pipanol-pl Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 no i wreszcie po upychaniu wczoraj do 3 w nocy mojego wc do midi-towera udalo sie praw skonczylem jeszcze tylko musze maly pozadeczek w kabelkach zrobic i bedzie dobrze :) w budzie upchnelem dwie nagrzewnice od kadetta jedna normalna i jedna slim do tego sa trzy bloki i pompka aa to wszystko w midi he he oczywiscie nie obulo sie bez ciencia budy ;] Temp 24.@3.06 idle 37*C Stres 43*C (wyniki podane z czujnika na plycie podbno zawyza o ok. 10*C) Blok CPU: X2P Blok GPU: Abadon lite 3 Blok NB: Abadon lite i875 Pompka: Hydor Seltz L-30 II Nagrzewnica: Kadet @ fander 120x120 Kadet Slim 120x120 aa teraz foteczki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Dodane do spisu . Ogolnie duzy minus za nieposiadanie najwydajniejszego bloku w Polsce ! :lol: A tak poza tym to wszystko ok , no moze poza estetyka , ale widac , ze sie tym nie przejmujesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Plus za upchniecie wszystkiego w srodku (no prawie ;) ) Minusy za polaczenie GPU<->NB, ogolnie brak stylu przewodniego (biale wiatraki, zielone weze/plyn, buda na srebrno, front budy - czarne napedy, biale zaslepki ;/), tradycyjnie troszke slaby cable management... ale to wszystko niewazne - wazne, ze wszystko dziala i dobrze sie spisuje :idea: Gratulacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Dodane do spisu . Ogolnie duzy minus za nieposiadanie najwydajniejszego bloku w Polsce ! :lol: A tak poza tym to wszystko ok , no moze poza estetyka , ale widac , ze sie tym nie przejmujesz :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: "ty sie smiejesz a on placze" :D przeciez user powinien wiedziec ze blok pana K jest super hiper mega wydajny i najlepszy ;] ok koniec OT :D ale widze ze wszystcy maja niezly pocisk z kynka :D imo nie podoba mi sie bo ja wole wieksza estetyke :) ale jesli tobie sie podoba to spox :) ale przynajmniej w miare tanie i wydajne WC ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 powiedz mi cz te kadetty w grodzisku dostałeś bo ja też chce mieć 2 i czy tą pompke kupiłeś też w grodzisku twoja bud sie nie nazywa tower przypadkiem :D ps. ja u siebie mam wszysko mam upchniete w budze od PII co ma 3 miejsca na cd i jendo na flopa tylko że mam jenego kadetta ps. 2 czujnik zawyżają jakieś 7-5*C a nie 10 podobno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 w budzie nnarazie tak to opchnelem wiem ze nuda za ladnie nie wyglada ale mam zamiar ja zmienic. aa jesli chodzi o nagrzewnice to kupowalem je tam za jaktorowem po prawej stronie jest szrot i tam je kupilem. aa pompke przez allegro kupowalem tak jak i reszte moich czesci. kazdy narzeka na estetyke ale mi to tam tak bardzo nie przeszkadza narazie postawilem na cisze i na wydajnosc . bude poprawie w najblizszym czasie ?? aa tak apropo nie pasuje szary do czarnego ?? to jaki ma byc kolor na pomaranczowy mialem pomalowac ??:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys-HT Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Bardzo fajna buda i chłodzenie też musze takie cos wykombinować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 imo nie podoba mi sie bo ja wole wieksza estetyke :) ale jesli tobie sie podoba to spox :) ale przynajmniej w miare tanie i wydajne WC ;]Popieram .... brzydko jakoś tak w środku i na froncie. Burdelik, brzydzialne kolanko nb-gpu, ta gąbka na dnie też taka jak sprane majtki. Mi sie nie podoba, poniaż dużą uwage zwracam na estetyke, której w tym przypadku jest zero. Ale jeżeli spełnia swoje zadanie i tobie nie przeszkadza to juz twoja sprawa. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Popieram .... brzydko jakoś tak w środku i na froncie. Burdelik, brzydzialne kolanko nb-gpu, ta gąbka na dnie też taka jak sprane majtki. Mi sie nie podoba, poniaż dużą uwage zwracam na estetyke, której w tym przypadku jest zero. Ale jeżeli spełnia swoje zadanie i tobie nie przeszkadza to juz twoja sprawa. Pozdro tak to upchnij to wszystko w jeszcze mniejszej budzie niz ty masz i zobaczymy jak bedzie cwaniaczku .. aa bez kolanka by sie tam nie obyla aa wole tre niz miedziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Mi sie tam podoba, marudzicie troche, ale z frontem trzeba by cos zrobic, kolanko jest jak najbardziej okay. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 taa z fronetem cos jeszcze zrobie .. bo narazie chcialem to poskladac do kupy bo jsuh mialem dosyc jak mikomp rozlozony na biorku lezal .. aaaa na front mam fajny pomysl dociencia plexy na dwie zatoki na cd i wyciencia w nim otworu na wiatrak i zastapie nim to co teraz jest .. oczywiscie plexe pomaluje na czarno od srodka tak zeby byla jak teszte obudowy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masonix Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 pipanol-pl Ile masz teraz stopni na nb i ile miałeś na wiatraku. Też mam IC-7, zastanawiam się czy zakładać bloczek na nb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 IC7 Nie ma czujnika temp NB! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masonix Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Wiec skąd jest mierzona temperatura? u mnie pokazuje temperature płyty głównej 29C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 satelitarnie :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 hehe dobre dobre ;] aa nie wiem jaka mam temp nie mam jak zmierzyc ale napewno mniej niz na wiatraku aa o ile nie wiem nie mam pojecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 calkiem spoko ci to wyszlo... fakt -> moze nie wyglada rewelacyjnie, ale "to ma dzialac" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 dzieks za slowa otuchy ... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 ja mam takie same zdanie to ma działać sam mam bude midi-tower od p2 i wiem co to znaczy upchnoć to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Zastanawiam sie jakie temperaturki bym mial na kadet slimie i moim sprzecie z podpisu cpu jeszcze bym dal na 2.8GHz ;) no i vga do tego dochodzi, uciagnie taki kadeciak z rozsadnymi temperaturami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Zastanawiam sie jakie temperaturki bym mial na kadet slimie i moim sprzecie z podpisu cpu jeszcze bym dal na 2.8GHz ;) no i vga do tego dochodzi, uciagnie taki kadeciak z rozsadnymi temperaturami? tu sa dwa kadetty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 aa no sa dwa ale temp prawie sie nie rozni... na jednym ciagnelem cpu gpu i nb ;] i spokojnie dawal rade :) wiec sproboj ten kadet naprawde moze duzo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...