KAMILcom Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 patrz post 337 Można ;) jednak została mała plamka mimo że używałem 2/3dni tego coolerka teraz musze go wysłać do cooling.pl bo bede czekał na wersje non SLI mam nadzieje że sie nie przyczepią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 jednak została mała plamka mimo że używałem 2/3dni tego coolerka teraz musze go wysłać do cooling.pl bo bede czekał na wersje non SLI mam nadzieje że sie nie przyczepią Zawsze zostaje, nie ma materiału na którym ta pasta śladu nie zostawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Zawsze zostaje, nie ma materiału na którym ta pasta śladu nie zostawia.myslałem że przez 2 dni nic nie zrobi :wink: ciekawy jestem czy mi to przyjmą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 hehe Labovsky dzieki za dobre checi ale juz nie draz tego tematu bo juz smietnik sie robi i to w sumie przeze mnie. wybor radiatora to tylko i wylacznie moj indywidualny wybor( ale zawsze mozna kogos innego posluchac), spodobal mi sie ten zalman CNPS9500 AT i go raczej kupie, poza tym juz jest sprawdzony u mego kolegi na core 2 duo 2.4GHz krecony do 3.4GHz i bardzo sobie ladnie radzi , temp. przy max obciazeniu 40celka, idle do 30schodzi i predkosc ponizej 1000rpm(mobo reguluje), jest bezglosny, c2d to "zimne" procki wiec pasuje mi ten zalman, jest nie duzy , ladny desing, dosc wydajny i cichy, nic mi wiecej nie trzeba, dzieki wszystkim za porady co do wyboru radiatora ale z zadnej oferty nie skorzystam, nie potrzebuje 2-3x wiekszego kloca dla 3-5stopni, dla c2d czy bedzie mial 40celka(zalman) czy 35celka(kloc zwany przeze mnie reaktorem jadrowym :) )w stresie i tak to malo istotne, zalman nadal bedzie bezglosny :), oczywscie zenfist byl tylko przykladem do pokazania :) ps. apropos "chlopaczka" to byly kiedys fajne czasy szkoly podstawowej i sredniej ( tak se glosno wspominam) :) sorki za offtopic ( jak se mod/admin zazyczy niech przeniesie albo usunie, whatever...) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Witam! Zakupiłem tę pastę i mam problem: Pierwsze uruchomienie (pasta na procu i cieniutko na bloczku) 36-38 * w biosie, na AS3 było 28-32 *. Stwierdziłem, że pewnie pasty za dużo, usunąłem nadmiar i temp. skoczyły do 45*. Stwierdzam, że może za pierwszym razem za mało, smaruję jeszcze raz i testuję. Generalnie w stresie temp. podobne, w idle o 3-6 * wyższe. Czy ta pasta potrzebuje czasu żeby zacząć normalnie pracować? Co mogłem zrobić źle? Wyniki powinny być chyba lepsze niż AS3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Nie otrzebuje czasu do osiągnięcia normalnej pracy, odrazu działa, musiałeś źle rozsmarować? Czy po rozsmarowaniu otrzymałeś taką jednolitą srebrną powierzchnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Owszem, ona ma wyglądać na suchą czy taką oleistą? Na procu zostawiłem taką suchą, na bloku rozsmarowałem to co zostało z proca, ale musiałem smarować dłużej, żeby rozciągnąć i wygądało na suche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Ma wyglądać taj jak w TYM poscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) Powalczyłem jeszcze z pastą i taki wniosek mi się nasunął: tej pasty trzeba nakładać dużo. Łącznie na blok i czapkę proca nakładałem po 3 warstwy, za każdym razem było mniej na procu. Dopiero po trzeciej zauważyłem co następuje: 27 spoczynek, 33-35 stres. Teraz jak to piszę to wogóle jest masakra, bo mam lekko uchylone okno nad kompem i czujnik wskazuje 19-20 :blink: ( w pokoju jakieś 17 stopni, a komp chodzi z 10 minut). Podsumowując - dla mnie rewelka, temperatury spadły w idle o 5-6, w stresie o 8-10 stopni (w stosunku do AS3). Edytowane 22 Listopada 2006 przez boroveeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Powalczyłem jeszcze z pastą i taki wniosek mi się nasunął: tej pasty trzeba nakładać dużo. Łącznie na blok i czapkę proca nakładałem po 3 warstwy, za każdym razem było mniej na procu. Dopiero po trzeciej zauważyłem co następuje: 27 spoczynek, 33-35 stres. Teraz jak to piszę to wogóle jest masakra, bo mam lekko uchylone okno nad kompem i czujnik wskazuje 19-20 :blink: ( w pokoju jakieś 17 stopni, a komp chodzi z 10 minut). Podsumowując - dla mnie rewelka, temperatury spadły w idle o 5-6, w stresie o 8-10 stopni (w stosunku do AS3). zdefiniuj duzo? jedna kropla czy 2 krople ? lub jakas jedna mega duza kropla ktory juz pod wplywem wlasnego ciezaru zaczyna sie rozlewac na boki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) Heh, czy ja wiem czy należy dużo dawać, ja osobiście pokrywam jak najcieńszą warstwą radiator i proca, pasta jest płynna i jeśli da się jej "dużo za dużo" może wypłynąć i kapnąć na moje oko. Edytowane 22 Listopada 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Takie trzy warstwy założyłem. Po odpaleniu kompa, pasta jakby wysycha po kilku godzinach. Na taką suchą warstwę nałożyłem po prostu następną. Na "wyschniętą" pastę CLP nakłada się bez problemu, od razu się rozsmarowuje. Przy lekko uchylonym oknie (w pokoju dalej ciepło) po godzinie grania w nowego Warhammera (sprzęt na ustawieniach z podpisu) 24*, zamknąłem okno (komp blisko niego stoi) poczekam trochę i zobacze jak się zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 hmm wydaje mi sie ze wlasnie paste powinno sie nakladac bardzo cienko aby tylko pokryc mikroszczeliny , dziwne ze musiales az jakies 3 warstwy smarowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 mialem podobnie... dałem cenka warstwe i tampy takie jak na arctic ceramique :/ sciagam po 2 dniach bloczek, a proc czarny :lol2: teraz mysle jak go bezpiecznie wyczyscic, bo benzyna nic nie daje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Przy cienkiej warstwie strasznie słabe wyniki, więc dawałem więcej. Grunt, że działa, nie mam za szybko zamiaru się pozbywać tego proca, więc narazie mnie to nie martwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Nie da się, musisz przepolerować IHSa aby ją usunąć - usuwasz wraz z pastą oznaczenia co w efekcie powoduje utratę gwarancji... ' date=' 6 lip 2006, 20:04' post='2216581'] No dobrze ale jak MUSZE zdjąć cooler? Co wtedy? Albo jak mi się coś stanie z prockiem? Ide do serwisu i co? Usuwasz paste wraz z oznaczeniami i gites majones... po gwarancji. Gdybać można ale to zbyt uciążliwe. Zresztą dla kogoś kto często "coś maistruje" przy kompie to duża niedogodność. mialem podobnie... dałem cenka warstwe i tampy takie jak na arctic ceramique :/ sciagam po 2 dniach bloczek, a proc czarny :lol2: teraz mysle jak go bezpiecznie wyczyscic, bo benzyna nic nie daje :/ Przykladowo wyrwalem kilka postow na temat sposobach czyszczenia clp z ihsow - apropos posta grzesiu mam diametralnie odmienne zdanie, tez sie meczylem z usunieciem pasty i akcie desperacji uzylem pasty mydlanej (takiego cosia ktorego stosuja mechanicy samochodowi ja ubabraja sie w smarze badz oleju albo jakims innym syfie) po uzyciu pasty m. clp bardzo ladnie schodzi (bez zadnego szorowania - nabierasz troche na reke i paluchami rozciera sie po ihs'ie. Potem troche papieru toaletowego i po krzyku) @@pasta mydlana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Fakt, powinno pomóc. Smary z łap niczym innym nie zejdą tak szybko. Ja polecam wyroby firmy Dreumex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zastanawiam sie jaki bedzie efekt zastosowania w/w pasty na rdzeniu o lekko ukruszonych krawedziach... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Taki sam jak na nieukruszonych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Taki sam jak na nieukruszonych.Nie pojdzie jakies zwarcie? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Jak ukruszysz proca w tym stopniu żeby gdzieś możliwe było jakieś zwarcie to raczej bezcelowe będzie jego smarowane, nawet zakładanie chłodzenia będzie bezcelowe bo on nawet nie wstanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Jak ukruszysz proca w tym stopniu żeby gdzieś możliwe było jakieś zwarcie to raczej bezcelowe będzie jego smarowane, nawet zakładanie chłodzenia będzie bezcelowe bo on nawet nie wstanie.Troche mnie uspokoiles, jednak odnosze wrazenie ze nawet jesli teraz rdzen ma sie dobrze (mimo drobnych ukruszen) to po ewentualnej probie czyszczenia go przy pomocy pasty polerskiej wiele z niego nie zostanie... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ale po czorta ty chcesz rdzeń pastą polerską czyścić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Ale po czorta ty chcesz rdzeń pastą polerską czyścić?A znaleziono juz inny, wygodniejszy sposob zmywania Liquid Pro z powierzchni rdzenia? Moze nie jestem za bardzo na biezaco... :roll: Edytowane 3 Grudnia 2006 przez spavatch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Z gołego rdzenia pasta schodzi bez najmniejszych problemów od momentu kiedy ją wymyślono, to z miedzi i innych metali zeby zedrzeć trza się gimnastykować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Z gołego rdzenia pasta schodzi bez najmniejszych problemów od momentu kiedy ją wymyślono, to z miedzi i innych metali zeby zedrzeć trza się gimnastykować.Uooo, to mnie calkowicie uspokoiles! Dzieki ziooom! A nie wiesz moze na ile rdzeni XP wystarcza 1-gramowa strzykawka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 A nie wiesz moze na ile rdzeni XP wystarcza 1-gramowa strzykawkaJak kupiłem to było 17kresek - przesmarowałem swojego proca ze 3 razy (testowanie róznych bloczków) oraz u dwóch kumpli i ubyły 3 kreski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Jak kupiłem to było 17kresek - przesmarowałem swojego proca ze 3 razy (testowanie róznych bloczków) oraz u dwóch kumpli i ubyły 3 kreskiEee, to jest tego do diabla i troche :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 http://img478.imageshack.us/img478/1630/p1010059pk6.jpg moj procek po 2 dniach na clp co byście na moim miejscu z nim zrobili - idzie na sprzedaz... c2d juz na oczy tej pasty nie ujrzy :PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 hyh - dodaj paste jako gratis do procka i powiedz, że się świetnie z nią sprawdza (testowales) :lol: Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...