hary Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 wiec jak większosć proców ma czapki z Al to nie da rady jej do tego używac :)Większość procy nie ma czapek z Al a ma z Cu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Przegladajac Alphacool zauwazylem Taka paste... Lynk :) Mial ktos z nia stycznosc :)?? w sumie rownie ciekawa jest jak Coollaboratory... moze ktos ma i moze cos o niej poweidziec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 wydajność nie będzie wyższa bo to ciekły metal... w 100% choć kto wie... dla mnie to teraz już nie pasta gra role lecz lepsze chłodzenie... wiadomo masz scythe i paste silikonową to wiadomo że trzeba być... ale w moim pentaku i tak już nic nie wydusze a na AC 33c 1750 mhz@2100 mhz to chyba malo w idlu... ze stresem jest już gorzej bo lata powyżej 38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Lipa mości panowie - lipa... Ta pasta zniszczyła mi Zalmana CNPS 7000Cu... nieopatrznie zaaplikowałem ją na procesor i oto efekty miesiąc później: Wżarła się w ten metal po bokach i spowodowała że popękał i przemieścił się. W pewnym momencie zacząłem miec temperatury rzędy 60-70*C... po zdjęciu moim oczom ukazało się TO.. procesor też uległ niewielkim uszkodzeniom, pękająca podstawa Zalmana zdeformowała IHS na moim P4.. Uważajcie więc, faktycznie nie wolno tej pasty stososować do innych metali niż miedź i srebro.. Zalman był miedziany, ale niestety jemu tez się dostało ;/ :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) ' date='19 Mar 2006, 14:34' post='2028094'] Lipa mości panowie - lipa... Ta pasta zniszczyła mi Zalmana CNPS 7000Cu... nieopatrznie zaaplikowałem ją na procesor i oto efekty miesiąc później: Wżarła się w ten metal po bokach i spowodowała że popękał i przemieścił się. W pewnym momencie zacząłem miec temperatury rzędy 60-70*C... po zdjęciu moim oczom ukazało się TO.. procesor też uległ niewielkim uszkodzeniom, pękająca podstawa Zalmana zdeformowała IHS na moim P4.. Uważajcie więc, faktycznie nie wolno tej pasty stososować do innych metali niż miedź i srebro.. Zalman był miedziany, ale niestety jemu tez się dostało ;/ :mur: :mur: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: Ja tam wole moja OCZ ultra Upss.Przypadkiem nacisnąłem odpisz i zacytowałem obrazek.Sorka :oops: Edytowane 19 Marca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 wow nice ja bym tak tego nie zostawil i klocil sie o odszkodowania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 OMG. Biedny zalman.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Te blachy co ściskają całego zalmana to nie są z miedzi! A zalecenia producenta były jasne - TYKO MIEDŹ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Te blachy co ściskają całego zalmana to nie są z miedzi! A zalecenia producenta były jasne - TYKO MIEDŹ dokładnie tak... ale nie są też raczej z ALU. po prostu nie pomyślałem do końca jak aplikowałem ten specyfik.. jadę na razie na boxowym chłodzeniu ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) ' date='19 Mar 2006, 14:54' post='2028156'] dokładnie tak... ale nie są też raczej z ALU. po prostu nie pomyślałem do końca jak aplikowałem ten specyfik.. jadę na razie na boxowym chłodzeniu ;/. To chyba najczęstrzy motyw z tą pastą i Zalmanem. To jest właśnie aluminium. Na szczeście widzę, że nie próbowałeś "złagodzić reakcji" oblewając to wodą jak gość z francji. Współczuję :-| , jednak od razu było wiadomo, że nie można tak robić. Edytowane 19 Marca 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 To chyba najczęstrzy motyw z tą pastą i Zalmanem. To jest właśnie aluminium. Na szczeście widzę, że nie próbowałeś "złagodzić reakcji" oblewając to wodą jak gość z francji. Współczuję :-| , jednak od razu było wiadomo, że nie można tak robić. nie próbowałem, hehe.. jakieś linki może do tego gościa co spróbował, ciekawy jestem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 ' date='19 Mar 2006, 14:34' post='2028094'] Lipa mości panowie - lipa... Ta pasta zniszczyła mi Zalmana CNPS 7000Cu... nieopatrznie zaaplikowałem ją na procesor i oto efekty miesiąc później: .... nie pasta tylko twoja głu...a :lol2: :dontfeedtrolls: ale powiem jedno ta pasta jest niesamowita, kosmiczna technologia :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 fajnie wyglada to zalman nadgryziony zębem czasu, hehe, generalnie to reklama dla pasty, Zenfist powinieneś dodac w opisie żrący metal, chciał by widzieć co by sie stało z takim zalmanem al-cu, to dopiero byłby efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 :shock: :shock: :shock: Ten na wpol starwiony zalman zabija :eek: Zeby az tak zdegradowac aluminium? Jednak lepiej nie lekcewazyc instrukcji obslugi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 też mnie to zaskoczyło, że pasta wgryzła się aż tak głęboko... no ale, człowiek uczy się na błędach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 ' date='19 Mar 2006, 22:11' post='2029264'] też mnie to zaskoczyło, że pasta wgryzła się aż tak głęboko... no ale, człowiek uczy się na błędach. szkoda, ze czasami tak bolesnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 nie ma sie co rozczulacz bierz dwa kawałki rozwalonego alu idź do jakiegoś zakładu ślusarskiego i na wzór rozwalonych zrobią tobie nowe, najlepiej jakby to zrobili z mosiadzu, wtedy by się nic nie działo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 dokładnie tak mam zamiar zrobić ;-). nie odpuszcze mojemu zalmankowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czasami Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) hej chlopaki mam pytanie glownie do zenfist-a kupilem u was scythe ninje i mam proca AMD 64 bit zadko wrecz wcale sciagam tego ninje do tego mam 2x fander 120 i jaka by byla pasta do tego najlepsza ten Coollaboratory Liqid Pro czy OCZ Ultra 5+ lub Arctic Silver 5 boje sie troszke tego coollaboratory przez to ze mi zniszczy powiezchnie procka i te czyszczenie proca i ninji z tej pasty co ty na to i co mam wybrac????? aha no i temp na procku mam podczas pracy windowsa dosc duza 35C mialem nawet kiedys 29 ale to bylo 1 x Edytowane 20 Marca 2006 przez czasami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) jak masz kasę i zadatki na overclockera ;) to kupuj Liqid Pro :), a jak nie to Arctic Silver 5 lub Arctic Ceramique Edytowane 20 Marca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czasami Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) no ja nie wiem czy bede tak krecil tego procka ewentualnie z 2 GHz na 2.2 to nie wiem jaka pasta Liquid pro czy OCZ ultra 5 + bo nie chce fanderow wlanczac na zbyt wysokie obroty chce miec cisze Edytowane 20 Marca 2006 przez czasami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Ja bym sie nie bawił tym wynalazkiem na twoim miejscu.Ja mam OCZ ultra i bardzo sobie chwale.Ale tobie polecam Arctic Ceramique.Koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 LUDZIE !!! Kupilem sobie ta paste... POPROSTU REWELACJA !!! Zaczne od tego - TRZEBA do niej miec OGROMNA CIERPLIWOSC tak jak Zenfist napisal... jedyny sensowny przyzad do nakladania tego to... Pedzelek (najlepiej robilo mi sie takim z obcietym wlosiem)... Na poczatku "kropla" zamiast rozprowadzac sie po procesorze poprostu nam Ucieka... ale po 4-5 minutach intensywnego ugniatania naraz jak grom z nieba zaczyna sie pieknie rozsmarowywac... i maluje sie nia jak farbkami... Powiem tak... MI cierpliwosci nie starczylo... dalem procesor siostrze i ona sie bawila :)... a ja w tym czasie demontowalem starego procka :). Co do Usuwania... Powiem wam tak... WYDAWALO sie to trudniejsze...a okazalo sie proste wzialem z 5 "wacikow do demakijazu"... na to Nafta... i jazda...mazalem mazalem mazalem... i schodzilo... wacik za wacikiem... zeszlo bez wiekszych porblemow (tylko namachac sie trzeba :) ) Probowalem na odcietym IHSie... teraz co do dzialania... Wczesniej mialem AS5 i powiem rewelacja !!! 3st C nizej niz AS5 przy full load Prime MI SIE podoba !!! Teraz zdecydujcie czy potrzebujecie 3St Gratiz :)... Dla mnie jest to bezapelacyjny mistrz :)... NIgdy czegos takiego nie mialem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Witam. Od dluzszego czasu chodzi mi ta pasta po glowie ;-) 40 zl to nie taki straszny wydatek ale zastanawiam sie jak sobie z ta pasta poradzic na Athlonie XP? W przyszlym tygodniu nadejdzie u mnie epoka Big Typhoona i cos pod to by trzeba bylo dac... Lezy u mnie AS3 jednak chcialbym do tego cos lepszego dac. AS5, OCZ, Liquid? Gdybym mial cos z IHS'em to bym sie nie zastanawial ale rdzenie T-bredow i Bartonow sa male a na dodatek do okola mamy odsloniete mostki. Jak cos skapnie to... No wiec co polecacie a moze znacie jakis pewny sposob nakladania tego na odsloniete rdzenie. No i jak z czysczeniem tego bo pasta polerska rdzenie polerowac nie bede. