Max. Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam. Mam chello (pakiet zwykły) normalnie podpinając kabelek pod kompa, IP z automatu wszystko śmiga good. Ale z ciekawości chciałem podłączyć bezprzewodowy routerek do laptopa. Więc: kabelek z modemu chello wpinam w router, w laptopie wpinam PCMCIA "BELKIN" instaluje jakieś drivery i niby "BELKIN" jest zainstalowany, ale nie może nawet połączyć sie bezprzewodowo z Routerem. Jestem zielony w tym temacie dlatego prosiłbym o jakiś "krok po kroku" w jaki sposób skonfigurować wszystko aby chodziło. Najpierw jak w ogóle złapać połączenie bezprzewodowe z routerem a później z tym netem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 konfig routera najlepiej robic przez UTP a na pewno firmware ( juz niektorzy na tym forum sie przekonali :((((( ) zrob reset routera ( z tylu jest odpowiedni wlacznik ) najpierw ustaw WAN ( DHCP enabled lub Dynamic IP Address, jakis podobny wpis ) MAC daj taki jak w kompie potem LAN tu tez ustaw ( przynajmniej narazie ) DHCP to samo na kompie jak bedziesz mogl wejsc na konfig routera przez WWW to juz z gorki masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...