MeRBi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Mam następujący problem. Mam monitor Samsung 730BF podłączony kablem DVI-D do grafiki ASUS GeForce 6200. Karta stwierdza , że 75Hz nie jest obsługiwana przez ten monitor (wg specyfikacji może). Jak ustawię 75Hz na siłę... to w filmach przebiegach taka kreska migająca... jakby błąd synchronicacji... Gdy ustawię ręcznie poprzez Zaawansowane Ustawienia Odświerzania na CVT-RB (reduced Blanking) (synchro pion+poziom ) to problem znika... a nadal jest 75Hz , z tymze taktowanie Pixela na około 115 zamiast 135... Czy to wada monitora ? A może karta trochę nie-ten-teges ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Mam następujący problem. Mam monitor Samsung 730BF podłączony kablem DVI-D do grafiki ASUS GeForce 6200. Karta stwierdza , że 75Hz nie jest obsługiwana przez ten monitor (wg specyfikacji może). Jak ustawię 75Hz na siłę... to w filmach przebiegach taka kreska migająca... jakby błąd synchronicacji... Gdy ustawię ręcznie poprzez Zaawansowane Ustawienia Odświerzania na CVT-RB (reduced Blanking) (synchro pion+poziom ) to problem znika... a nadal jest 75Hz , z tymze taktowanie Pixela na około 115 zamiast 135... Czy to wada monitora ? A może karta trochę nie-ten-teges ? Na połaczeniu DVI ma byc 60Hz! Po co Ci więcej??? szkoda ze nie 100Hz... Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeRBi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Im więcej tym lepiej :) Czyli te 75 jest tylko na wejście analogowego ? Nie ma monitorów, które wyrabiają 75 przy DVI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Im więcej tym lepiej :) Nie na LCD Czyli te 75 jest tylko na wejście analogowego ? Nie ma monitorów, które wyrabiają 75 przy DVI ? 75 jest dla analogu, nie wiem czy nie ma LCDkow z 75Hz na DVI ale te ktore widziałem na 99% miały max 60Hz na DVI Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...