Skocz do zawartości
SU8Z3R0

Ciekawi Mnie Czy Polącze

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam dwie kosci po 512 PC3200 KingStonkow. Aby przez jakis czas miec spokoj chcialbym dokupic 2x1GB. Pytanie jest takie: czy, a jesli tak to ile % szans ze sie uda, mozliwe jest polaczenie w sumie 4 kosci (2x512+2x1024) na Dualu? Nie nie jestem maniakiem podkrecania, pytam bo chce kupic plytke DFI LanParty UT NF4 Ultra-D. Kosci po 1GB oczywiscie Kingstone.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam dwie kosci po 512 PC3200 KingStonkow. Aby przez jakis czas miec spokoj chcialbym dokupic 2x1GB. Pytanie jest takie: czy, a jesli tak to ile % szans ze sie uda, mozliwe jest polaczenie w sumie 4 kosci (2x512+2x1024) na Dualu? Nie nie jestem maniakiem podkrecania, pytam bo chce kupic plytke DFI LanParty UT NF4 Ultra-D. Kosci po 1GB oczywiscie Kingstone.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :lol2:

Raeczej nie bedziesz moał duala, i poza tym nie bedzie to 1T. lepiej sprzedaj te 2x512 i kup 2x1gb tylko, np patrioty llk.

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie wepne....mam 2x512 Dual DDR i mam pytanie.

Czy spokojnie moge dokupic drga parke 2x512dual??

Bedzie chulalo 4x512???Opłaca sie to?Czy zyskam na tyle aby kupic te kosci?Czy raczej nie bedzie bardzo duzej roznicy i nie kupowac???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy. Zeby w BF2 na max detalach pograc to wiecej niz 1 gb jest potrzebne, a zeby pyknac sobie w FEAR to tez. Napewno w nowych grach odczujesz roznice, ale jezeli nie grasz az tak duzo (tzn nie naparzasz w kazda nowosc itp) to w sumie mija sie to z celem, bo do windy i odpalenia sobie jakiejs tam gierki raz na jakis czas 1 gb spokojnie wystarcza;] ale jezeli w max detalach w nowe wymagajace gry chcesz pograc to napewno bedzie wzrost.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo kosci roznej pojemnosci zadko wspolpracuja w dualu.

ale przeciez on nie pisal ze bedzie obsadzal w jednym banku 512 i 1024

a takie cos 2*512 +2 *1024 daje cien szansy na powodzenie.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet jezeli nie bedzie dualu to i tak w grach bedzie korzystnie, poniewaz nowe gry wymagaja wiecej pamieci ram, jednak jezeli zalezy ci na 3dmarkach to w tedy dual jest lepsza opcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 1x 256kingston, 1x 256TwinMos i 1x TwinMos 512, wszystkie cl 2.5 TwinMOsy(M-tec) i smigaja w dualu.

3 kosci? i dual? hmmm... na socA za bardzo sie nie znam, bo miałęm tylko na pare dni takiego kompa, ale 3 kosci mi nie chciały za kij chodzic w dualu, poza tym 3 kosciu, roznej pojemnosci, roznych producentow i dual wydaje sie niemozliwe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 kosci? i dual? hmmm... na socA za bardzo sie nie znam, bo miałęm tylko na pare dni takiego kompa, ale 3 kosci mi nie chciały za kij chodzic w dualu, poza tym 3 kosciu, roznej pojemnosci, roznych producentow i dual wydaje sie niemozliwe...

pewnie ze to mozliwe i wlasnie w takiej konfiguracji jak kolega wyzej ma, 256+256 jest traktowane jako 512 i w ostatnim banku musi tez wlasnie byc 512

rownie dobrze moglo by byc 512+512 a w 3 1024 i tez bedzie dual ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze to mozliwe i wlasnie w takiej konfiguracji jak kolega wyzej ma, 256+256 jest traktowane jako 512 i w ostatnim banku musi tez wlasnie byc 512

rownie dobrze moglo by byc 512+512 a w 3 1024 i tez bedzie dual ;)

aaa, no faktycznie cos kiedys słyszłem ;) niestety brak doswiadczenia z socket A (wolałem wtedy intela ;] ), ale zawsze cos nowego sie mozna diwedziec .

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi