Skocz do zawartości
nrl

Crysis - Zamykamy :]

Rekomendowane odpowiedzi

pisałem odnośnie wcześniejszej ich gry , Far Cry. Bo Crysis nie grałem bo jeszcze nie wyszedł , wiec w czym masz te 40fps i przy jakich detalach ?

pisze o Crysis MP na 8800gtx w high. zdaje sie, ze FC tez mial podobny framerate swego czasu na 6800ultra

FC z HDR juz zabijal 6800U, ale podobnie imho bedzie z Crysis i dx10 na 8800gtx. historia lubi sie powtarzac.

Crytek chce wyprzedzic czas czy poprostu zarobic kase zanim inni wlacza sie do gry ? tym samym niepotrzebnie przyspiesza wprowadzenie Visty i DX10 czy mi sie wydaje ?

imo niech wyprzedzaja/przyspieszaja, i niewazne jakim kosztem, nikt mnie do tego nie zmusza, bay w tym uczestniczyc, ale znajdza sie inni chetni. przynajmniej interes sie kreci i w jakis tam sposob podnosza poprzeczke dla innych. dlugo jeszcze Far Cry byl odnoszony do najnowszych tytulow. teraz tak bedzie z Crysis. jezeli nie w grywalnosci to na pewno w jakosci generowanej grafiki

btw, chcialbym wkoncu na jakimś trailerze zobaczyć AI w tej grze , narazie dane mi było widzieć strzelanie do "manekinów" ...

to zdaje sie dopiero zobaczymy w demie za tydzien. taka mam cicha nadzieje przynajmniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd jesteś taki pewny, że obecnie nie istnieje taki komp, który uciągnie Crysis w dx10 high w 1280x1024?

Nie podobają mi się po prostu takie narzekania na podstawie czegoś, czego jeszcze nie można zweryfikować.

proponuje nie traktować tego zbyt osobiście :) nie jestem pewny i nie moge byc ale ...

2756519[/snapback]

imo niech wyprzedzaja/przyspieszaja, i niewazne jakim kosztem, nikt mnie do tego nie zmusza, bay w tym uczestniczyc, ale znajdza sie inni chetni. przynajmniej interes sie kreci i w jakis tam sposob podnosza poprzeczke dla innych. dlugo jeszcze Far Cry byl odnoszony do najnowszych tytulow. teraz tak bedzie z Crysis. jezeli nie w grywalnosci to na pewno w jakosci generowanej grafiki

a nie martwi Cie to że czeka nas dzieki temu taka sama komercjalizacja w branzy gier jak w branzy filmowej ? Era gier jak filmy Uwe Bolla ( Alone in the dark albo inne shity ) , era kopiowania sprawdzonych schematow ( jak cos sie sprzedaje to lepiej nie zezwolic developerom na jakies odkrywcze elementy gameplayu tylko zrobic kalke innej gry i wrzucic lepsza grafike ).

bo mnie to troche martwi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie martwi Cie to że czeka nas dzieki temu taka sama komercjalizacja w branzy gier jak w branzy filmowej ?

no, ale co mozna nowego w sumie wymyslic w grach. rts to rts, fps to fps, race to race. kwestia tylko w jakiej formie zostanie to nam sprzedane i czy "bonusy" zaszyte w danym tytule pozwola czerpac przyjemnosc z znanych juz schematow. ja w Crysis licze na jakas przyjemna "rozwalke" w miodnej oprawie graficznej. nic wiecej. Crysis bedzie tytulem ambitnym, ale imho tylko pod wzgledem grafiki. w calosci ambitnych tytulow, to ja oczekuje po Blizzardzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisze o Crysis MP na 8800gtx w high. zdaje sie, ze FC tez mial podobny framerate swego czasu na 6800ultra

FC z HDR juz zabijal 6800U, ale podobnie imho bedzie z Crysis i dx10 na 8800gtx. historia lubi sie powtarzac.

FC + HDR ofc max grałem na moim 6800GS :) było płynnie i przyjemnie.

Co do Crysisa to zobaczymy, licze na 1024/768 przy dobrych- high detalach i aa2/4 dx10 ofc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FC + HDR ofc max grałem na moim 6800GS :) było płynnie i przyjemnie.

ale bez fsaa ;) a z tego co pamietam, to tak rozowo nie bylo, szczegolnie w etapach "zalesionych"

Co do Crysisa to zobaczymy, licze na 1024/768 przy dobrych- high detalach i aa2/4 dx10 ofc :)

no przy tej rozd. nie powinno byc problemu - Crysis bardzo reaguje na jej zmiany, przynajmniej Beta2 MP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez fsaa bo się nie dało włączyc a co do rozowości to ponizej 25 nie spadało - jedynie w lokacji z dojsciem do wulkanu i ostatniej lokacji jak się wychodziło do duzej ilosci mutantow w takim zaglebieniu ze stalowa konstrukcja przycinało.