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Witam. Od dluzszego czasu chodzi mi ta pasta po glowie ;-) 40 zl to nie taki straszny wydatek ale zastanawiam sie jak sobie z ta pasta poradzic na Athlonie XP? W przyszlym tygodniu nadejdzie u mnie epoka Big Typhoona i cos pod to by trzeba bylo dac... Lezy u mnie AS3 jednak chcialbym do tego cos lepszego dac. AS5, OCZ, Liquid? Gdybym mial cos z IHS'em to bym sie nie zastanawial ale rdzenie T-bredow i Bartonow sa male a na dodatek do okola mamy odsloniete mostki. Jak cos skapnie to... No wiec co polecacie a moze znacie jakis pewny sposob nakladania tego na odsloniete rdzenie. No i jak z czysczeniem tego bo pasta polerska rdzenie polerowac nie bede. NIE MARTW SIE !!! Ja mam na odslonietym rdzeniu :) (Venice No IHS) i nic nie skapie :)... pasta sie czepia jak skubana... tylko takie wrazenie sprawia :) A czym oczyscic??... powiem szczerze ze nie czyscilem jeszcze ale ale... pewnie to bedzie proste :)... Wkoncu duzo chemikaliow mam w warsztacie. a Tak na "probe" to scieralem z IHS a i nie bylo problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klossj23 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 40 zl to nie taki straszny wydatek ale zastanawiam sie jak sobie z ta pasta poradzic na Athlonie XP? Radzi sobie bardzo dobrze ale tylko odrobinke ( 1 stopieniek) lepiej niz porzadnie naniesiony arctic silver. Jest jednak latwiejsza w uzyciu, jak dobrze naniesiesz i prawidlowo zalozysz radiator to idealny styk masz OD RAZU. Arctic trzeba wygrzewac i czekac az sie ulozy. No wiec co polecacie a moze znacie jakis pewny sposob nakladania tego na odsloniete rdzenie. Malutka kropelka i pedzelek. Nawet ta malutka kropelka to bedzie pdp za duzo i trzeba zebrac nadmiar tez uzywajac pedzelka. No i jak z czysczeniem tego bo pasta polerska rdzenie polerowac nie bede. Z rdzenia schodzi zwykla watka zmoczona izoropanolem. Za to usuniecie jej z miedzianego radiatora to juz problem, trzeba niezle popracowac pasta polerska. J-23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Ta pasta powinna zrobic miazdzaca kariere w ukladach wc. Przy tak malych roznicach wydajnosci w czolowce blokow wodnych, roznice jakie daje pasta sa olbrzymie. Fakt ze bez problemu radzi sobie z golymi rdzeniami, sprawi ze to wlasnie bedzie pasta pod nowy uklad, cpu, gpu i nb. Pozornie mala iloc okazuje sie starcza na duzo, cienka warstwa pozowala na jej lepsze wykorzystanie i nie marnuje sie tyle jak w przy zwyklych pastach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) U mnie na gołym jajku sempka64 ta pasta dała około 5-6stopni w stresie względem AS5 na ustawnienaich 2800MHz @ 1,58V @ Zalman 7000A-Cu przy 1400 RPM :wink: Mnie się podoba :D Stresowane przez s'n'm :wink: Edytowane 8 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 ' date='19 mar 2006, 15:34' post='2028094'] Lipa mości panowie - lipa... Ta pasta zniszczyła mi Zalmana CNPS 7000Cu... nieopatrznie zaaplikowałem ją na procesor i oto efekty miesiąc później: Wżarła się w ten metal po bokach i spowodowała że popękał i przemieścił się. W pewnym momencie zacząłem miec temperatury rzędy 60-70*C... po zdjęciu moim oczom ukazało się TO.. procesor też uległ niewielkim uszkodzeniom, pękająca podstawa Zalmana zdeformowała IHS na moim P4.. Uważajcie więc, faktycznie nie wolno tej pasty stososować do innych metali niż miedź i srebro.. Zalman był miedziany, ale niestety jemu tez się dostało ;/ :mur: :mur: sorry ale to wyłącznie twoja wina. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) CLLP lepsza od AS5 o 2stopnie w idlu i w stresie: http://www.infortech.us/modules.php?name=C...&pid=101&page=4 Edytowane 29 Maja 2006 przez elf_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...