Roben Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam Dzielę Neo prostym i tanim routerkiem. Na 2 kompach są zainstalowane Netlimitery ( ustawione na 50 % pasma downl. i upl. każdy) W przypadku przeglądania netu wszystko jest idealnie ale jeżeli jeden z nas zaczyna grać a drugi przegląda strony to pingi mu skaczą do 300. Czy coś to da jeżeli kupimy router z QoS-em.Bo trochę lamka jestem w sprawach sieciowych i nie do końca wiem czy podział pasma na routerze wystarczy aby podczas grania online mieć ping taki jakbym sam siedział na necie. Nie kumam różnicy pomiędzy Netlimiterem a podziałem który można zrobić routerem. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) Z tego co wiem to wysokich pingów nie unikniesz bo, w prostych słowach: dzielisz tylko pasmo, a nie czas dostępu, więc jeśli druga osoba coś ściąga to pingi będą wysokie. PS. Oczywiście mogę się mylić Edytowane 22 Stycznia 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roben Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 No właśnie słyszałem to samo od paru osób i na forum się potwierdza.Czyli raczej bezcelowe jest kupowanie lepszego routera. Dzięki za posta.Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...