ubik Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Normalnie siedze sobie wczoraj z wieczora przy kompie i slysze jakis grzechot, patrze a tu takie cos lezy z tylu obudowy zakladam ze wylecialo toto z zasilacza (przez wiatrak) - Tagan 380W, tylko jakim cudem i co to jest spojrzalem zaraz na napiecia (ponizej screenshot) i widze ze na -12V i -5V cos chyba nie halo bo -12V = -6,93 a -5V = -3,64; zupelnie sie na tym niestety nie znam. bylbym bardzo wdzieczny za pomoc jakoze do serwisu mam 2500 km, wiec odpada zwykla wizyta. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Napięc nie mierzy się programem tylko miernikiem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Poza tym zasilacze już nie mają -12V i -5V. Może ci to coś spadło z biurka bo dziwne żeby takie duże coś przez wiatrak się przedostało (+ grill). Jak działa dalej to po co sie przejmujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubik Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) nie mam miernika, jedynie programik ktory pokazuje to co pokazuje, wszak napisalem ze sie nie znam... nie mam tutaj nawet lutownicy wiec nawet tego gie nie przyczepie, gdybym znalaz miejsce skad wylecialo ... p.s. to gie ma jakies 4-5 mm wielkosci ... Edytowane 23 Stycznia 2006 przez ubik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam. Wygląda mi to na punkt pomiarowy (do tego przypina się sondę pomiarową) Moim zdaniem nie jest to element niezbędny do poprawnej pracy zasilacza Czasami jednak tak wyglądają czujniki poboru prądu ale wtedy nie ma określonego napięcia, więc pomiar napięć jest niezbędny i to w stresie. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 A mi to wygląda na uszko do mocowania radiatora SB/NB na płytach intela bez otworów montażowych. bylbym bardzo wdzieczny za pomoc jakoze do serwisu mam 2500 km, wiec odpada zwykla wizyta. :blink: Dzizus- gdzie Ty mieszkasz? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Proponuję rozebrać kompa, jeżeli to uchwyt radiatora to wiszący drucik wskaże miejsce (jak jeszcze wisi) SPRAWDZ bo jak niechcący gdzieś dotknie mogą być kłopoty. :-| Edit. Sprawdzaj radiatorki na mobo (nie proca) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Arekservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubik Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 tak se wlasnie pomyslalem ze to moga byc te uchwyciki, wieczorem sprawdze, mieszkam w kazachstanie ;) najblizszy wazywniak - 200 km :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nie z tematem ale polecam kupno małego Helikopterka (do spożywczaka na zakupy) :D Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Poza tym zasilacze już nie mają -12V i -5V. ... nie prawda, dzisiejsze zasiłki jak już to nie mają tylko -5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 jak w kazachstanie stary??? :blink: ściemniasz, przyznaj sie :D a jak nie to ile masz za oknem teraz?? :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jezeli do spożywczaka masz 200km to neta w takiej jaskini też nie ma. Chyba że przez satelite. ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Skoro komp Ci dalej działa to chyba faktycznie musiało być jakieś uszko do mocowania czegoś. Albo rozkręcaj zasiłkę albo olej sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubik Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 dzieki wszystkim za supporta :) mam tyle pracy ze olalem sprawe, wszystko smiga spokojnie, jakby cos wypadlo kluczowego to bym juz dawno zakopywal zgliszcza w ogrodku, OT: macie racje nie mieszkam w kazachstanie to bylo tanie klamstewko :), tak czy siak siedze na zadupiu, dalekoz na polnocy gdzie szaleja dzikie owce i jest +7 stopni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...