y0ghurt Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) a co w wypadku chipów nb typu nf2, nf3? (pomijając jaki to ma sens :P pytam z czystej ciekawości) :) no i o powierzchniach chromowanych też nic nie znalazłem, co by było gdyby położyć ją pod x3n albo x3n sx? Edytowane 24 Czerwca 2006 przez y0ghurt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 a co w wypadku chipów nb typu nf2, nf3? (pomijając jaki to ma sens :P pytam z czystej ciekawości) :) Nic :) Dziala :)... (mialem na Dfi Ultra-d Nf3)... teraz am Sli-d nf4 i tez "daje rady" :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Potwierdzam ja też ma na Nb, ale za krótko by komuś polecać na 100% w każdym razie jeszcze działa. Temperaturki ładne zbija i max 38 stopni. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Takie male pytanie rozumiem , ze sciagniecie tej pasty z miedzi nie jest problemem za pomoca pasty polerskiej , ale czy da sie ja sciagnac z IHS-a bez utraty gwarancji na procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Takie male pytanie rozumiem , ze sciagniecie tej pasty z miedzi nie jest problemem za pomoca pasty polerskiej , ale czy da sie ja sciagnac z IHS-a bez utraty gwarancji na procesor? Nie da się, musisz przepolerować IHSa aby ją usunąć - usuwasz wraz z pastą oznaczenia co w efekcie powoduje utratę gwarancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 no i o powierzchniach chromowanych też nic nie znalazłem, co by było gdyby położyć ją pod x3n albo x3n sx?Wydaje mi sie ze "kompatybilnosc" pasty odnosi sie rowniez do pwoierzchni blokow x4pro. # Spód wykonany z wysokogatunkowej elektrolitycznej miedzi o wysokiej czystości, najczystszej, osiągalnej na rynku pokrytej galwanicznie powłoką chromowo-niklową, zabezpieczającą przed korozją, śniedzeniem i niekorzystnym wpływem cieczy. Dzięki tej powłoce blok po długim czasie używania nie traci właściwości związanych z wydajnością i estetyką. 2. Czy są ograniczenia w stosowaniu pasty Liquid Pro? Przy stosowaniu pasty Liquid Pro należy mieć na uwadze następujące ograniczenia: a) Pasta Liquid Pro została opracowana z myślą o zastosowaniu wyłącznie w wysokiej jakości układach chłodzących, w których powierzchnia radiatora wykonana jest z miedzi, srebra, niklu lub złota. Pasty nie należy stosować w połączeniu z aluminium! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 czyli powinna smigac :) dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Witam, Czy smarujecie ta pasta zarowno powierzchnie coolera jak i CPU? Czy wystarczy (tak jak zawsze dotad robilem) tylko powierzchnie CPU/GPU/NB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Ja tam leciutko pomalowalem takze spod coolera na wszelki wypadek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Witam, Czy smarujecie ta pasta zarowno powierzchnie coolera jak i CPU? Czy wystarczy (tak jak zawsze dotad robilem) tylko powierzchnie CPU/GPU/NB? Lepiej posmarować, ponieważ po oderwaniu możesz mieć złudzenie że idealnie nie dolegają płaszczyzny do siebie, proc będzie wysmarowany, a radiator nietknięty, bądź tylko miejscami popaćkany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Witam, Chcialem sie podzielic wrazeniami z uzytkowania tej paststy. Przede wszystkim uwazam ze w instrukcji powinno byc zdanie: "Odczekac 30-60 sekund przed rozprowadzeniem pasty po powierzni radiatora/procesora"! Paste rozprowadzalem pedzelkiem. Na poczatku pasta w ogole nie chciala sie trzymac powirzchni smarowanej. Dopiero po kilkunastu/kilkudziesieciu sekundach jak chwycila, to tak jakbym malowal farbka po papierze! Pieknie sie trzyma. 2 kroplami pasty wysmarowalem 3 bloki, to co pod nimi ma byc czyli CPU, GPU i NB i jeszcze na pedzelku mi zostalo... Temperatura... 27 stopni :D Pozdrawiam i polecam CLP! ;) Edytowane 6 Lipca 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Przeczytałem topic ale nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi na moje pytania. Czy po polerce z CLP, IHS'a na A64 schodzą oznaczenia etc :?: A jak będe musiał zdjąć cooler z np. procka i będe chciał go założyć z powrotem i na obu powierzchniach będzie CLP to muszę ją zdzierać z obu powierzchni czy tylko z jednej z może wcale nie musze jej usuwać :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Przeczytałem topic ale nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi na moje pytania. Czy po polerce z CLP, IHS'a na A64 schodzą oznaczenia etc :?: Grzesiu w poście 155 (czyli 8 postów wcześniej) napisał odpowiedź na to pytanie :mur: :mur: Edytowane 6 Lipca 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Hmm, ciekawy produkt ale wątpie by zdobyła taką popularność jak AS5. Jedyną i według mnie najbardziej nieygodną dla użytkownika wadą jest jej usuwanie. No sorry, ale to lekka przesada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 W zamyśle producenta raz nakładasz i już nie ruszasz coolera, (bo po co jak nie traci swoich właściwości). