... Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Liquid Pro składa się w 100% z płynnego i zupełnie nieszkodliwego dla zdrowia stopu metali. Nie zwiera żadnych niemetalicznych dodatków mhm w warunkach pokojowych w stanie ciekłym wystepuje tylko jeden metal: rtęć i z tego co wiem jego opary są silnie trujące. A w informacji powyżej czytamy że w skład pasty wchodzi "nieszkodliwy dla zdrowia stop metali" Macie propozycje coż za tajemnicze "metale" mogą wchodzic w skład takiej pasty? Edytowane 31 Stycznia 2006 przez ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Wiesz co to jest stop metali? Są to połączone metale, a wynik takiego łączenia może mieć zupełnie inne właściwości niż metale z których powstał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
... Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) wiem czym są stopy metali, i wiem ze cechują je odmienne właściwośći chemiczne i fizyczne w porównaniu z metalami składowymi. Moje pytanie brzmiało czy macie propozycje co moze wchodzic w skład takich stopów. Czytanie ze zrozumieniem sie kłania... Edytowane 31 Stycznia 2006 przez ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 w tą nieszkodliwość to za bardzo nie wierzę ale można to łatwo sprawdzić (zakup rybki głupika umieszczenie go w słoiku i zapodanie tej pasty do słoika z woda i głupikiem jeśli wytrzymie tydzień to pasta ok, dla wrażliwych jest wersja z rozwielitkami ;)), Zenfist wiem że nie każdy co chwile zmienia chłodzenie ale sa tacy co testuja bloki i radiatorki a zabawa z czyszczeniem jest przednia, no i przy takich a64 łatwo będzie jakąś nóżkę przez przypadek ułamać lub wygiąć bo lekko to nie zejdzie tylko trzeba to zetrzeć przez polerke (długotrwały proces), a swoja droga to te 40zł lepiej dołożyć do wydajniejszego radiatora, korzyści napewno będą większe, nie neguje tej pasty (moze sam z niej kiedyś skorzystam) ale też zachwytu w mnie nie wywołała i czekam na opinie użytkowników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
... Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) nieszkodliwość [...] można łatwo sprawdzić (zakup rybki głupika umieszczenie go w słoiku i zapodanie tej pasty do słoika z woda i głupikiem jeśli wytrzymie tydzień to pasta ok, dla wrażliwych jest wersja z rozwielitkami ;)),no lepiej uważaj, taki test można podciągnąc pod jakieś znęcanie sie nad zwierzętami a za to mozna posiedzieć troche :P a swoja droga to te 40zł lepiej dołożyć do wydajniejszego radiatora, korzyści napewno będą większe myśle ze to juz się przeradza powoli w ślepy pościg największych koncernów; każdy chce byc najlepszy i będa sie już niedługo kłucić o każdą tysięczną część "wata ciepła" odprowadzonego dzięki ich "najlepszej" paście... niemniej zainteresowała mnie ta pasta z czysto naukowego punktu widzenia i niewykluczam, ze kupie ją tylko po to żeby przeprowadzić kilka testów (nie tylko na przewodnictwo cieplne ale również na w celu bliższego zapoznanie się ze składem :) ) Edytowane 31 Stycznia 2006 przez ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambusfly Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 dokładnie tak, koncerny robią wszystko aby tylko zwrócić uwagę na nowy produkt, a jeżeli jest już rewolucyjny to dla nich czysty zysk. ta pasta jest skazana na sukces, wielu ją kupi z ciekawości, inni by porównać, jeszcze inni bo jest dobra. w tej paście jest wszystko, dobra wydajność, jest rewolucyjn napewno, no i fajnie wygląda. ten kto bawił sie kiedyś rtęcią wie o czym mówie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
... Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) no właśnie dla mnie cały czas pozostaje zagadką skład tej pasty i interesuje mnie bardziej niż jej osiągi termoprzewodnicze. Jak napisałem wcześniej, rtęć należałoby wykluczyć - wszystkie związki tego metalu są trujące. Czysta rtęć zawdzięcza swoją toksyczność dużej lotności. W związkach z innymi pierwiastkami [choćby siarczek rtęci (II) ] zmiejsza sie jej lotność, ale dalej w przypadku np. spozycia jest silnie trująca. Edytowane 31 Stycznia 2006 przez ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaRLuS Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Co do skladu chemicznego to pewno nie jest to takie proste bo by juz ktos wczesniej na to wpadl, a pozatym wszyscy by to zaczeli robic ;) (chodz z drugiej strony tele dziercy zrobili chyba fortune na aluminiowej plytce do czyszczenia srebra hehe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambusfly Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 może pasta bazuje na galu? gdzies kiedys czytałem o takim stopie gdzie był on wykorzystany do chłodzenia grafy, bodajże sapphire x850xt, z tą tylko różnicą że ten płynny metal był zamknięty w układzie chłodzącym, ale bardzo możliwe że jest gal + inne nieznane metale, których producent nie ujawni nigdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 A jak ta pasta zachowa sie na Bartonie? Przecierz tam jest rdzen na wierzchu. :? Osobiscie uzywam Arctic Ceramique i jak narazie nie mam zastrzezen. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambusfly Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 A jak ta pasta zachowa sie na Bartonie? Przecierz tam jest rdzen na wierzchu. :? Osobiscie uzywam Arctic Ceramique i jak narazie nie mam zastrzezen. :) trochę nie rozumiem, w specyfikacji nie ma żadnych przeciwskazań do używania jej na odkryty rdzeń, po prostu wypełni mikroszczeliny w rdzeniu i tyle, jak każda inna pasta. inaczej będzie tylko wyglądało czyszczenie takiego rdzenia, będzie bardzej uciążliwe niż z past stałych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 No własnie....szkoda że trzeba sie bawic z róznymi specyfikami do polerowania, bo tak jak ktos wczesniej napisał jak sie ktos bawi co chwile z radiatorem to usuwanie tej pasty to horror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 To ja podziekuje za taka paste chyba ze doloza do niej cos co pozwoli ja w ostatecznosci skutecznie usunac gdy zajdzie taka potrzeba. Poki co zostaje przy AC. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 dalej podsyłać kropelkę i robie test na toxyczność, oczywiście użyję rozwielitek ze względu na wrażliwość forumowiczów ;), jeśli któraś zginie, podamy firmę do trybunłu w Hadze, na producenta zostaną nałożone sankcje ONZ i embargo unijne, a jeśli to nie pomoże to wyślemy tam GROM i zrobimy porządek z (wpisz co chcesz), Zenfist ty też się pilnuj mamy na ciebie oko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 dalej podsyłać kropelkę i robie test na toxyczność, oczywiście użyję rozwielitek ze względu na wrażliwość forumowiczów ;), jeśli któraś zginie, podamy firmę do trybunłu w Hadze, na producenta zostaną nałożone sankcje ONZ i embargo unijne, a jeśli to nie pomoże to wyślemy tam GROM i zrobimy porządek z (wpisz co chcesz), Zenfist ty też się pilnuj mamy na ciebie oko Dobre :D :lol: A ja właśnie jestem po zasmarowaniu Ninja i procka. Wieczorem sprawdzimy jak pasta sprawdzi się na moim kompiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
... Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 czekamy na szczegołową recenzję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Testuj testuj testuj... :D :D :D Czekamy na wyniki i jakies odniesienie do innych past :) Edytowane 2 Lutego 2006 przez Leszkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Testuj testuj testuj... :D :D :D Czekamy na wyniki i jakies odniesienie do innych past :) Powiem tak. Jedyne urządzenie jakie nadaje się do nakładania tego stopu to pędzelek. Wszystko inne faktycznie zawodzi. Ważna uwaga. Przy nakładaniu trzba uzbroić się w cierpliwość. Na początku pasta nie zwilża presora jednak po kilku minutach staje się lepka i pięknie pokrywa rdzeń (piszę o tym dlatego aby ktoś nie popełnił tego błędu co ja i nie zaaplikował drugiej kropli bo trzeba potem nadmiar zetrzeć). Po nałożeniu rdzeń na procka i radiator otrzymałem dwie niemal lustrzane powierzchnie. Zamontowałem i po godzinie odważyłem się uruchomić komputer :lol: Arctic miał 34 w idle i 43 w stresie. Po włączeniu windy przywitała mnie temperatura 27st :blink: i tak została do teraz (+/- 1st). Po włączeniu podwójego SuperPI temperatura wzrasta do 39st i po zdjęciu obciążenia natychmiast spada do 27stopni :blink: Pomęcze ją jeszcze trochę, ale już teraz widzę że jest "inna niż wszystkie inne" :lol: . Jutro sprawdzę co zmieni DELTA zamontowana na NINJA :D Edytowane 2 Lutego 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 4* różnicy w stresie i aż 7* w idle - na prawdę nieźle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) E tam SuperPi, zapuść SP2004, ale roznica w Idle i tak bardzo ładna u ciebie..czesci były włozone do zamknietej budy czy rozłozone po blacie ? Ja mam taka temp. procka wiec imho nie wiem czy jest taka znowu rewelacja z tą pasta i czy warto ryzykowac i pozniej bawic sie w jakies polerowania: Pasta OCZ 5+, bebechy w środku (te z podpisu) buda zamknieta. Edytowane 2 Lutego 2006 przez Metz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambusfly Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 jestem mile zaskoczony, pasta naprawde działa, ciekawe jak się będzie zachowywać po dłuższym okresie czasu? czy nie straci swoich właściwości? w sumie jest to metal więc zmiay zapewne nie będzie, jeśli już to chyba znikoma, mieszcząca się w błędzie pomiarowym. cóż pozostaje tylko czekać na testy userów. chłopaki do boju! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liroyek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 gdzie to mozna kupic ?? wszedzie tylko na zamowinie :( benchmark, cooling :( na allegro wogole nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 gdzie to mozna kupic ?? wszedzie tylko na zamowinie :( benchmark, cooling :( na allegro wogole nie ma :( Są już dodane na stronie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 w cooling.pl też są :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooz Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 na arcticu silver 5 mam 28C w idle a w stresie dochodzi mi do 40C czasem troche powyzej B) nie widze sensu zamiany zeby zyskac 1C chociaz nie powiem ze pasta jest niezla ale jednak za duzo roboty z ewentualnym sprzataniem po niej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Temperatury pochodzą z diody wewnątrz procesora - nie interesuje nas przekłamanie w stosunku do temperatury rzeczywistej, lecz różnica temperatur pomiędzy poszczególnymi pastami. Ten cytat pochodzi z recenzji na Mod-Planecie... sam juz nie wiem, procek testowy to byl bodajze barton, a wydawalo mi sie ze AMDeki nie maja diody termicznej i zazwyczaj podaje sie pomiary z Socket'a. Jak to jest bo zgłupialem ? Co do samej pasty - wydajnosc z wykresu wynika znakomita ! |Tylko na co to komu ? To jest juz pasta dla zapalencow chyba, przynajmniej odnosze takie wrazenie. Zenfist - powinniscie ja sprzedawac z dopiskiem EXCLUSIVE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ten cytat pochodzi z recenzji na Mod-Planecie... sam juz nie wiem, procek testowy to byl bodajze barton, a wydawalo mi sie ze AMDeki nie maja diody termicznej i zazwyczaj podaje sie pomiary z Socket'a. Jak to jest bo zgłupialem ? Co do samej pasty - wydajnosc z wykresu wynika znakomita ! |Tylko na co to komu ? To jest juz pasta dla zapalencow chyba, przynajmniej odnosze takie wrazenie. Zenfist - powinniscie ja sprzedawac z dopiskiem EXCLUSIVE :) Zgadzam się z Tobą w 100% to jest produkt dla miłośników wrażeń ekstremalnych :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Tylko nie wszystkich miłośników stać na 40zł+przesyłka... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambusfly Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 jak by było za 20 zeta w każdym sklepie to już nie byłby exclusive a żer dla mas :), ale cena rzeczywiście powala na kolana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 ...ale cena rzeczywiście powala na kolana... biorac pod uwage ilosc "pasty" i dzielac ja przez ilosc prockow jaka mozna nia wysmarowac uwazam ze warto zainwestowac. Tubka AS5 ktora mam praktycznie pusta kupilem ze 2 lata temu (a nie oszczedzalem... procki,chipsety,grafiki).Raz na dwa lata moge wydac nawet 40pln :D kombinuje co by tu ewentualnie jeszcze kupic gdzies zeby nie placic za wysylke samej pasty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...