Gość 05_03_1992 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 ha-ha-ha :lol: a poważnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zapodaj, że proc ma zeszlifowaną czapkę, co by lepiej ciepło oddawał. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 haha też dobre :) ale o to chodzi żeby był z gwarancją :) benzyna nic nie daje, może spróbować z kwaskiem cytrynowym ?? spróbuje tez lekko z pasta polerską :) bo taki procek może odstraszyc potencjalnych nabywców :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Ja mialem tez tak uwalony procek(wczoraj czycilem) troche recznie samymi palcami jechałem, troche mydłem w płynie, pozniej wd 40 i sierkami wycierałem i tak w kólko roznymi sposobami bo nie mialem tej pasty mydlanej co w pracy sie uzywa(ponoc schodzi fajnie).Az w koncu normalnie zeszło, powoli ale zeszło.Zajeło mi to z 15 minut mniej wiecej...najgorzej to zeszła mi z chlodzenia na grafe, Tu niestety musialem pozbyc sie szlifu lusterko bo pojechałem papierem sciernym wodnym, tak samo chłodzenie na procka(tu mi wypełnil nierownosci i stal sie gładszy)... Edytowane 6 Grudnia 2006 przez Jang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Nie wiem ludzie co Wy macie za problemy z ta pasta. Moj A64 do sprzedarzy byl tak przygotowany jakby nigdy pasta nie byl smarowany (bardzo zaluje, ze nie porobilem fotek). Nie bede n-ty raz pisal w tym temacie jak to zrobic - wystarczy poszukac. Tak samo jak z czyszczeniem golego rdzenia - pytania powtarzaja sie mniej wiecej co 3 strony tematu. To ze zle sie naklada, to ze zle schodzi, to ze wysycha, to ze przewodzi prad a moze nie.... Moze trzebaby jakis FAQ na 1 str napisac. Edytowane 7 Grudnia 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 poznaje ktos tego procka ?? :D mysle ze fota wszystko wyjasnia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ale to tylko "whitening" tak działa :lol: Inne nie... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 A mnie zastabnawia jaki jest problem w tym ze na procu jest lekkie odbarwienie po pascie? Co to zmienia. Jezeli ktos kto kupuje takiego proca ma jakies pojecie to wie ze nie ma to zadnego wplywu na temperature, a nawet wyswiadczamy mu mala przysluge bo ew zastosowanie CLP bedzie wygodniejsze bo pasta odrazu "chwyta" do takiego odbarwienia. Ja np kupujac proca nie kieruje sie zeby czapka sie mu lsnila... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ty sie znasz... nie wsZyscy na allegro są komputerowcami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ty sie znasz... nie wsZyscy na allegro są komputerowcami :) No to dziala w 2 strony :wink: Mozna dodac do opisu ze to slad po super mega wydajnej pascie (technologia nasa) i sprzedajemy proca z jeszcze lepszym odprowadzaniem ciepla dzieki resztkom tej kosmicznej pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 No to dziala w 2 strony :wink: Mozna dodac do opisu ze to slad po super mega wydajnej pascie (technologia nasa) i sprzedajemy proca z jeszcze lepszym odprowadzaniem ciepla dzieki resztkom tej kosmicznej pasty.tak, a potem Cie będzie kupujący ścigał ze procesor nie chce latać w przestworzach ;) BTW. Pomysł z pastą ciekawy. Ile czasu zajęło szczotkowanie proca zanim CLP zeszło do stau widocznego na fotce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 jakieś 5 minut szczotkowanie czylli przecieranie papierem toaletowym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 a wlasnie, rozmawiam teraz z Mayo i zastanawia nas czy przy uzyciu pasty polerskiej mozna by zetrzeć napisy z headspreadera z AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ja ostatnio się bawiłem i się nie starły, ale po kilku kilkunastu przetarciach kto wie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jeśli przeraża cię, trud nakładania to: http://www.hardware-mag.de/hardware.php?id=436&page=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Jeśli przeraża cię, trud nakładania to: http://www.hardware-mag.de/hardware.php?id=436&page=1 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2355980 post nr.327;) Z tym że ja tego jeszcze u nas nigdzie nie widziałem w sprzedaży. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jeśli przeraża cię, trud nakładania to: http://www.hardware-mag.de/hardware.php?id=436&page=1 kurde, niezłe to. Czy ktoś wie czy w PL można to dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 WTF?! CLP mialo silnie reagowac na alu, a to ustrojstwo sie dosc mocno zagniezdzilo w miedzi. Probowalem troche nozem zdrapac gdzies z boczku, ale jak babcie laczkiem zdrapalem troche a to dalej tam jest... (im mocniej drapalem, tym bardziej to tam bylo) Odosobniony przypadek, czy komus tez sie tak trafilo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 klyk :?: :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 ewidentnie moja wina .. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) CLP mialo silnie reagowac na alu, a to ustrojstwo sie dosc mocno zagniezdzilo w miedzi.No w miedź się wżera, tzra się troche pastą polerską lekkościerną pobawić albo papierem ściernym żeby zedrzeć dokładnie... A co do silnych reakcji i porównywania ich z twoim blokiem... zobacz (poszukaj) jak wygląda alu po paru minutach z clp... ;] Edytowane 8 Stycznia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Widzialem gdzies photke, jakiegos pentagrama prawdopodobnie, gdzie cala podstawa odpekla w dosc pokaznym kawalku od reszty radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 W tym temacie są nawet fotki - Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z-x Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Jako całkowity laik, zapytam czy mogę tej pasty użyć na Core2Duo z BOXowym radiatorem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 O ile radiator nie jest z aluminium to owszem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Wystarczyło przeczytać topic/opis w sklepie jeśli cooler jest aluminiowy nie można stosować tej pasty, jeśli miedziany/srebrny/złoty/chromowany/niklowany można jej używać bez przeszkód Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z-x Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Oczywiście, że czytałem - i cały temat i opisy. Moja niewiedza dotyczy raczej tego, z czego składa się BOXowy radiator C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Gdybys troche poszukal... Boxowe coolery C2D sa takie same jak Pentium - aluminowe finy i miedziany rdzen. Teoretycznie mozna stosowac ale IMHO zysk bedzie niewielki [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sachiel Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Jutro będzie moje CLP. Jako że to będzie moje pierwsze nakładanie pasty to czuje silne obawy że coś zrobie źle :D Więc tak czym usunąć tą gumę z BOXowego C2D i Procka tzn jakich detergentów użyc i czym to wycierać ? CLP najwygodniej nakłada się w końcu pędzelkiem ( czy to może być taki zwykły pędzelek do farbek ? ) Plastykową szpachelką czy patyczkiem z wacikiem ? Czy CLP rozprowadzić dokładnie po całym IHS i całej powierzchni podstawki radiatora ? Czy zostawić pare mm - cm odstępu od krawędzi ? Czy przed nadkładaniem pozwolić się CLP ogrzać do temp pokojowej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Cholera dziś nakładalem clp po raz któryś (jak się okazało źle :? ) i coś mnie podkusiło żeby może umyć pędzelek ciepłą wodą i mydłem.... To co się stało to było niesamowite... w ciągu kilku sekund ta blaszka która 3ma włosie w kupie została do połowy zjedzona a ilość ciepła powstała przy tym wystarczyła żeby mnie poparzyć dotkliwie w palec (coś jak dotkniecie blatu w kuchence).... najwidoczniej blaszka była z Al ale szybkość reakcji był niesamowita :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...