Skocz do zawartości
$kubi

Coollaboratory Liquid Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 05_03_1992

haha też dobre :) ale o to chodzi żeby był z gwarancją :)

benzyna nic nie daje, może spróbować z kwaskiem cytrynowym ??

spróbuje tez lekko z pasta polerską :) bo taki procek może odstraszyc potencjalnych nabywców :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem tez tak uwalony procek(wczoraj czycilem) troche recznie samymi palcami jechałem, troche mydłem w płynie, pozniej wd 40 i sierkami wycierałem i tak w kólko roznymi sposobami bo nie mialem tej pasty mydlanej co w pracy sie uzywa(ponoc schodzi fajnie).Az w koncu normalnie zeszło, powoli ale zeszło.Zajeło mi to z 15 minut mniej wiecej...najgorzej to zeszła mi z chlodzenia na grafe, Tu niestety musialem pozbyc sie szlifu lusterko bo pojechałem papierem sciernym wodnym, tak samo chłodzenie na procka(tu mi wypełnil nierownosci i stal sie gładszy)...

Edytowane przez Jang

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ludzie co Wy macie za problemy z ta pasta. Moj A64 do sprzedarzy byl tak przygotowany jakby nigdy pasta nie byl smarowany (bardzo zaluje, ze nie porobilem fotek). Nie bede n-ty raz pisal w tym temacie jak to zrobic - wystarczy poszukac. Tak samo jak z czyszczeniem golego rdzenia - pytania powtarzaja sie mniej wiecej co 3 strony tematu. To ze zle sie naklada, to ze zle schodzi, to ze wysycha, to ze przewodzi prad a moze nie.... Moze trzebaby jakis FAQ na 1 str napisac.

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie zastabnawia jaki jest problem w tym ze na procu jest lekkie odbarwienie po pascie? Co to zmienia. Jezeli ktos kto kupuje takiego proca ma jakies pojecie to wie ze nie ma to zadnego wplywu na temperature, a nawet wyswiadczamy mu mala przysluge bo ew zastosowanie CLP bedzie wygodniejsze bo pasta odrazu "chwyta" do takiego odbarwienia. Ja np kupujac proca nie kieruje sie zeby czapka sie mu lsnila...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty sie znasz... nie wsZyscy na allegro są komputerowcami :)

No to dziala w 2 strony :wink: Mozna dodac do opisu ze to slad po super mega wydajnej pascie (technologia nasa) i sprzedajemy proca z jeszcze lepszym odprowadzaniem ciepla dzieki resztkom tej kosmicznej pasty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dziala w 2 strony :wink: Mozna dodac do opisu ze to slad po super mega wydajnej pascie (technologia nasa) i sprzedajemy proca z jeszcze lepszym odprowadzaniem ciepla dzieki resztkom tej kosmicznej pasty.

tak, a potem Cie będzie kupujący ścigał ze procesor nie chce latać w przestworzach ;)

BTW. Pomysł z pastą ciekawy. Ile czasu zajęło szczotkowanie proca zanim CLP zeszło do stau widocznego na fotce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli przeraża cię, trud nakładania to:

http://www.hardware-mag.de/hardware.php?id=436&page=1

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2355980 post nr.327;)

Z tym że ja tego jeszcze u nas nigdzie nie widziałem w sprzedaży.

Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WTF?!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

CLP mialo silnie reagowac na alu, a to ustrojstwo sie dosc mocno zagniezdzilo w miedzi. Probowalem troche nozem zdrapac gdzies z boczku, ale jak babcie laczkiem zdrapalem troche a to dalej tam jest... (im mocniej drapalem, tym bardziej to tam bylo)

Odosobniony przypadek, czy komus tez sie tak trafilo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CLP mialo silnie reagowac na alu, a to ustrojstwo sie dosc mocno zagniezdzilo w miedzi.

No w miedź się wżera, tzra się troche pastą polerską lekkościerną pobawić albo papierem ściernym żeby zedrzeć dokładnie...

A co do silnych reakcji i porównywania ich z twoim blokiem... zobacz (poszukaj) jak wygląda alu po paru minutach z clp... ;]

Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro będzie moje CLP. Jako że to będzie moje pierwsze nakładanie pasty to czuje silne obawy że coś zrobie źle :D

Więc tak czym usunąć tą gumę z BOXowego C2D i Procka tzn jakich detergentów użyc i czym to wycierać ?

CLP najwygodniej nakłada się w końcu pędzelkiem ( czy to może być taki zwykły pędzelek do farbek ? ) Plastykową szpachelką czy patyczkiem z wacikiem ?

Czy CLP rozprowadzić dokładnie po całym IHS i całej powierzchni podstawki radiatora ? Czy zostawić pare mm - cm odstępu od krawędzi ?

Czy przed nadkładaniem pozwolić się CLP ogrzać do temp pokojowej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera dziś nakładalem clp po raz któryś (jak się okazało źle :? ) i coś mnie podkusiło żeby może umyć pędzelek ciepłą wodą i mydłem.... To co się stało to było niesamowite... w ciągu kilku sekund ta blaszka która 3ma włosie w kupie została do połowy zjedzona a ilość ciepła powstała przy tym wystarczyła żeby mnie poparzyć dotkliwie w palec (coś jak dotkniecie blatu w kuchence).... najwidoczniej blaszka była z Al ale szybkość reakcji był niesamowita :blurp:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi