno w jakosci generowanej grafiki a nie martwi Cie to że czeka nas dzieki temu taka sama komercjalizacja w branzy gier jak w branzy filmowej ? Era gier jak filmy Uwe Bolla ( Alone in the dark albo inne shity ) , era kopiowania sprawdzonych schematow ( jak cos sie sprzedaje to lepiej nie zezwolic developerom na jakies odkrywcze elementy gameplayu tylko zrobic kalke innej gry i wrzucic lepsza grafike ). bo mnie to troche martwi ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 a nie martwi Cie to że czeka nas dzieki temu taka sama komercjalizacja w branzy gier jak w branzy filmowej ?no, ale co mozna nowego w sumie wymyslic w grach. rts to rts, fps to fps, race to race. kwestia tylko w jakiej formie zostanie to nam sprzedane i czy "bonusy" zaszyte w danym tytule pozwola czerpac przyjemnosc z znanych juz schematow. ja w Crysis licze na jakas przyjemna "rozwalke" w miodnej oprawie graficznej. nic wiecej. Crysis bedzie tytulem ambitnym, ale imho tylko pod wzgledem grafiki. w calosci ambitnych tytulow, to ja oczekuje po Blizzardzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Nie ma co gdybać , jeszcze 5 dni i będzie jasne. Ja mam cichą nadzieję na 1280 w DX10 na High i ewentualnie cienie na madieum, ale jak będzie 1024 to będzie to co przewidywałem i na co jestem nastawiony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Jestem z Tobą, bo wtedy i ja pogram w dość wysokich ustawieniach ;). Tylko... Takie AA 8xQ bym chciał :(. Jeżeli nie w demie, to w żeby tylko w "full-u" dotrzymali obietnicy odnoście optymalizacji kodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Demo praktycznie zawsze chula tak samo jak full , także 25 września okaże się wszystko. W podniesieniu wydajności jedynie mogą pomóc nowsze stery. Edytowane 19 Września 2007 przez sideband Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 pisze o Crysis MP na 8800gtx w high. zdaje sie, ze FC tez mial podobny framerate swego czasu na 6800ultra FC z HDR juz zabijal 6800U, ale podobnie imho bedzie z Crysis i dx10 na 8800gtx. historia lubi sie powtarzac. FC + HDR ofc max grałem na moim 6800GS :) było płynnie i przyjemnie. Co do Crysisa to zobaczymy, licze na 1024/768 przy dobrych- high detalach i aa2/4 dx10 ofc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 FC + HDR ofc max grałem na moim 6800GS :) było płynnie i przyjemnie.ale bez fsaa ;) a z tego co pamietam, to tak rozowo nie bylo, szczegolnie w etapach "zalesionych" Co do Crysisa to zobaczymy, licze na 1024/768 przy dobrych- high detalach i aa2/4 dx10 ofc :)no przy tej rozd. nie powinno byc problemu - Crysis bardzo reaguje na jej zmiany, przynajmniej Beta2 MP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 bez fsaa bo się nie dało włączyc a co do rozowości to ponizej 25 nie spadało - jedynie w lokacji z dojsciem do wulkanu i ostatniej lokacji jak się wychodziło do duzej ilosci mutantow w takim zaglebieniu ze stalowa konstrukcja przycinało. Skoro dobrze chodzi w takiej rozdzielczości to git ;P choć co prawda to nędzne demo beta MP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 bez fsaa bo się nie dało włączyc a co do rozowości to ponizej 25 nie spadało - jedynie w lokacji z dojsciem do wulkanu i ostatniej lokacji jak się wychodziło do duzej ilosci mutantow w takim zaglebieniu ze stalowa konstrukcja przycinało.ooo dokladnie ta lokacja ;) szczegolnie po "lornetkowaniu" i "snajpowaniu". co ciekawe Crysis ma dokladnie ta sama przypadlos - odpalamy jakis zoom i fps leeecciii :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Oficjalne minimalne wymagania: CPU: Intel P4 2.8Ghz or AMD equivalent RAM: 1GB Video Card: 6800GT (256mb) or ATI/AMD Radeon 9800 Pro (256mb) HDD Space: 16GB OS: Microsoft Windows [XP and Vista I imagine] Sound Card: DirectX 9.0c Compatible Coś im się w głowach poj.... , przecież 6800gt i 9800pro to zupełnie inna liga wydajnościowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 16GB ?? :blink: :blink: reszta nie jest taka zla a te karty to musi byc pomylka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 moze mialo byc 6600GT ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) Tylko ciekawe w którą strone ta pomyłka :D 9800 czy 6800 ;p 16gb omg to jakies 2 dvd9 :P Swoją drogą to przy taaakich rozmiarach niedługo beda gry na HD DVD hehe edit a jakies zrodlo tych wymagan ? czy może fake kolejny Edytowane 20 Września 2007 przez Nerevar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Jakiś żal układał te minimalne wymagania gdzie 6800GT do 9800pro :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 moze bedzie ustawienie shaderów, i tak np. dla 2.0 minimum to 9800pro, a dla 3.0 to 6800gt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 gdzie jeszcze rozdawaja za darmo klucze ? na incrysis ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) Nie rozdawaja, tylko rozdaja ;) Nigdzie juz chyba nie ma klucza :? Edytowane 20 Września 2007 przez CBZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Pograłem chwilkę w tą betę i rozczarowany jestem. Grafika wcale nie jest taka dobra. Jeśli Next gen to więcej shaderów i błyszczących powierzchni to mogą sobie w d. to wsadzić. Ja chcę reqolucyjną grę pod względem gameplayu! Co do wydajności to dałem max detali bez aa i af4 na 1280x1024 i leciało ~10 fps, na srednich już ~18. