Sacrell Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam serdecznie !!! Mam pytanie zwiazane z Windows 2003 Server. Byc moze ktos mial juz stycznosc z tym. Chcialbym aby ktos mi w miare mozliwosci wyjasnil jak mozna udostepniac dostep do internetu przez koncowki. Mam server na MS Server 2003 do tego router D-Link 504 (do neostrady) i 7 komputerow klienckich. Oczywiscie komputery klienckie loguja sie do domeny. Prosba...jak zrobic dostep do internetu i mam pytanie jeszcze czy mozna np. tylko 4 komputerom zrobic dostep nie ograniczony do netu a reszcie w wyznaczonych godzinach. Jesli ktos podzieliby sie ze mna informacjami to bede wdzieczny i dziekuje Pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) we właściwościach karty do której podpięły jest kabel z internetem zakładka zaawansowane, zaznaczasz opcja udostępniania tego połączenia system resztę zrobi sam na komputerach klientach w polu brama domyślna ustawiasz adres tego serwera w sieci, w polu serwer DNS podajesz albo adres twojego serwera albo jakiś publiczny serwer DNS w serwerze musza być dwie karty sieciowe jedna tzw. WAN a druga LAN do WAN podłączasz internet do LAN podłączasz przelicznik a do niego komputery co do ograniczeń to zapraszam do działu Oprogramowanie Sieciowe Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Tylko po co wpisywać ręcznie dane, gdy udostepnianie w Server 2003 leci po DHCP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) a na przyklad zeby byla wieksza i latwiejsza kontrola ( wiado kto jaki IP ma ) zeby jakis FW nie dostal " kota " ( przy zmianie IP z DHCP )-nortonik np: juz w zyciu takiego hosta nie dopusci tylko uninstal pomaga ( ver. 2004 - nawet chlopaki z pomocy 0-0-800 311 12 69 - przekierowanie do Dublina )nie wiedzieli co z tym zrobic , rozmowa trwala okolo 30 min. :((((((((( ) Edytowane 24 Stycznia 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...