Skocz do zawartości
remo112

Problem Z Wylaczaniem Kompa.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam probem z wyl kompa. Jesli komputerek chodzi dosc dlugo (ponad 10 h) to sie nie wylacza. Robie zamknij i dochodzi do planszy "wylaczanie systemu windows" i tak zostaje :mur: . Caly czas jest ta plansza i komp chodzi, musze odciac zasilanie i dopiero sie wylacza. Probowalem juz 3 wersje win XP i na kazdej taki problem. Gdy komp chodzi krucej to sie wylacza normalnie. Czego to wina??? Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie jakiś programik w tle się zawiesza i nie pozwala wyłączyć kompa, sprawdź hijackthis. Dla pewności przeskanuj antyvirem i adaware, jak nie pomoże to bedziemy dalej kombinować :)

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez tak miałem i to przez program PeerGuardian odinstalowałem go i wszystko ok. Wiec moze ty tez masz jakis program ktory sie zawiesza podczas próby wylaczenia kompa zrób tak jak @Janio każe.

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"sprawdź hijackthis" jak to zrobic i co to???

Wirusow nie ma na bank bo juz na 3 systemach tak mam a ten wczoraj instalowalem i juz dzisiaj znow ten problem jak po nocce chcialem wylaczyc. Mozliwe ze przez program. Ale jak bede wylaczal wszytskie programy przed wylaczenim kompa to bedzie ok.???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Unkown:

PSTrayFactory.exe

NeostradaTP.exe

SpeedX.exe

C:\Program Files\Neostrada TP\ComComp.exe

C:\Program Files\Neostrada TP\Watch.exe

pogoda.exe

Unnecessarily:

O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - D:\PROGRAMY\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - D:\PROGRAMY\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

To wszystko te dwa ostatnieto mam wylaczone w avascie. Mozliwe ze przez ten programik PSTrayFactory.exe jest to progs do ukrywania ikonek w zasobniku. Moze macie jakis inny ktory ukrywa i jest sprawdzony???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogada to jest zadko wlaczona speedx do odzyskiwania ramu. To jak usune w dodaj usun programy ten tpsowy i zrobie nowe polaczenie bedzie ok???

tak, odinstakuj ten program od tepsy, w panelu sterowania w połączeniach sieciowych wywal to od tepsy i zrób własne. jeśli nie wiesz jak je skonfigurować wal do mnie na PW :) lub na gg (nr w profilu, często niewidoczny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi