melonowy Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 @Shog Wg mnie Topower o mocy 450 - chocby taki jaki mam w sigu, bedzie cichszy od tego Tagana, poza tym ten tagan bodajze zudowany jest na bazie topowera z serii P5, a mozesz juz kupic P7, a za mniejsze pieniadze P6 @Onkel... hmm nie powiem, artystyczny nielad wewnatrz budy ;p Calkiem ciekawe rozwiazanie z tym klejem. A jak z przewiewem teraz ? Zasilka odpowiednio cicha i zimna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) @onkel qbson jaki ty musisz miec niczym niezakłucony ruch powietrza w obudowie dzieki tak pieknie i starannie poupinanym kablom. :banana: Normalnie full respect za cierpliwosc w trakcie upinania :D Ja osobiscie mysląc nad wyciszeniem swojego zasilacza wpadłem na pomysł wykrecenia z niego obydwu wiatraków i od spodu ponawiercania albo wogóle wyciecia kawałka blachy i na zewnatrz obudowy zasilacza wsadzenia 12cm wiatraka. Edytowane 24 Stycznia 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jak masz wszystko estetycznie poukładane :lol2: Ja tam swój ssilacz zostawie narazie, mam w nim 120 a więc jak narazie nie jest głośna. Jak skończy się gwarancja to się oczymś pomysli 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkel qbson Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) hehehe wiedzialem ze wam sie spodoba porządek ;D przewiew jak dla mnie jest ok. moge powiedzieć tylko na oko porównując do tego jaki był stockowo. temp wydaje mi się że też jest ok. temp procka grafy i dysku bardzo przyzwoite, pomimio mat bitumicznych. [edit] specjalnie dla Was: szczyt moich możliwości i zdolności porządkowych :lol: ;) Edytowane 24 Stycznia 2006 przez onkel qbson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 @onkel qbson jeszcze pare komputerów przepuscisz przez łapy i dojdziesz do perfekcji :) Ale teraz wyglada i tak OK. PS. Gdzie Ci wcieło drugi koszyk na dyski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkel qbson Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 leży sobie w szafce ;] po co ma miejsce zajmować :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 ja zrobie sobie tutaj mala reklame swojego tematu ;) Mam podobny problem co autor, ale... z topowerem :) link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Dzisiaj nabyłem droga kupna wiatrak 12cm firmy Chieftec (wyjety z zasilacza). Zamiast dolnego wiatraka 80mm (boczny, wylotowy został)postanowiłem wsadzic wiatrak 120mm tylko ze na zewnatrz zasilacza (kazdy zapewne wie ze w srodku by sie nie zmiesci). Oto efekt: Znaczaco poprawił sie w ten sposób przepływ powietrza przez zasilacz (jak mozna sie domyslic) i zasilacz ucichł (pracuje teraz z taką głosnoscia jak przed wykrzaczeniem sie wiatraka 80x80x15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkel qbson Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 a na ile puszczony ten 120 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 podpiety pod te same kable co stara 80 wiec zasilacz sam se reguluje jakie chce obroty, a everest nie wiem co poazuje bo jak w zasiłce chodził 1 (w czasie gdy przerabiałem obudowe zasilacza) to pokazywał 1600 a po podpieciu 120 pokazuje 1100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...