Skocz do zawartości
_OskaR

Mysz Bezprzewodowa Do Gier (nie G7)- Jest Takie Coś?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem myszy, niekoniecznie zrobionej specjalnie pod tym kątem, ale NADAJĄCEJ (tj. nie sprawiającej problemów) z graniem. Nie jest to oczywiście jedyny wymóg- powinna być bezprzewodowa, mile widziana laserowa, ale może być też normalny optyk. I jszcze jeden wymóg- korzystam z laptopa, więc do poprawnego działania całości nie powinno być zbyt dużo elementów- najlepiej mysz + odbiornik wtykany do USB (coś jak pendrive). Mam kilka typów- liczę, że uda się ograniczyć ich ilość do egzemplarza najbardziej zbliżonego do "ideału":

- Logitech MX610 Cordless Laser Mouse - niby ok, ale co z zasilaniem (jak długo trzyma) i graniem?

- Logitech MediaPlay Cordless Mouse - to samo pytanie

- Microsoft Wireless Intellimouse Explorer - co z graniem i podłączeniem do kompa (nadajnik)?

- Logitech LX7 Cordless Mouse - niby idealna, cena też, tylko gdzie haczyk?

MX1000 niby dobry, ale drogawy, a do tego stacja dokująca zajmuje za dużo miejsca. G7 dla mnie niestety już jest za drogi, choć spełniałby chyba wszystkie wymagania.

Edytowane przez _OskaR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam MediaPlay, wporzadku myszka. Ladnie chodzi i w wielu recenzjach czytalem ze fajnie sie nia gra bo wlasnie zadziwiajaco dokladna. Poza tym ma fajna opcje w postaci tego ze laser nie swieci (swiatlo jest niewidzialne, nie wiem czy gdzie indziej to montuja ale widze to 1 raz). Jesli chodzi o zasilanie to mozna myszke wlaczac i wylaczac (przelacznik ON/OFF) wiec bateria starcza na dlugo. Sporo przyciskow multimedialnych i sprawdza sie jako pilot. Nie za duza wiec spokojnie moze pelnic role podroznej. Cena okolo 160 wiec sporo jak na moj gust ale da sie przelknac. Jest symetryczna wiec i dla prawo i dla leworecznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam dylemat, z tego co przegaldem rozne recenzje, jesli chodzi o granie tylko odnosnie lx7 nie spotkalem sie z zadnymi uwagami. Co sie tyczy myszek logitecha, z microsfota interesowalem sie tylko tym nowym modelem 6000 dla laptopow ale nie udalo mi sie znalezc zadnej recenzji.

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit:

Konkurenci wypadli z gry. Został tylko A4tech R7-70D.

Ktoś już posiada taką? Bardzo mi zależy na jakiejś opinii, bo nigdzie nie mogę nic znaleźć(był jeden test po niemiecku a reszta to sama chińszczyzna ;) ).

Chodzi mi o zasięg tej myszki i pracę na różnych powierzchniach (to do lapa więc raczej nie uświadczy ona porządnej podkładki ;) ). Ktoś pomoże? Anyone? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi