rogers Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Witam.....prubowałem wtrącić się ze swoim pytankiem w topicku "Palit GF3Ti200..raz jeszcze" ale chyba został przeopczony....... chodzi mi o to czy ktos ma może tą karte co w temacie..????? chciałbym się podzielić efektami kręcenia itp.... jeszcze jedno........czy ta karta fabrycznie posiada radiatory na pamiątkach?....bo moja nie posiada (co prawda już posiada ale sam je musiałem przykleić)...wcześniej miałem Palit GF3Ti200 64Mb i miała fabrycznie aluminiowe radiatory. Przyznam się że nie zauważyłem tego przy kupnie a dopiero zacząłem się interesowac po tym jak niebyłem w stanie prawie nic wycisnąc ponad 472Mhz z pamiątek..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Witam.....prubowałem wtrącić się ze swoim pytankiem w topicku "Palit GF3Ti200..raz jeszcze" ale chyba został przeopczony....... chodzi mi o to czy ktos ma może tą karte co w temacie..????? chciałbym się podzielić efektami kręcenia itp.... jeszcze jedno........czy ta karta fabrycznie posiada radiatory na pamiątkach?....bo moja nie posiada (co prawda już posiada ale sam je musiałem przykleić)...wcześniej miałem Palit GF3Ti200 64Mb i miała fabrycznie aluminiowe radiatory. Przyznam się że nie zauważyłem tego przy kupnie a dopiero zacząłem się interesowac po tym jak niebyłem w stanie prawie nic wycisnąc ponad 472Mhz z pamiątek..... czy naprawde jestem jedynym właścicielem Palita GF4Ti4200 128MB na tym forum???? nikt nie testował tej karty??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 na to wyglada :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 ta karta chyba faktycznie nie jest zbyt znana wśród forumowiczów :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 ta karta chyba faktycznie nie jest zbyt znana wśród forumowiczów :( chyba faktycznia tak jest! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 hmm jak to ta karta co w linku tak jak widzisz nie mam radiatorkow http://www.vr-zone.com/reviews/Palit/GF4Ti4200/ i tu pod tym linkiem robili jej OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 hmm jak to ta karta co w linku tak jak widzisz nie mam radiatorkow http://www.vr-zone.com/reviews/Palit/GF4Ti4200/ i tu pod tym linkiem robili jej OC dzięki za linka......to co tam widać to Palit GF4Ti4400 bo nie prxypomins mojej karty... Ciekawe natomiast..bo znalazłem inną Duńską stronę gdzie kręcili Palita GF4TI4200 128MB i piszą że spokojnie stabilnie kręci sie na 320/570!!!!! Niewoiem jak bo moja karta - identyczna - mimo zamontowanych radiatorów Thermaltakea na pamiatkach już przy 525MHz łapie jakieś artefakty i po chwili sie wiesza......max co stabilnie wycisnołem to 499,5 MHz a i tak po godzinie grania zaczynaja się subtelne artefakty... bez radiatorów to już niebędę pisał jak sie kręciła...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 hmm jak to ta karta co w linku tak jak widzisz nie mam radiatorkow http://www.vr-zone.com/reviews/Palit/GF4Ti4200/ i tu pod tym linkiem robili jej OC dzięki za linka......to co tam widać to Palit GF4Ti4400 bo nie prxypomins mojej karty... Ciekawe natomiast..bo znalazłem inną Duńską stronę gdzie kręcili Palita GF4TI4200 128MB i piszą że spokojnie stabilnie kręci sie na 320/570!!!!! Niewoiem jak bo moja karta - identyczna - mimo zamontowanych radiatorów Thermaltakea na pamiatkach już przy 525MHz łapie jakieś artefakty i po chwili sie wiesza......max co stabilnie wycisnołem to 499,5 MHz a i tak po godzinie grania zaczynaja się subtelne artefakty... bez radiatorów to już niebędę pisał jak sie kręciła...... tu ci nie wiem co powiedziec moze v-mod ? nie lubie NIVIDY :) to iwem napewno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 sorki za może proste putanie, ale o co dokładnie chodzi z tym V-mod?? jeszcze jedno pytanko..czy istnieje