ig00rek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Szukałem ale na forum nic o tym modelu nie znalazłem. Więc pytanie do forumowiczów: Warto go kupić? Koło mojego domu poniżej 900zl za niego zapłacę. I jeszcze pytanie czy duża jest różnica pomiędzy 584 a 484, oczywiście poza ilością pixeli. A może coś innego do 1000zl? Dodam, że niezależy mi specjalnie na liczbie pixeli bo zdjęcia głównie na kompie trzymam, ale maży mi się spory zoom (dlatego zwróciłem uwagę na tego pentagrama) Bym zapomniał - to będzie moja pierwsza cyfrówka, i narazie pewnie bym wszystko na autmomatycznych ustawieniach robił, ale niechcę za rok jak się podszkole zmieniać aparatu. Z góry thx za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Photon 484 = Praktica Luxmedia 4008 Photon 584 = Praktica Luxmedia 5008 Może To Ci w czymś pomoże. Ale niezależnie od wszystkiego - odradzam. W tej cenie kupisz jakiś lekko używany, ale całkiem przyjemny aparacik, np. Fuji S5500. Za mniej niż 1100 na allegro kupisz S5600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 :arrow: Aparat Cyfrowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ig00rek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) :arrow: Aparat CyfrowyAle tam głównie mowa o kompaktowych aparacikach, a ja jak już pisałem maże o sporym zoomie. To Fuji S5500 nawet ładne, ale niewiem czy gdzieś w mojej okolicy dostanę w przystępnej cenie. Tak czytając tamten topic zaczynam sie zastanawiać czy wogóle warto w tym przedziale cenowym brać coś nie kompaktowego. A wracając do tamtego pentagrama to żeczywiście spotkałem sporo negatywnych opini, Ale z czego one wynikają - przeoczyłem w jego opisie jakąś istotną informację czy poprostu robi lipne zdjęcia i niewiadomo czemu ? A co sądzicie o Fuji FinePix S3500, Minolta Dimage Z20, Kodak Z740? każdy z nich dostępny jest w Łodzi nowiutki poniżej 1000zl. Dadatkowo Kodak ma 10Xzoom i karty mmc co dlamnie jest sporym plusem. Edytowane 22 Stycznia 2006 przez ig00rek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 To Fuji S5500 nawet ładne, ale niewiem czy gdzieś w mojej okolicy dostanę w przystępnej cenie. Tak czytając tamten topic zaczynam sie zastanawiać czy wogóle warto w tym przedziale cenowym brać coś nie kompaktowego. Mamy XXI wiek - zakupy przez internet to nic dziwnego. Kupując w ten sposób przeważnie kupujesz taniej. Jest wielu sprawdzonych sprzedawców na allegro i wiele dobrych sklepów internetowych. Poza tym pogrzeb sobie na cyberfoto.pl - jest tam sporo tematów gdzie kupić szybko, tanio i pewnie, może jest nawet sprzedawca z Łodzi. A co do S5500 - je już dosyć ciężko dostać, zastąpiły je S5600. Oba aparaty jak najbardziej warto kupić nieznacznie dopłacając. No chyba, że żywcem nie możesz. A wracając do tamtego pentagrama to żeczywiście spotkałem sporo negatywnych opini, Ale z czego one wynikają - przeoczyłem w jego opisie jakąś istotną informację czy poprostu robi lipne zdjęcia i niewiadomo czemu ?Nie, zdjęcia robi w miarę ok (matryca Sony zdaje się). Po prostu nie warto kupować za tą cene aparatu firmy-krzaka, skoro można kupić w podobnej cenie aparat dobrej firmy. A co sądzicie o Fuji FinePix S3500, Minolta Dimage Z20, Kodak Z740? każdy z nich dostępny jest w Łodzi nowiutki poniżej 1000zl. Dadatkowo Kodak ma 10Xzoom i karty mmc co dlamnie jest sporym plusem.S3500, podobnie jak S5000 nie polecam Z20 - nie. Jeśli uda Ci się znaleść jeszcze Z1, to jest to jeszcze całkiem przyjemny aparat. Względnie Z3. Z20 to zabawka. Kodaki są mi obce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ig00rek Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Byłem wczoraj w paru sklepach i miałem okazję "pomacać" S5600 (bo bez tego nigdy nie podejmuję decyzji). Fajnie leży w ręce, a chyba S5500 jest podobne. Wyobrażałem sobie, że aparat jest znacznie większy, no ale chyba dobrze, że do kieszeni go upchnę :) Ale teraz się pojawiły kolejne dwa pytania (przysięgam, że już ostatnie:) ) 1) Jak jest z awaryjnością takiego sprzętu? Bo w cenie lekko używanego S5500 jeszcze na gwarancji mogę dostać S5500 bez gwarancji ale z niezłym wyposażeniem (karta, statyw, torba, filtry itp), Naco zwracać uwagę przy kupnie i o co pytać, żeby się nie okazało, że 2 tygodnie popracuje aparacik i padnie? 2) W jakiej max wielkości będę mógł wydrukować zdjęcia 2,272 x 1,704, żeby były dalej ładne. Żadnej tabelki z takim przelicznikiem nieznalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...