kszonek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Jezeli nie byla ona lakierowana sproboj ja namoczyc woda (nie za duzo). Poloz na nia jakies ciezkie rzeczy (zeby byla prosta) i poczekaj :) Moooze pomoze :D :P nie była lakierowana ale sprawdze ;) myslałem o ciekich rzwczach, ale stwierdzilem ze to nic nie da. pewnie byla mokra i sie powyginala, moze pompoze faktycznie. thx tym zdaniem mnie rozbawiłeś a co do sklejki to mam 2 propozycje: 1. zrób sobie z niej pułke (nie wiem jak sie to pisze :D )na np. piwo 2. wyżyj sie na niej i popraw se humorek na reszte niedzieli 1. szkoda sklejki na "pulke", a w szczegolnosci na piwo :P 2. tym bardziej szkoda jej na "wyzycie" :P akytualnie wyzywam sie na moim Veniceku, sprawdzjac czy spodoba mu sie 1,8V na freezerku 64 B) aktualnie nie protestuje, ale nie podoba mu sie temperatura bo CHYBA freezerek nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) wiec wyprostowałem ta sklejke.................... wmiare.............. poczatek niedzieli: robienie izolacji 2x pret m4 1 metr pociety na szpilki do mobo mobo skrecona ze sklejka paowie czapki z głow :D (efekt uboczny wymiany bloku na poerwxa ;) ponioslo mnie) prezencja..... i taki widoczek................ prace zakonczone, w tym tygodniu 10 sprawdzinow, moze wiecej, czas rozpakowac plecak :D // wiem wiem WC, ale FC wkrotce :lol: Edytowane 19 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 HAHAH to ty kupileś tego zdemolowanego PowerXa z allegro .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) HAHAH to ty kupileś tego zdemolowanego PowerXa z allegro .... no bo ciezko sie domyslec ze 8kszonek8 to.......... kszonek :lol: rozkreciłem go, wytczysciłem, uszczlnilem na nowo spod z topem, kroocce tez, wytrawiłem miedz, wypolerowałem spod i teraz tylko czeka go przerobienie topu i pojdzie na grafe, tylko problem w tym ze aktualnie mam ati rage 8mb :lol: i to ze był zmasakrowany było dlamnie zaleta bo niebyłoby wiecej chetnych naniego, a mi ten top nie przeszkadza bo i tak go utne i zrobie zapinke, a moze i zrobie cały nowy top. Edytowane 19 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Czy ściągnięcie tej blaszki z procka polepszyło temperatury?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Czy ściągnięcie tej blaszki z procka polepszyło temperatury?? ice & IHS: 52st ice &clear: 44st powerx & IHS: 48st powerX & clear: 38st jakis tam test............ chyba 3ghzi 1,8V, pewien nie jestem w kazdym razie czyty oes ite same ustawinia w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ice & IHS: 52st ice &clear: 44st powerx & IHS: 48st powerX & clear: 38st jakis tam test............ chyba 3ghzi 1,8V, pewien nie jestem w kazdym razie czyty oes ite same ustawinia w biosie. Nawet nie ma co gadać, bez IHS`a jest dużo, dużo zimniej. Olać gware, kto z tego korzysta, i ulzyć procusiowi...zeby potem dowalić mu wiecej MHz i V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ale w intelu chyba tego nie da rade zrobicbo ihs jest wręcz przyklejony do rdzenia... :( za to niebiescy nie mają CB... narazie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ale w intelu chyba tego nie da rade zrobicbo ihs jest wręcz przyklejony do rdzenia... :( za to niebiescy nie mają CB... narazie :D byl juz jeden przypadek na xs...pozatym CB dopada teraz nawet grafy :mur: EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 byl juz jeden przypadek na xs...pozatym CB dopada teraz nawet grafy :mur: EOTNo wiesz ... zaczynają robic coraz mniejsze rdzenie to chcą swoje produkty chronic przed userami co mają dwie lewe ręce Kszonek: Chłodzenie tej płyty to niekiepskie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Kszonek: Chłodzenie tej płyty to niekiepskie :blink: kurde de delty to sa glooooooooooooooooooosne, pomyslec ze bede mial ich najprawdopodobniej 7 w koncowej budzie .................................... po 3 godzinach siedzenia przy dwocjh @12V to mi w