Skoro dobrze chodzi w takiej rozdzielczości to git ;P choć co prawda to nędzne demo beta MP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez fsaa bo się nie dało włączyc a co do rozowości to ponizej 25 nie spadało - jedynie w lokacji z dojsciem do wulkanu i ostatniej lokacji jak się wychodziło do duzej ilosci mutantow w takim zaglebieniu ze stalowa konstrukcja przycinało.

ooo dokladnie ta lokacja ;) szczegolnie po "lornetkowaniu" i "snajpowaniu". co ciekawe Crysis ma dokladnie ta sama przypadlos - odpalamy jakis zoom i fps leeecciii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalne minimalne wymagania:

CPU: Intel P4 2.8Ghz or AMD equivalent

RAM: 1GB

Video Card: 6800GT (256mb) or ATI/AMD Radeon 9800 Pro (256mb)

HDD Space: 16GB

Sound Card: DirectX 9.0c Compatible

Coś im się w głowach poj.... , przecież 6800gt i 9800pro to zupełnie inna liga wydajnościowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ciekawe w którą strone ta pomyłka :D 9800 czy 6800 ;p

16gb omg to jakies 2 dvd9 :P

Swoją drogą to przy taaakich rozmiarach niedługo beda gry na HD DVD hehe

edit a jakies zrodlo tych wymagan ? czy może fake kolejny

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem chwilkę w tą betę i rozczarowany jestem.

Grafika wcale nie jest taka dobra. Jeśli Next gen to więcej shaderów i błyszczących powierzchni to mogą sobie w d. to wsadzić. Ja chcę reqolucyjną grę pod względem gameplayu!

Co do wydajności to dałem max detali bez aa i af4 na 1280x1024 i leciało ~10 fps, na srednich już ~18.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wypatruję dema w wielkim zainteresowaniem, ale coś mi sie zdaje ze nie bedzie zadnych zaje... optymalizacji pod wzgledem szybkosci. byl gdzies filmik na ktorym Cevat grzeje sie tym jak super gra chodzi na chyba 3.2 ghz ekstremalnym cztero-jajowcu i w tle faktycznie cos tam na ich monitorku bardzo ładnie wygladalo i chodzilo ( filmik był w 25 fps, tylko ze jakosc grafiki to z kamerki trudno ocenic ). nie ma co liczyc na zadne podwojne przyspieszenie... raczej solidny tweak-guide. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe czy stery pod Crysisa wyjda teraz przy demie czy dopiero jak pelna wyjdzie. I czy po ich zainstalowaniu cos sie zmieni na lepsze <_<

o ile wogole jakies stery czy tam hotfixy wyjda ... ;)

Edytowane przez szczepoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś im się w głowach poj.... , przecież 6800gt i 9800pro to zupełnie inna liga wydajnościowa.

skoro 6800gt/ultra/ 7600gs/gt radzi sobie pieknie z unreal engine 3.0 np R6V kolo 30fpsow w 800x600 ja nie widze przeslanek ktore mialy deprecjonowac ta karte jakowo by nie poradzila sobie z crysis. Bo watpie zeby duzo wieksze wymagania mial crysis od ue3.0 a jesli tak to nieznacznie. Wszystko zalezy jak panowie opanowali sztuke optymalizacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro 6800gt/ultra/ 7600gs/gt radzi sobie pieknie z unreal engine 3.0 np R6V kolo 30fpsow w 800x600 ja nie widze przeslanek ktore mialy deprecjonowac ta karte jakowo by nie poradzila sobie z crysis. Bo watpie zeby duzo wieksze wymagania mial crysis od ue3.0 a jesli tak to nieznacznie. Wszystko zalezy jak panowie opanowali sztuke optymalizacji

no to faktycznie pieknie sobie radzi, szkoda ze nie 25fps w 640x480 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO UE 3 jest nie zoptymilizowane, karta wykrecona jak w sigu procek na def mem na def tylko cl przestawione i rs vegas myka na 1280x 960 (co za matol wymyslil taka rozdzelczosc - niema 1280x1024 :mur: ) blur na low i inne [ciach!]ly na low okolo 30 fps jak wrzuce na medium, fps ten sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(co za matol wymyslil taka rozdzelczosc - niema 1280x1024 :mur: )

to chyba na twoim "genialnym" wyświetlaczu nie ma takiej rozdzielczości

Dołączona grafika

to co zrobi deveoper z UE3 to juz jego problem, Bioshock i Stranglehold mi smigaja w 1024x768 na high, MoH juz nie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no gdyby jeszcze R6Vegas byl na UE3 to mozna by sie czepiac, ale nie jest ;) odnies sie do MoH:A bo to jest UE3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalne na daną chwilę, ale nie finalne. Gra jest jeszcze w fazie optymalizacji i finalne nie są jeszcze znane.

http://www.incrysis.com/index.php?option=c...83&Itemid=2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jakim silniku jest R6 Vegas ?jak nie na UE3?

imho i nie tylko - UE2.5. bylo juz o tym nascie razy, nie chce juz do tego wracac - oczywiscie mowa o PC

btw: hint - fizyka w UE3 jest Powered by Ageia PhysX. ;)

Edytowane przez Sulaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...