Skocz do zawartości
MeRBi

Samsung 730bf I 75hz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem.

Mam monitor Samsung 730BF podłączony kablem DVI-D do grafiki ASUS GeForce 6200. Karta stwierdza , że 75Hz nie jest obsługiwana przez ten monitor (wg specyfikacji może). Jak ustawię 75Hz na siłę... to w filmach przebiegach taka kreska migająca... jakby błąd synchronicacji... Gdy ustawię ręcznie poprzez Zaawansowane Ustawienia Odświerzania na CVT-RB (reduced Blanking) (synchro pion+poziom ) to problem znika... a nadal jest 75Hz , z tymze taktowanie Pixela na około 115 zamiast 135...

Czy to wada monitora ? A może karta trochę nie-ten-teges ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam następujący problem.

Mam monitor Samsung 730BF podłączony kablem DVI-D do grafiki ASUS GeForce 6200. Karta stwierdza , że 75Hz nie jest obsługiwana przez ten monitor (wg specyfikacji może). Jak ustawię 75Hz na siłę... to w filmach przebiegach taka kreska migająca... jakby błąd synchronicacji... Gdy ustawię ręcznie poprzez Zaawansowane Ustawienia Odświerzania na CVT-RB (reduced Blanking) (synchro pion+poziom ) to problem znika... a nadal jest 75Hz , z tymze taktowanie Pixela na około 115 zamiast 135...

Czy to wada monitora ? A może karta trochę nie-ten-teges ?

Na połaczeniu DVI ma byc 60Hz!

Po co Ci więcej???

szkoda ze nie 100Hz...

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im więcej tym lepiej :)

Nie na LCD

Czyli te 75 jest tylko na wejście analogowego ? Nie ma monitorów, które wyrabiają 75 przy DVI ?

75 jest dla analogu, nie wiem czy nie ma LCDkow z 75Hz na DVI ale te ktore widziałem na 99% miały max 60Hz na DVI

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi