M.I.L.F. Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Kolega ma nowego kompa wszystko dziala oki ale tylko i wylacznie na win 98se a gdy sie zaczyna ladowac XP Pro odrazu sie komp resetuje nie wiem jaka moze byc tego przyczyna. Czy moze to byc przyczyna zle podzielonego dysku?? A moze podzespołu ?? :mur: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Przyczyn może być wiele. RAM raczej nie jest padnięty bo 98 chodzi (chociaż kto wie - może ma jakieś błędy a XP zapisuje akurat w tym fragmencie pamięci i sie kaszani). Zasilacz ciągnie na 98 to powinien też na XP. Grafa i procek odpadają. Mogą to być stery do win XP. To jedyne sensowne wytłumacznie które mi się nasuwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 napisz co to za komp - jaki konfig. ramu nie można wykluczyć bo win 98 zużywa mniej ramu a win xp dużo więcej. spróbuj może knoppixa odpalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ja bym obstawial za dyskiem, gdyz WinXp jest bardziej uczulony na bledy dysku...Sprawdz go moze Hddregenerator. Moze zainstaluj WinXp na tym dysku ale np. na kompie kolegi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ściągnij memtest86+ odpal i zrób test przez godzinkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.I.L.F. Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jak to zazwczaj bywa z niewyjasnionych przyczyn Windows xp sie zainstalowal i dziala :] Wielkie Dzieki za pomoc topik chyba nikomu sie nie przyda wiec prosze o jego usuniencie EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...