pci Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Mój ojciec posiada komputer na owej płyte i chciałby go troszke zmodernizowac, z tad moje pytanie; Jaki max procek wejdzie na to mobo i jaki max dysk mozna pod nią podłonczyc?? Posiadam przejsćiówke z Slot1 na Socket 370 Oto link do strony producenta mobo SY-6BA+ Edytowane 23 Stycznia 2006 przez pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Masz możliwość regulacji fsb w biosie? Jeśli tak to masz takie możliwości: Slotowy PIII 800MHz, na przykład taki (może nawet 850MHz - chociaż BX miały chyba support dla max mnożnika 8.0) lub jeśli ta przejściówka jest na FCPGA to możesz pokusić sie o jakiegoś Celerona Coppermine. Najprawdopodobniej będzie potrzebna aktualizacja biosu (wtedy może nawet wyższe procki pójdą, np. coś takiego - BX nieoficjalnie wspiera fsb 133). Jeśli nie możesz zmieniać fsb ręcznie i zmienić biosu to pozostają max możliwości takie, jakie podał producent, czyli PII/PIII - 550Mhz, Celeron - 533Mhz BTW: Popraw orty ;) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez shaqal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Mam mozliwosc ręcznej regulacij fsb w bioseie, i w szczegulnosci jaki max PIII S370 FSB 100 moge włozyc, bo niewiem jak z fsb133, bo niewiem czy pamieci sa 100 czy 133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jak już pisałem, jeśli ta przejściówka jest na FCPGA to można się pokusić o PIII 850 Coppermine. Jeśli nie to zdecyduj się na wersję slotową - praktycznie nie ma żadnej różnicy w wydajności. W grę wchodzi też Celeron 900MHz. Jednak na stroniie producenta (link Download na stronie podanej prze ciebie) nie widziałem niestety nowszych wersji biosu dla tej płyty. Pisząc poprzedniego posta założyłem, że nowsze biosy będą dostępne, co pozwalałoby na pracę wyższych procków niż te zadeklarowane przez producenta. Wobec tego jeśli masz taką możliwość, to spróbuj pożyczyć jakiegoś PIII od kolegi i odpalić - wtedy będziesz miał pewność. Ewentualnie sprzedaj tą płytę i kup coś na intelu i815. Wtedy nawet Tualaltiny bez problemu pójdą. Jeśli będzieśż chciał "wycisnąć" z kompa trochę więcej niż wskazują wartości nominalne, to wystrzegaj tzw. "markowych" płyt - Siemens, HP itp. Praktycznie zero możliwości o/c. Jeśli jednak nie planujesz o/c to będą dobrą propozycją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...