Skocz do zawartości
Vojti

Wystarczyjacy Zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy moj Enermax nie jest za slaby do takiej ilosci urzadzen jakie mam podlaczone? Pytanie moje wynika stad,ze systematrycznie zaliczam reset

kompa i szukam przyczyny.Dzieki za rady.Pozdrowionka :D

Rotfl , taki konfig to mi ciagnal z palcem w pupie Chieftec 360W DF a ty sie pytasz czy sobie 480W poradzi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Heat,ok ale nie wiem czy zauwazyles ze mam 3 twardziele.Wiec dwa napedy DVD ,trzy twardziele,1024 RAM,krecony Barton,Gaiward ktory troche pobiera,kata sieciowa,karta dzwiekowa i siedem dodatkowych wentyli Arctic Coolining.Wiec stad te watpliwosci. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdź napięcia miernikiem!!

miałem kiedyś 4 twardziele podpięte pod szefa 420W i dawał sobie rade. więc wina raczej nie leży po stronie zasiłki :)

równie dobrze jak np. nie masz miernika to odłącz kilka zbędnych części i sprawdź w tedy jak komp się zachowuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Heat,ok ale nie wiem czy zauwazyles ze mam 3 twardziele.Wiec dwa napedy DVD ,trzy twardziele,1024 RAM,krecony Barton,Gaiward ktory troche pobiera,kata sieciowa,karta dzwiekowa i siedem dodatkowych wentyli Arctic Coolining.Wiec stad te watpliwosci. :lol:

2 x hdd, dvd, dvd-rw, 4 dodatkowe wiatraczki + to co w podpisie (procek 2.5GHz, grafika 600/800) i leciwy Four Star 250w jakos sobie radzil - chociaz dosc mocno syczal ;) W pelni sprawna 480-ka pociagnie to bez najmniejszego zajakniecia (obciazenie max do 40%). Czy na standardowych ustawieniach tez sie resetuje. Moze temperatura za wysoka. Sprobuj na innej markowej zasilce. Jesli bedzie to samo nie bedziesz musial sie bawic w mierzenie napiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura chipsetu karty 54° w stresie nawet po podkreceniu,temp. proca 45°,w obudowie 30°,dyski twarde 32-35°.Wiec moim zdaniem wszystko ok.Nie wiem jest teperatura proca na nominalnych ustawieniach bo u mnie chodzi zawsze na 11x200.Nastepnym razem dolacze

windowsowski raport bledu,moze to Wam cos powie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to pewnie przez tego niemieckiego Windows'a :D

PS1.resetuje ci sie komp podczas normalnej pracy czy jak w cos grasz (czytaj obciazony procesor lub GPU)

PS2.to moze byc kazde z urzadzen ktore posiadzasz, jak masz od kogo to pozycz i po koleji sprawdzaj :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompa zresetowalo mi juz podczas gry,podczas ogladania filmu,podczas serfowania w necie i w nocy podczas sciagania mulem.Wiec pelna gama.

Wpiolem GF 6800GT WinFast A400 tez resetowalo.Wszystkie inne urzadzenia wspolpracowaly juz z soba w innym kompie.Teraz dodalem jeszcze

jeden twardziel dlatego myslalem,ze zasilka nie wydala.Sprobuje moze jak znajde wiecej czasu zmienic plyte,moze znowu sie Asus sypie.

Jakby cos Wam wpadlo do glowy,piszcie.Bede wdzieczny.Pozdrowionka :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi