Skocz do zawartości
MaticompXP

Spire FalconRock II silent?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Czy używa ktoś takiego wiatraka ? Jakie wrażenia ? Chciałem kupić

Zalmana CNPS3100Plus, ale nie dość, że o wiele droższy, to mialem

problemy z dostaniem go, a Spire moge kupić na zawołanie - z recenzji

na pccooler wynika, że to przyzwoity sprzęt, a co fachowcy o nim

myślą?

p.s. będzie służył Athlonowi 1800+

Dzięki,

Mati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz kto jest producentem wentylatora

jak ta sam firma co kiedys tych badziewi 60x60x15 i innych to trzymaj sie od nich z daleka - lozyska wydaja dziwny swist, na poczatku tego boardzo nie slychac ale po kilku tygodniach :x

a ta gowniana firma to F.T.C. skrot od FANNER TECH CO - nie polecam - chyba ze lubisz odglos suszarki tudziez odkurzacza

PS sprawdzic bedziesz mogl jak odkrecisz wentylator bo na zewnatrz jest naklejka z logo Spire

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam możliwość jakoś to sprawdzić *przed* zakupem? Bo nie chcę wywalić 50zł w błoto, wg recenzji na pccooler.com.pl i komentarzy użytkowników wiatrak jest "zajebisty, w ogóle go nie słychać" - ale różnie to bywa z tymi opiniami. Jeżeli odradzacie, to rzucę się na Zalmana - to przynajmniej było sprawdzone, bo u kumpla działa od ~roku, i nie wydaje żadnych nieciekawych odgłosów...

Dzięki - jak byście wiedzieli coś jeszcze,to proszę o komentarze. Od zakupu dzieli mnie jeszcze 15 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.spire-coolers.com/asp/fcc.asp?ProdID=86

a w naglowku strony FANNER TECH COOLING SOLUTIONS, czyli to ...

Moze oni sie poprawili? Cholera, teraz to już nie wiem co robić... zależy mi

na ciszy, a nie wibracji jak w odkurzaczu ... Chyba jednak muszę się szarpnąć

na zalmana :-/ Nie wiecie, gdzie można to dostać w łodzi? A jak nie można - to czy pccooler.com.pl jest na tyle wiarygodne, że warto u nich zamówić przez sieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, przepraszam, że tak męczę. Może jest jakiś inny cooler z dba nie większym niż 25 w silent mode, godny polecenia, i poniżej 130zł? Bo za 130 to Zalman i koniec kropka, ale może da się coś tańszego? Nie powiem - wczoraj ten Spire mnie podrajcował, bo wygląda sympatycznie, ale.... no nie chce kupic szajsu po prostu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...