możliwość zwiększenia napięcia na pamiątkach karty np jakimś Nvidia bios edytorem czy czymś tam.....może to by rozwiązało problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 rogers - ile krecisz po zamontowaniu radiatorkow na pamieciach ? Wczesniej widze, ze sie prawie nie podkrecaly (472Mhz :( ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 rogers - ile krecisz po zamontowaniu radiatorkow na pamieciach ? Wczesniej widze, ze sie prawie nie podkrecaly (472Mhz :( ). z radiatorkami aluminiowymi jest wmiare wporzo na 499,5 MHz choć po dłuższym czasie grania zaczynają pojawiać sie niewielkie subtelne artefakty........ale bez radiatorów przy 472 MHz było podobnie (dało się grać - nie było zwiech)...natomist jak ustawiam na 535MHz to są mega artefakty i zwiechy w grach. Przy 550 MHz wogule nie wstaje...momentalna zwiecha! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 hmm jak to ta karta co w linku tak jak widzisz nie mam radiatorkow http://www.vr-zone.com/reviews/Palit/GF4Ti4200/ i tu pod tym linkiem robili jej OC dzięki za linka......to co tam widać to Palit GF4Ti4400 bo nie prxypomins mojej karty... Ciekawe natomiast..bo znalazłem inną Duńską stronę gdzie kręcili Palita GF4TI4200 128MB i piszą że spokojnie stabilnie kręci sie na 320/570!!!!! Niewoiem jak bo moja karta - identyczna - mimo zamontowanych radiatorów Thermaltakea na pamiatkach już przy 525MHz łapie jakieś artefakty i po chwili sie wiesza......max co stabilnie wycisnołem to 499,5 MHz a i tak po godzinie grania zaczynaja się subtelne artefakty... bez radiatorów to już niebędę pisał jak sie kręciła...... Nie dziw sie, ze takie marne wyniki w koncu to Palit ;). Za ta sama cene mogles kupic Prolinka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Mam bardzo dobra rade, zdejmij radiator z karty, przesmaruje dokladnie, ale cienko karte pasta na bazie srebra i bedziesz mial napewno lepsze wyniki w oc jadra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 teraz sobie pluje w brodę bo mogłem MSI kupić za 20 zeta więcej... ale ze mnie matoł.....qurde ..tak to jest jak człowiek prubuje zaoszczędzić te 20 zł///// a pamiątki czyściłem i smarowałe pastą termo.....smarowałem bo napoczątku na nią próbowałem przylepić radiatorki ale wszystko się rozsypało.hehe głupi był to pomysł......no i oststecznie przylepiłem je na taśmę termoprzewodzącą Thermaltake'a..... ale dziwna sprawa z tymi pamiątkami....pamiątki na moim Palicie sa od Samsunga (powinny być OK) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Ale jakie to pamieci samsunga ? O jakim czasie dostepu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Ale jakie to pamieci samsunga ? O jakim czasie dostepu ? a jak to rozszyfrować??....bo nie przyglądałem się im dokładnie.....będę musiał sprawdzić jak wróce do domciu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Sa liczby na pamieciach i przewaznie jest cos pod koniec o czasie dostepu np. 5466775 - 9040 albo nawet wrecz pisze na koncu po myslniku 4. Oczywiscie podalem przykladowe cyferki wziete z glowy ale ta koncowka oznacz, ze sa to pamieci 4 ns. Moze byc 36 - co oznacza 3,6ns, itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Sa liczby na pamieciach i przewaznie jest cos pod koniec o czasie dostepu np. 5466775 - 9040 albo nawet wrecz pisze na koncu po myslniku 4. Oczywiscie podalem przykladowe cyferki wziete z glowy ale ta koncowka oznacz, ze sa to pamieci 4 ns. Moze byc 36 - co oznacza 3,6ns, itd. muszę to koniecznie sprawdzić!.....a jak powinno być to znacze ile dobre pamiątki Samsunga na takiej grafie powinny mieć..? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Jezeli to sa samsungi to powinny byc dobre 4ns ew. 3.6ns. Lecz widze, ze moga to byc te najgorsze z mozliwych 5ns. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...