Jurgin Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) witam, to moj pierwszy post na forum i mam nadzieje ze zostane tutaj na troche dluzej, mam pomysl na modyfikacje mojej obudowy, ale narazie chce zebrac potrzebne mi informacje... i na poczatek: jak najlepiej podswietlic krawedzie plexy? czytalem o wtapianych diodach, a co powiecie na cos takiego: http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=t...)%20-%20zielony czy to wystarczy, czy bedzie zbyt slabe? jak podswietlic krawedz plexy na obwodzie calej obudowy? to tak na poczatek :) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Jurgin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=171489 tu masz ten sam pomysl - zrealizowany (oparty na diodach LED) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SQUELTH! Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 A CZY MASZ CAŁĄ OBUDOWĘ Z PLEXY? CZY TYLKO JEDNĄ ŚCIANKĘ? I ILE KASY CHCESZ W TO WŁOŻYĆ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurgin Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 oki to juz mowie jaki mam pomysl... zwykla obudowa midi, a raczej tylko jej srodek :P cala obudowana polerowanym aluminium, a przez srodek plexa podswietlona taka bardzo minimalistyczna obudowa, tylko aluminium, nity i plexa chodzi mi o to zeby plexa byla podswietlona rownomiernie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SQUELTH! Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 PATRZĄC NA PRAWA ZAŁAMANIA I ODBICIA ŚWIATŁA I INNE TAM TAKIE:) TO PUSZCZAJĄC ŚWIATŁO Z NA KRAWĘDZIACH PRZY IDEALNEJ GŁADKOŚCI PLEXY TO SWIATŁO PRAWIE NIE ZAUWAŻONE ZATRZYMA SIĘ NA DRUGIEJ KRAWĘDZI I TAM JE BĘDZIE WIDAĆ, A NIE TU GDZIE TRZEBA. ZALEŻY JESZCZE JAKIE JEST ŹRÓDŁO ŚWIATŁA. NIE POWINNO BYĆ GO WIDAĆ. TAKI MAŁY EKSPERYMENT: :? ZAŁÓŻMY, MASZ TĄ PLEKSĘ W DŁONI PRZYŁÓŻ DO NIEJ ŚWIATŁO Z DIODY NA RANCIE, EFEKT BĘDZIE MNIEJ WIĘCEJ TAKI JAK WYŻEJ. A SPRÓBÓJ COŚ ZROBIĆ, ŻEBY ZAPAROWAŁA. W TYM MOMENCIE ŚWIATŁO ZACZYNA SIĘ ŁAMAĆ. NA CAŁEJ POWIERZCHNI RÓWNOMIERNIE. PODOBNY EFEKT MOŻNABY UZUSKAĆ, GDYBY TA PLEXA BYŁA MATOWA. MASZ FOTKI OBUDOWY? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 @SQUELTH! - moze zdejmiesz capz'a ?! spokojnie kazdy twojego posta zobaczy :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurgin Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 fotki nie mam bo nie mam cyfraka, poza tym moja wizja tak jak napisalem narazie jest tylko w glowie... znalezione w sieci: tak wyglada moja obudowa [klik] i wyobrazcie sobie ze przedni panel jest podzielone w pionie na dwie polowy z gladkiego aluminum a przez srodek jest plexa np 6mm podswietlona. mam nadzieje ze teraz wiecie o co mi chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SQUELTH! Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 CAPS NEVER DIE...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurgin Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 stary wylacz capsa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SQUELTH! Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 :angry: ok. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurgin Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 a moze zamiast diod wystarczy cos takiego? http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=195 zalezy mi na tym zeby bylo podswietlone rownomiernie. co do swiecenia krawedzi, to tez slyszalem o 2 szkolach: mozna albo zmatowic krawedz, albo zeszliwowac ja w > i wtedy tez swieci. co radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) nie no kupowanie kawalka swiecacego kabla za 6 pak zeby podswietlic kawalek pleksy to troche bez sensu. kup sobie lepiej diody o zwiekszonym kacie swiecenia (np allegro) i tym podswietl ta plekse jezeli odleglosc krawedzi do ktorej przylozysz diody od krawedzi ktora ma sie swiecic jest w miare duza to bedzie podswietlona rownomiernie. poprobuj a zobaczysz, nie warto wydawac 60zl na ten kabel. takie jest moje zdanie. a co do krawedzi to zmatowic tylko nie zarysowac. a i nie szlifuj krawedzi do ktorej beda przylozone diody(albo inne zrodlo swiatla) bo tylko zatrzymasz swiatlo tylko krawedz ktora ma swiecic pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Te kable piszcza poza tym.. i to jest dosc nie przyjemny dla ucha dzwiek. Musisz zmatowic krawedzie ktore swieca i wmontowac diode do wewnatrz calego kawalka na glebeokosc kilku mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurgin Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ok, a w jakich odleglosciach umieszczac diody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 może bym kupił diody i sam zobaczył? dioada diodzie nierówna.. inne jasności inne kąty świecenia... inne warunki zewnętrzne... to co u mnie wyglada dobrze nie znaczy że u Ciebie będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...