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Grzesiu w poście 155 (czyli 8 postów wcześniej) napisał odpowiedź na to pytanie :mur: :mur: Dobra ale czy to jest napisne z doświadczenia czy poprostu teoria :?: Bo teorie to mnie nie interesują :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 W zamyśle producenta raz nakładasz i już nie ruszasz coolera, (bo po co jak nie traci swoich właściwości).No dobrze ale jak MUSZE zdjąć cooler? Co wtedy? Albo jak mi się coś stanie z prockiem? Ide do serwisu i co? Usuwasz paste wraz z oznaczeniami i gites majones... po gwarancji. Gdybać można ale to zbyt uciążliwe. Zresztą dla kogoś kto często "coś maistruje" przy kompie to duża niedogodność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Dla ~5 stopni roznicy moze nawet nalozenie pasty spawac cooler/blok z procem jak dla mnie :wink: Powinienem dostac paste za pare dni i podam swoja ocene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Dobra ale czy to jest napisne z doświadczenia czy poprostu teoria :?: Bo teorie to mnie nie interesują :PJak teoria cię nie interesuje to kup CLP i sprawdz. :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Coś taki nerwus, panie brzydki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 A jak się zapoda tą paste na sam rdzeń, to też trzeba rdzeń pastą polerską? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) ' date=' 6 lip 2006, 21:38' post='2216707'] A jak się zapoda tą paste na sam rdzeń, to też trzeba rdzeń pastą polerską? Z rdzenia schodzi bezproblemu... Metal nie "przywiera"... wiec usunac go latwo... (ja to zawsze robie z pomoca nafty/acetonu/czegokolwiek co mam pod reka i nie mam zadnego problemu... I wacikow kosmetycznych - ahh te Kobiety sa niezastapione :P Edytowane 6 Lipca 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Jakbym wiedział gdzie jest mój IHS to bym wam stestował jak z niego schodzi... :P Ale nie wiem gdzie jest, zgubił mnie sie chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 ciekawy test w którym występuje bohater topicu http://www.nokytech.net/pates_thermiques-270-z.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) No to kupiłem w końcu tą paste, nie przesadzajmy 30zł to nie jest taki majątek, a wyniki zarzuce późnym popołudniem/wieczorem. EDIT: Narazie zauważyłem różnice w IDLE'u w stosunku do AS5 na CPU 2-3*C a na grafie też coś koło tego czyli 2-3*C ale musze wziąć poprawke na to że dzisiaj mam wyjątkowo gorąca w pokoju- 30*C Ale chyba więcej zbiła niż 1-2*C bo teraz mam na procku niecałe 2*C wyższą temp od temp wody, przedtem było nawet do 5*C wyższa temp na cpu od temp wody Edytowane 7 Lipca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 wyniki calkiej fajne :) a jakies roznice w oc to dalo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Ja moze zrobie male porownanie. Zlozylem wc na awaryjnie ceramique a w pon zmienie na CLP - sam jestem ciekaw ile zyskam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 wyniki calkiej fajne :) a jakies roznice w oc to dalo ? Narazie nie chce mi sie w to bawić ;) czekam aż znowu w pokoju będzie 25-26*C żeby mieć lepsze porównianie do AS5 bo przy takich warunkach robiłem testy na AS5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 tylko jedno male ale ;) najlepiej by bylo jakbyscie podawali roznice temperatur woda procek, bo lepsza pasta moze powodowac mocniejsze podgrzewanie wody a chlodniczka moze juz sobie tak nie radzic do odprowadzaniem nadmiarowego ciepla ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 tylko pytanie jakim prog mierzycie temp procka bo np do A64 znalazłem takie coś http://www.thecoolest.zerobrains.com/forum...topic.php?t=137 i mi podaje jakieś 3*C mniejszą temp procka w idle, a w stresie na nim szybciej wzrasta temp ale po dłuższym czasie np w prime, a w pozostałych prog. doiero po paru minutach jest taka temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...