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 wypatruję dema w wielkim zainteresowaniem, ale coś mi sie zdaje ze nie bedzie zadnych zaje... optymalizacji pod wzgledem szybkosci. byl gdzies filmik na ktorym Cevat grzeje sie tym jak super gra chodzi na chyba 3.2 ghz ekstremalnym cztero-jajowcu i w tle faktycznie cos tam na ich monitorku bardzo ładnie wygladalo i chodzilo ( filmik był w 25 fps, tylko ze jakosc grafiki to z kamerki trudno ocenic ). nie ma co liczyc na zadne podwojne przyspieszenie... raczej solidny tweak-guide. ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) ciekawe czy stery pod Crysisa wyjda teraz przy demie czy dopiero jak pelna wyjdzie. I czy po ich zainstalowaniu cos sie zmieni na lepsze <_< o ile wogole jakies stery czy tam hotfixy wyjda ... ;) Edytowane 20 Września 2007 przez szczepoxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość phenom Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Oficjalne minimalne wymagania: CPU: Intel P4 2.8Ghz or AMD equivalent RAM: 1GB Video Card: 6800GT (256mb) or ATI/AMD Radeon 9800 Pro (256mb) HDD Space: 16GB OS: Microsoft Windows [XP and Vista I imagine] Sound Card: DirectX 9.0c Compatible Coś im się w głowach poj.... , przecież 6800gt i 9800pro to zupełnie inna liga wydajnościowa. skoro 6800gt/ultra/ 7600gs/gt radzi sobie pieknie z unreal engine 3.0 np R6V kolo 30fpsow w 800x600 ja nie widze przeslanek ktore mialy deprecjonowac ta karte jakowo by nie poradzila sobie z crysis. Bo watpie zeby duzo wieksze wymagania mial crysis od ue3.0 a jesli tak to nieznacznie. Wszystko zalezy jak panowie opanowali sztuke optymalizacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 skoro 6800gt/ultra/ 7600gs/gt radzi sobie pieknie z unreal engine 3.0 np R6V kolo 30fpsow w 800x600 ja nie widze przeslanek ktore mialy deprecjonowac ta karte jakowo by nie poradzila sobie z crysis. Bo watpie zeby duzo wieksze wymagania mial crysis od ue3.0 a jesli tak to nieznacznie. Wszystko zalezy jak panowie opanowali sztuke optymalizacji no to faktycznie pieknie sobie radzi, szkoda ze nie 25fps w 640x480 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 IMO UE 3 jest nie zoptymilizowane, karta wykrecona jak w sigu procek na def mem na def tylko cl przestawione i rs vegas myka na 1280x 960 (co za matol wymyslil taka rozdzelczosc - niema 1280x1024 :mur: ) blur na low i inne [ciach!]ly na low okolo 30 fps jak wrzuce na medium, fps ten sam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WeqWeq Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (co za matol wymyslil taka rozdzelczosc - niema 1280x1024 :mur: ) to chyba na twoim "genialnym" wyświetlaczu nie ma takiej rozdzielczości to co zrobi deveoper z UE3 to juz jego problem, Bioshock i Stranglehold mi smigaja w 1024x768 na high, MoH juz nie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 skoro 6800gt/ultra/ 7600gs/gt radzi sobie pieknie z unreal engine 3.0 np R6V kolo 30fpsow w 800x600 ja nie widze przeslanek ktore mialy deprecjonowac ta karte jakowo by nie poradzila sobie z crysis. Bo watpie zeby duzo wieksze wymagania mial crysis od ue3.0 a jesli tak to nieznacznie. Wszystko zalezy jak panowie opanowali sztuke optymalizacjino gdyby jeszcze R6Vegas byl na UE3 to mozna by sie czepiac, ale nie jest ;) odnies sie do MoH:A bo to jest UE3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Oficjalne minimalne wymagania: CPU: Intel P4 2.8Ghz or AMD equivalent RAM: 1GB Video Card: 6800GT (256mb) or ATI/AMD Radeon 9800 Pro (256mb) HDD Space: 16GB OS: Microsoft Windows [XP and Vista I imagine] Sound Card: DirectX 9.0c Compatible Coś im się w głowach poj.... , przecież 6800gt i 9800pro to zupełnie inna liga wydajnościowa. Oficjalne na daną chwilę, ale nie finalne. Gra jest jeszcze w fazie optymalizacji i finalne nie są jeszcze znane. http://www.incrysis.com/index.php?option=c...83&Itemid=2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 no gdyby jeszcze R6Vegas byl na UE3 to mozna by sie czepiac, ale nie jest ;) odnies sie do MoH:A bo to jest UE3A na jakim silniku jest R6 Vegas ?jak nie na UE3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) PC >UE 2.5 R6 Vegas na X360 jest na UE 3.0 Edytowane 21 Września 2007 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) A na jakim silniku jest R6 Vegas ?jak nie na UE3?imho i nie tylko - UE2.5. bylo juz o tym nascie razy, nie chce juz do tego wracac - oczywiscie mowa o PC btw: hint - fizyka w UE3 jest Powered by Ageia PhysX. ;) Edytowane 21 Września 2007 przez Sulaco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...