Neo_x Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 w moim ASUSie można uruchomić kompa za pomocą myszki albo klawiatury(do ustawienia w BIOSie np. spacją, Esc) , naprawdę poocna rzecz, nie trza się schylać do budy i gnaty nie bolą ojejcu... taki stary jestes ze juz gnaty bola od schylania sie do kompa?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 w moim ASUSie można uruchomić kompa za pomocą myszki albo klawiatury(do ustawienia w BIOSie np. spacją, Esc) , naprawdę poocna rzecz, nie trza się schylać do budy i gnaty nie bolą Dokladnie potwierdzam :) szkoda ze jeszcze nie mozna za pomoca hasla . Bo tez juz na jednej plycie tak mialem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 a jednak nie dzial przez mysz na usb. ale jak dam przejsciowke na ps2 to rusza ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 No ja też mam przez przejsciówke i niedziała przestudiowałem całą ksiązke już kombinowałem różne opcje i nic niedziała chyba zeczywiscie w płytach MSI to funkcja niedziała :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Na MSI tak jak pisałem wcześniej działa to , sam to właczałem , niestety teraz nie mam dostępu do kompa z MSi , ale nie było z tym problemu z tymi MSi z którymi się spotkałem.. Były to MSi kt3ultra ale bez raida.. (więc żadnego problemu nie powinno być..) Poczytaj w instrukcji i przejrzyj pozostałe funkcje, może jest tam tez opcja która wyłacza możliowśc uruchomienie kompa innym sposobem niz przy pomocy przycisku power. mam msi kt3ultra2-r i niestety takiej funkcji ta plyta nie posiada. wczesniej mialem asusa i spacja odpalalem kompa. na msi owszem mozna odpalac klawiatura lub myszka ale ze stanu oczekiwania (suspend). i tutaj masz 2 mozliwosci - mozesz przelaczyc w stan powiedzmy "lekkiego" zawieszenia, gdzie komp sie nie wylacza, i stan w ktorym komp zostaje wylaczony. wowczas dziala wlaczanie klawa i mycha - minus tego jest taki ze u mnie nie odpala sie dobrze po calkowitym wylaczeniu kompa. prawde powiedziawszy nie chce mi sie w to bawic. Itu sie tobą zgodze bo własnie tak to działa kompa dajew stan wstrzymania wyłącza mi sie całkowicie ale myszka mi swieci "optyk" ciekawe czemu niedziała to jak wyłącze całkowicie kompa ,kumpel daje na WYŁACZ a nie na stan wstrzymania i odpala spoko z Mychy tylko on ma płyte ECS :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Na MSI tak jak pisałem wcześniej działa to , sam to właczałem , niestety teraz nie mam dostępu do kompa z MSi , ale nie było z tym problemu z tymi MSi z którymi się spotkałem.. Były to MSi kt3ultra ale bez raida.. (więc żadnego problemu nie powinno być..) Poczytaj w instrukcji i przejrzyj pozostałe funkcje, może jest tam tez opcja która wyłacza możliowśc uruchomienie kompa innym sposobem niz przy pomocy przycisku power. mam msi kt3ultra2-r i niestety takiej funkcji ta plyta nie posiada. wczesniej mialem asusa i spacja odpalalem kompa. na msi owszem mozna odpalac klawiatura lub myszka ale ze stanu oczekiwania (suspend). i tutaj masz 2 mozliwosci - mozesz przelaczyc w stan powiedzmy "lekkiego" zawieszenia, gdzie komp sie nie wylacza, i stan w ktorym komp zostaje wylaczony. wowczas dziala wlaczanie klawa i mycha - minus tego jest taki ze u mnie nie odpala sie dobrze po calkowitym wylaczeniu kompa. prawde powiedziawszy nie chce mi sie w to bawic. Itu sie tobą zgodze bo własnie tak to działa kompa dajew stan wstrzymania wyłącza mi sie całkowicie ale myszka mi swieci "optyk" ciekawe czemu niedziała to jak wyłącze całkowicie kompa ,kumpel daje na WYŁACZ a nie na stan wstrzymania i odpala spoko z Mychy tylko on ma płyte ECS :o Wczoraj byłem u kolesia bo miał problem z kompem i ustawiłem mu tą opcje z tym że jego płyta to MSI KT3 ULTRA-C i u niego działa ta funkcja z uruchamianiem clickiem myszki... Może niektóre wersje biosu tego nie mają? Nie działa z niektórymi. