lateralus79 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Kupiłem dysk samsunga sp2004c i bardzo się rozczarowałem jego wynikami w programie HD Tach. Burst rate – 248 MB/s Average read – 47,8 MB/s Random akces – 14,3 ms W związku z tym mam pytanie czy te wyniki bardzo odbiegają od wyników innych użytkowników tych dysków? Przeglądając forum znalazłem wyniki dysków SP2504c, w których average read oscylowało w granicach 63 MB/s. Wydaje mi się, że w dyskach z o tak podobnych parametrach nie powinno być takiej różnicy w wydajności. Z góry dziękuje z odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Kupiłem dysk samsunga sp2004c i bardzo się rozczarowałem jego wynikami w programie HD Tach. Burst rate – 248 MB/s Average read – 47,8 MB/s Random akces – 14,3 ms W związku z tym mam pytanie czy te wyniki bardzo odbiegają od wyników innych użytkowników tych dysków? Przeglądając forum znalazłem wyniki dysków SP2504c, w których average read oscylowało w granicach 63 MB/s. Wydaje mi się, że w dyskach z o tak podobnych parametrach nie powinno być takiej różnicy w wydajności. Z góry dziękuje z odpowiedz Samsung demonem szybkości nigdy nie był :wink: , nie widzę nic dziwnego ciesz się masz jeszcze przyzwoite czas dostępu inne samsungi potrafią mieć grubo ponad 16ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nie jestem pewnien, wiec pytam czy gdy robie test dysku i np. slucham muzyki ma to wplyw na wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nie jestem pewnien, wiec pytam czy gdy robie test dysku i np. slucham muzyki ma to wplyw na wynikisłuchanie muzyki ze sporadycznym pobieraniem danych z dysku przez odtwarzacz nie powinno w zasadniczy sposób zniekształcić wyniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...