uszach szumilo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 kurde de delty to sa glooooooooooooooooooosne, pomyslec ze bede mial ich najprawdopodobniej 7 w koncowej budzie ....................................To radze przwiązać kompa porządnie do podłogi ... bo jeszcze odleci do zimnych krajów i co bedzie ;) Aha słyszałem tez ze te wentylki od Tomcatato nawet na 24V śmigają :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 To radze przwiązać kompa porządnie do podłogi ... bo jeszcze odleci do zimnych krajów i co bedzie ;) Aha słyszałem tez ze te wentylki od Tomcatato nawet na 24V śmigają :o sie sprawdzi ;) tylko ma ktos pomysł jak wytarrgac z ATX -12V, ewentulanie -5V, bez ucinania, rozwalania wtyczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 a) Zrobić przelotke B) Podłożyć cienki drucik pod ten pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 a) Zrobić przelotke dzikuje bardzo B ) Podłożyć cienki drucik pod ten pin ewentualnie.... zobacze jutro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 daj jakieś nowe fotki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) daj jakieś nowe fotki :) heh, zapomniaem o tym temacie :D fotke jakas tam mam, a teraz uklad idzie do rozebrania i jest kolejny projekt, wioec nic nowszego nie zrobie. najwiecej 9najmniej?) ile widzileem to -45 na butanie z domieszka propanu (eh...) wiec zle nie jest, gdybym mial lepszy gaz, chociazby propan czysty to byloby lepiej, szczegolnie pod obciazeniem. Teraz wogole gazu nie mam, wiec testow obciazeniowych nie mam jak zrobic, musze naladowac butle czyms, tylko znajde gdzie moga dostac czysty propan... // jakies fotki, temp gorzej niz niezadowalajcay, bez izolacji i "wogole", ale chłodzi, chodzi i mrozi ;] Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) a po co ci w tym układzie separator oleju?? chyba na ozdobe :) edit > ta kapilara jest sztukowana? Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez rhezuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) I czemu uważasz, że masz więcej butanu, skoro tamperatura wynosiła ~ -45? Co, jak co, ale powinieneś pobawić się pod obciążeniem (chyba, że nie doczytałem i już to robiłeś) i zobaczyć jak to sie sprawuje, bo dla mnie więcej tego propanu znacznie niż butanu (nie wiem jakie ciśnienie ssania musiałbyś mieć żeby r600 wrzał przy -45*C :lol2: ) Separatot imho niepotrzebny kompletnie. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 a po co ci w tym układzie separator oleju?? chyba na ozdobe :) edit > ta kapilara jest sztukowana? byl juz wspawany, wiec czemu mialem go odcinac :P tak, tylko w 3 miejscach.... I czemu uważasz, że masz więcej butanu, skoro tamperatura wynosiła ~ -45? Co, jak co, ale powinieneś pobawić się pod obciążeniem (chyba, że nie doczytałem i już to robiłeś) i zobaczyć jak to sie sprawuje, bo dla mnie więcej tego propanu znacznie niż butanu (nie wiem jakie ciśnienie ssania musiałbyś mieć żeby r600 wrzał przy -45*C :lol2: ) Separatot imho niepotrzebny kompletnie. -45 bylo jak mialem dobry gaz, a potem bralem juz z dna butli sam butan w wiekszosci i bylo -25 nie potrzebny, ale uklad robilem tylko po to zeby sie nauczyc, a teraz bede robil kaskade do x300, zreszta zastanowie sie jeszcze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 cos tak to oszronione jakby chcialo a niemoglo :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 cos tak to oszronione jakby chcialo a niemoglo :-| Bo za mało gazu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 cos tak to oszronione jakby chcialo a niemoglo :-| bo Ty myslisz ze ja tam foty robilem :P bylo cale oszroniene az po kompresor i - 45 mam fotki na telefonie, ale nie mam jak zgrac. Zreszta juz wiem co zle, co trza lepiej, kilak rzeczy jest po do poprawy. np cos takiego: nie ma szans na zobaczenie szronu jak jest podlaczona stacja mano: dlaczego? (ja wiem jakby co :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...