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Dzisiaj będę u znajomych którzy tez mają MSI KT3 ultra i ta funkcja tez działa u nich... Tylko im teraz wyłaczyłem bo jak ktos puknąl niechcący w biurko to sie komp uruchamiał .. (za czułe przyciski mychy) .. I sprawdze jaki oni maja model tej płyty.. MSI KT3 ultra - xxxx ... Jesli będę miał jeszcze czas i "siłe " 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 dzięki za zainteresowanie hmm do ksiązki zaglądałem prubowałem juz wiele ale nic lipa :( a w BIOSIE w menu :Power Management Features w opcji"Set wakeup events ustawiam Rescume OnPS/2 MAUSE i sa dwie możliwosci albo Disabled albo S3 disablet rozumiem ale S3 co to jest ??? 8O Pozdrówka ALEX S3 u kolesia u kórego wczoraj byłem powodowało że ustawienie S3 właczało dalsze menu (poniżej tamtego) i wówczas był dalszy wybór za pomoca jakiego przycisku ma się uruchomić komp.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Ja mam soltka sl75-kav i ta opcja nie dziala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Ja mam soltka sl75-kav i ta opcja nie dziala :(Ma w domu sl-75 kav i powiem szczerze nie sprawdzałem czy na solteku działa ale zerkne z ciekawości.. Wiem na pewno ze w tym solteku i nie tylko tym jest opcja do automatycznego uruchamiania kompa o okreslonej godzinie, w okreslonym dniu itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 No da sie uruchomic o okreslonej godzince-dziala na 101%, sprawdzalem. Fajny LOL jak siostra siedzi i sobie przechodzi obok kompa i nagle pstryk " Welcome" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Ja mam soltka sl75-kav i ta opcja nie dziala :(A jest w solteku ta opcja bo w moim sl-75KAV nawet takiej opcji nie ma.. Natomiast odnosnie MSi, byłem w sylwestra u znajomych , i opcja z myszką działa!!! wybór nawet jest odnosnie którym przyciskiem można właczyć kompa , lewy, prawy , disabled..(opcja ta znajduje się nie w zakładce power menagment tylko w innym, spisałem na kartce ale gdzieś podczas sylwka ja posiałem :oops: ) .. Z pudełka spisałem ze to byl "MSI KT7266 PRO2 " z tego co pamietam ten model był określany jako (6380) całośc z myszką A4tech podłaczoną na ps/2 i z tego co czytałem w instr. mowa była o myszce na ps/2 przy opisie tej opcji!!!! ale uwaga po sylwku byłem u jeszcze jednego kolesia który ma taka sama płytę , kupioną praktycznie w tym samym czasie z myszą na ps/2 i ta opcja nie chciała zadziałac!!! IMHO ta opcja działa jesli jeszcze coś zaznaczysz w biosie, nie miałem czasu aby przejrzec dokładniej kolesia bios, w każdym razie w kompie u znajomych działa!! S1/S3 to opcja która dotyczy zasilania poszczególnych podzespołow w trakcie gdy komp jest wyłaczony i w trakcie czuwania..(przynajmniej tak wywnioskowałem z tego co czytałem) i to tez może być uzależnione od tego czy da sie odpalić kompa czy nie za pomoca myszki... Odpowiednio ustawione s1/s3 podaje lub nie podaje zasilania do myszki i/lub klawiatury przy wyłaczonym kompie.. (ale nie daję za to głowy :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 A wiec jest tak jak w biosie w zakładce " power menagment " włącze załączanie myszką to moge to tylko robic z poziomu "Stan Wstrzymania" wtedy komp gasnie ale myszka swieci "Optyk" a jak wyłącze kompa całkowicie to Zima niedarady i chyba już sie nic niewymłodzi prubowałem juz wszystkiego przynajmniej na moim modelu płyty. Pozdrówka ALEX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 A wiec jest tak jak w biosie w zakładce " power menagment " włącze załączanie myszką to moge to tylko robic z poziomu "Stan Wstrzymania" wtedy komp gasnie ale myszka swieci "Optyk" a jak wyłącze kompa całkowicie to Zima niedarady i chyba już sie nic niewymłodzi prubowałem juz wszystkiego przynajmniej na moim modelu płyty. Pozdrówka ALEX A sprawdzałes z tym ustawieniem S3 ?? Bo u jednego kolesia na KT3 ULTRA 2-c byla tylko opcja s3 i chyba auto a w tym MSI -6380 była s1/s3 i tak jak pisałem z tego co wyczytałem to dotyczy to zasilania elementów kompa podczas wyłączenia . Np. jak ustawiłem bodajże odpalanie z klawiatury w tym MSI 6380 i właczyłem S3 to odpalanie z klawiatury działało i komp jak był wyłaczony to cały czas palił sie numlock a na ustawieniu S1 właczenie z klawiatury nie działało .... Tak samo było z mycha.. Może to zależy też od wersji biosu i może mychy :? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 ::hejka, moj 1 post:) a co sadzicie o tym ponizej??? chodzi mi o plyte...czy jest mozliwosc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...