Skocz do zawartości
wallec

Głośniki 5.1 - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam poważny problem z już drugim zestawem głośników 5.1. Miałem Creativy 5.1 - działały 2 lata az nagle benc i subwoofer nie dziala - mysle trzeba kupic nowe. Nabyłem na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=82426790 (akurat nie bylem przy hajsie). Pierwsze wrazenia? Zajebisty dzwiek i bass o wiele glebszy niz w creativach starych. Wszystko działało sprawnie przez 3 dni az nagle znowu benc i subwofer nie dziala!!

Teraz gdy wlaczam glosniki wszystko gra jak nalezy (łacznie z subwooferem) ale po ok minucie subwoofer zaczyna sie samoistnie wyciszac i przestaje grac! Gdy podglosnie volume to cos tam pruboje wydobyc z siebie dzwieki ale szczyt jego mozliwosci to przyslowiowy "pierd" :-) Jedyna metoda na przywrocenie go do zycia to wyjecie gniazda zasilania i ponowne wlozenie. Wtedy wszystko dziala ale........znow tylko przez minute. Macie jakies pomysly co moze sie dziac? Dodam ze moja dzwiekowka to sb live 5.1.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli świeżo kupione to na reklamację, ale zanim to zrobisz sprawdź na kompie kolegi :). Jezeli brak gwary, to ja podejrzewam wzmacniacz w subwooferze, przegrzewa się, albo pada kondensator (dlatego spadek napięcia po 1minucie). Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi