Crevw Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zamiaruje nabyć wypalare i skaner na kwote 800zetów, z tym że przydałaby sie faktura na zestawik komputerowy :) Nie znacie przypadkiem jakiegoś sklepu, ktory nie robiłby problemów??? Sprawa jest dosyć pilna tzn do końca roku.... I jeszcze pytanko co do skanera, i prosiłbym opinie userów, jak skaner byście polecili, żeby był na usb, czytał negatywy i i był niedrogi :wink: na oku mam plusteka OPTICPRO UT24, może jast jakaśtańsza i lepsza alternatywa? ps. opcja szukaj była uzyta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 dzięki za informacje..... :mrgreen: to mój ostatni post w tym roku takrze WSZYSKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM 4ALL coby był lepszy niż mijający!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! see ya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 moze jeszcze zdazylem ;) skaner - na pewno potrzebujesz skanera o takiej rozdzileczosci (2400x1200) i z przystawka do slajdow - co doprzystawki to te w skanerach raczej sa kiepskie (ziarnistosc zdjec, smugi itp ciekawostki) :( a co do rozdzielczosci pogadaj z ludzmi ktorzy na codzien zajmuja sie skanowaniem - wysokie rozdzielczosci przydaja sie jak robisz plakaty na "bilbordy" lub do jakis albumow gdzie zdjecia musz byc bardzo szczegolowe a w domu niezbyt czesto uzywa sie wiecej niz 600 - wiec spokojnie styka do zastosowan domowych skaner 1200x600 (a nawet 600x300 - ale takich juz nie ma - magia cyferek i marketing robia swoje) :( co do firm HP, UMAX, AGFA,... od biedy Plustek, Mustek, Microtek IMHO lepiej kupic niby slabszy skaner ale renomowanej firmy wypalarka - wejdz na http://cdrinfo.pl/ tam masz duzo testow - jak ja mialbym kupowac to sprawilbym sobie Teac CD-W540E (bo szybsze to tylko magia cyferek - jak zwykle marketing robi swoje) a o ile pamietam wgranie najnowszego BIOSu do tego TEACa rozwiazuje problem lamania zabezpieczenia SafeDisc nowszego niz 2.0 (ale na 100% nie jestem pewien) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...