muminek70 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, mam problem mianowicie Alkohol 120% nie chce zrobić obrazu powyżej 4 GB a doładnie 4,08 na twardym dysku wyskakuje tai tekst "System plików FAT32/FAT16 nie obsługują plików większych niż 4GB! Czy chcesz kontynuować?"tak jak wygląda w załączniku, gdy dam tak to robi mi obraz ale tylko do 4GB i wyskakuje błąd że obraz nie skończony i czy usunąc pliki, a musze mieć kompletny bo to będom obrazy 2 płyt DVD z wesela i chciałbym mieć wierną kopie.Co to może być, czy już ktoś się z tym spotkał? Edytowane 23 Stycznia 2006 przez muminek70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 To naturalne ograniczenie dla FAT32- pojedynczy plik nie moze miec wiecej jak 4GB. Zmien system plikow na NTFS i nie bedzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 wystarczy wpisac w uruchom convert [litera dysku]: /fs:ntfs i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 O ile sie nie myle jest w alcoholu opcja dzielenia obrazu DVD tak by sie miescila na FAT32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 nie mylisz sie... ale dzisiaj ntfs to standard ze wzgledu na obrazy plyt dvd ktore zajmuja ponad 4gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Jak widac niektozy jeszcze go nie stosuja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muminek70 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Hmmm no to jestem nie doinformowany bo myślałem że Fat32 jest lepszy niż NTFS,jeśli trzeba na ten to czy tym programem Partition Magic 8.1 przekonwertuje partycje na NTFS i jak to uczynić tak aby nie stracić danych no i czy XP będzie widział tą partycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 no przeciez napisalem ci wyzej jak trzeba to zrobic, partition magic nie bedzie potrzebny, oczywiscie zadziala jezeli masz windows xp, trwa to tylko chwile w uruchom wpisujesz convert c: /fs:ntfs (zakladajac ze chcesz przekonwertowac partycje c) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muminek70 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Sorry medievil ale twój sposób jest...........ok właśnie zrobiłem tak jak pisałeś i wszystko ehh jest ok, nawet nie wiedziałem (a widać ze mało jeszcze wiem na temat XP :mur: )że tak w prosty sposób można zrobić, omineła mnie niepotrzebna ist.Partition Magic ...dzięki jeszcze raz, zrobiłem tą partycję na NTFS i działa już Alkohol nie ryczy że nie darady,, :D dzięki wszystkim za szybką odpowiedź :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Polecamy sie na przyszlosc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...