Skocz do zawartości
bedzio1001

Radeon 9600 Pro Sapphire 256mb Ddr, Tv&dvi Advantage

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcial bym zapytac czy warto kupic ta karte http://www.gral.pl/preview/Sapphire/Radeon...DVANTAGE_47.php ....a moze warto kupic inna za ta cene??? Czy pociagnie ona najnowsze gry jak NFS Doom Call of duty 2 itp na detalach 3/4 ??? prosze o odpowiedz.. Z gory dziekuje.. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta to kastrat, podobnie jak mój fx 5600 256 "Ultra". Taktowania pamięci ma obniżone. Nie polecam. Za te 300 zł możesz sobie kupić Abita Guru. (non XT). Pamięci 3,6 ns, ładnie się kręcą. Ogólnie karta kręćliwa jak za tą kasę. Ale żeby na 3/4 detali pograć w tre gry to trzeba mieć szybki sprzęt (good proc, dużo ramu). Ale ogólnie pograsz sobie w te gierki dość przyzwoicie. O ile wykręcisz sobie ową kartę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chcial bym zapytac czy warto kupic ta karte http://www.gral.pl/preview/Sapphire/Radeon...DVANTAGE_47.php ....a moze warto kupic inna za ta cene??? Czy pociagnie ona najnowsze gry jak NFS Doom Call of duty 2 itp na detalach 3/4 ??? prosze o odpowiedz.. Z gory dziekuje.. pozdro

Czteropotokowiec to dzisiaj czybiony zakup lepiej dozbieraj pare groszy i kup np. to

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=82281906

Ja mam pełnego Pro GB i staruszek ledwo co daje rade :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czteropotokowiec to dzisiaj czybiony zakup lepiej dozbieraj pare groszy i kup np. to

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=82281906

Ja mam pełnego Pro GB i staruszek ledwo co daje rade :mellow:

Dałeś mu najdroższą auckje na allegro jaka jest w 9700.... kup za 350 i zmień bios masz to samo (kości 2.8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze nie kupuj karty w 256 mb ramu, na pewno beda wolniejsze kosci pamieci, co zmniejsza jej mozliwosci OC, u mnie na podkreconym radku 96 z 400/446@ ok 470/540 nfs:u2 idzie w 1024x768 w max detalach bez zaciec z doomem 3 tez nie powinno byc problemow. wszystko zalezy jaka masz reszte kompa B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze nie kupuj karty w 256 mb ramu, na pewno beda wolniejsze kosci pamieci, co zmniejsza jej mozliwosci OC, u mnie na podkreconym radku 96 z 400/446@ ok 470/540 nfs:u2 idzie w 1024x768 w max detalach bez zaciec z doomem 3 tez nie powinno byc problemow. wszystko zalezy jaka masz reszte kompa B)

Ja mam to co w podpisie i wiem że miedzy bajki można wcisnąć płynne granie w NFS U2 w 1024x768 w max detalach, no chyba ze dla kogoś 25 FPS to płynnie <_< .Doom3 u mnie chodzi 600x800 bez cieni srednio 50 FPS.

A co do R9700 Pro z w/w aukcji to po poscie pytającego wnioskowałem że sie na grafikach zgytnio sie nie zna , i wymiana biosu moze byc dla niego zbyt skomplikowana.Z resztą sam nie wiem czy jest sens w oszczędzaniu 30 zł w tym wypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzisiejszych czasach zakup radka 9600 jest juz niezbyt opłacalny, zdecydowanie lepiej dopłacic te pare złotych i kupic radka 9700 lub 9700 Pro :D satysfakcja gwarantowana, wczoraj przkonałem sie do radzia jeszcze bardziej po tym jak zagrałem w cold fear w 1024x768 i tu uwaga cienie postaci i otoczenia ustawionego na bardzo wysokie ,żadnych przycięć itp. poprostu płynna gra i wogule ta karta to monstrum :D

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam to co w podpisie i wiem że miedzy bajki można wcisnąć płynne granie w NFS U2 w 1024x768 w max detalach, no chyba ze dla kogoś 25 FPS to płynnie

Sory sivy mój błąd porypało mi się i wpisałem nfs:u2 a miało byc nfs:u. mój bład za który przepraszam. Ale tak btw. to na gf 5500 :P nie kręconym grałem w nfs:u2 z detalami maxymalnymi 1024x768 i 30-40 klatek bez problemów (oczywiście na odpowiednim kompie :) ) Jeszcze raz sorry za pomyłke

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fredus na radku 9600 tez mozna pograc w Cold Fear. Gram tez z wszystkim na max i 1024x768 i mam duzo FPS i 0 zacinek. Gram też w gra F.E.A.R 800x600 wiekszość ustawień na medium i przycina sie tylko w niektorych momentach ale jak dokupie jeszcze 1Gb ramu to bedze juz plynniej smigalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dolozysz ramu do 2GB to mozesz ustawic tekstury na max w FEAR ;)

Wiem bo gralem na swoim sprzecie i przy 1GB pamieci musialem dac na medium by zachowac plynnosc w grze.

A Ty bedzio1001 dokup sobie ramu bo nawet najlepsza karta Ci nie pomoze majac tylko 256MB na pokladzie (1GB to teraz minimum by pograc w wysokich detalach w najnowsze gry).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna karta, ja mam 9700 i tez jest git. Jak nie masz duzo kasy to mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> np cos takiego:

http://allegro.pl/show_item.php?item=81979315.

Sam mam karte od tego goscia i i chidzi naprawde dobrze.

Edytowane przez binio21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi