indigo8 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam Mam zamiar przeinstalować Windowsa na komputerze o następującej specyfikacji: Celeron-A, 400 MHz płyta Procomp BVC1B, chipset VIA VT82C693 Apollo Pro Plus pamięć 256 MB grafika ATI 3D RAGE IIC dźwięk Crystal PnP Audio System CODEC dysk SAMSUNG 9GB Jakie będą najodpowiedniejsze sterowniki do karty graficznej i dźwiękowej? Czy ta płyta główna wymaga też jakiś sterowników? Jeśli tak, to również prosiłbym o pomoc w ich doborze. Przy okazji (żeby nie tworzyć kilku nowych tematów) zapytam też jaki Windows byłby najodpowiedniejszy na ten sprzęt? z góry dziękuję za wszelkie sugestie :) pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Czemu nie napisales jaki masz system? Do plyty via4in1 z www.viaarena.com Do karty dzwiekowej sa dostepne w systemie o ile to w2k/xp, do 9x sa na stronie ati (o ile jeszcze sa ;-)). Do kodeka audio nie podam bo nie napisales jaki masz model! Windows sobie mozesz zainstalowac np. w2k/xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indigo8 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Czemu nie napisales jaki masz system? Obecnie jest to Windows 2000, ale nie ma to znaczenia, bo być może będę zmieniał :) dlatego w dalszej części zadałem pytanie jaki system byłby najlepszy. Do kodeka audio nie podam bo nie napisales jaki masz model! Niestety to nie mój komputer :( Nie mam do niego bezpośrednio dostępu, dopiero za tydzień będę na nim instalował to wszystko. Te dane, które teraz mam zostały "wydobyte" za pomocą programu AIDA32. Nie mogę zaglądnąć póki co do środka, a przy instalacji chciałbym być już przygotowany mniej więcej :) Dlatego poprosiłem by może ktoś wyczytał coś z tych specyfikacji i pomógł wybrać to, co może się przydać. Wielkie dzięki za pomoc! :) pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Skoro jest Windows 2000 to nie ruszaj i zostaw jak jest. Co do tego kodeka to poszukaj tutaj: http://www.google.pl/search?ie=UTF-8&oe=UT...io+System+CODEC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...